Ymmärrä paremmin koiran saalistusvaisto (saalistaminen)

Saalistus on ”elävän saaliin saalistamista ja sen syömistä”Larousse). Tämän seurauksena tämä termi määrittelee laajasti useita eläinluokkia, kuten lihansyöjiä, mutta myös kasvinsyöjiä tai loisia! Kuitenkin yleisellä kielellä, kun puhumme koiran saalistuksesta, tarkoitamme sen saalistusvaistoa. Tämän vaiston koira peri läheiseltä esi-isältään: sudelta. Vaikka kotikoiran ei enää tarvitse metsästää selviytyäkseen, se säilyttää silti metsästyskäyttäytymisen (juoksee pallon perässä, etsii eläintä hajun perusteella jne.).

Ymmärrä, mitä koirasaalistaminen on, kaikkine eduineen… ja vaaroineen.

Koiran saalistusvaisto (saalistaminen), mikä se on?

Koiran saalistusvaisto (saalistaminen) on käyttäytymistä kaikkien hyväksymä petoeläimiä. Todellakin, varten selviytyänämä täytyy metsästää. Vaikka koirasta on tullut koti, se on säilyttänyt tämän vaiston. Tämä käyttäytyminen käynnistyy, kun koira näkee liikettä tai kuulee äänen. Kotikoiralla tunnistamme tämän vaiston, kun heitämme palloa siihen, esimerkiksi se hyppää sen päälle, koska pallon liike houkuttelee sitä.

Saalistusvaiheet:

Koiran saalistusvaisto hajoaa 10 askelta :

 1. nähdä tai kuulla saalista
 2. Kiinnitin saalista
 3. Lähestyä saalista hitaasti tai yhtäkkiä
 4. Ottaa kiinni saalista
 5. Purra saalista
 6. The ravista
 7. The tappaa
 8. Ravista saalista toisen kerran
 9. Mene sitten lopeta se
 10. The seimi
saalistajan koirapallo
Luottotiedot: 825545 / Pixabay

Koiran saalistusvaisto: edut… ja riskit!

Saalistuksen edut koiran koulutuksessa

Saalistus voi olla suuri etu, kunkoiran koulutus. Todellakin, vaikka se ei ole metsästyskoiran kouluttaminen, siihen voidaan tottua kouluttaa suojaavaa koiraa. Tässä ei ole kysymys koiran pyytämisestä aggressiivisuuteen, vaan sen kehittämiseen hänen suojelun ja puolustautumisvaistonsa.

Kotikoiran saalistusvaiston riskit

Meidän on kuitenkin oltava erittäin varovaisia ​​tämän saalistuksen suhteen ei muutu aggressiiviseksi. Koira on todellakin opetettava pienestä pitäen seurustella kaikkien muiden eläinten kanssa että hän voi tavata. Jos hän metsästää eräänä päivänä kissaa, hän metsästää kaikki kissat. Mikä voi nopeasti muuttua ongelmalliseksi.

Tästä saalistamisesta voi myös tulla vaarallinen ihmisille. Tästä syystä on huolehdittava ongelman korjaamisesta heti, kun ensimmäiset merkit ihmisiin kohdistuvasta saalistuksesta ilmenee. Ensimmäinen merkki, joka voi saada meidät hereille, on kiinnitys. Kun koira kiinnittää saaliin silmillään irrottamatta silmiään.

Jos tähän ongelmaan ei puututa välittömästi, koira voi alkaa tuijottaa ja juosta seuraavien perässä:

 • Autot, moottoripyörät ja kuorma-autot;
 • lenkkeilijät, polkupyörät, rullalaudat;
 • ulkomaalaiset lapset ja aikuiset.
polkupyörä koira saalistus saalistus
Luotto: petto123

Muutama vinkki

On olemassa useita ratkaisuja, jos koirallasi on merkkejä saalistuksesta. Ensinnäkin on tärkeää olla tarkkaavainen eläimesi käyttäytymisessä, jotta jos tämä vaisto ilmaantuu häiritsevässä muodossa (kissojen, lasten hyökkääminen, autojen alle juokseminen jne.), voit puuttua asiaan ja näyttää koirasi. että et ole tyytyväinen häneen. Itse asiassa, jos hän esimerkiksi tappaa eläimen rankaisematta, on hyvin todennäköistä, että se alkaa uudelleen.

Jos saat koirasi kiinni teoista, sinun on ensin tehtäväeristäytymään saaliistaan joten jos ei pidetä a pokaali tai jokin muu palkinto.

Lisäksi ei pitäisi älä yleistä käyttäytymistä sopimattomasti. Voimassa, jos koirasi tappaa eläimen, se ei välttämättä tarkoita, että hän hakee ihmistä.

Lopuksi, vaientaa voi olla viimeinen keino, jos koirasi vaikuttaa vaaralliselta. Mutta sen ei pitäisi olla helppo vastaus: se tulisi pukea päälle vain, kun koira on paikassa, jossa sen saalistusvaisto on helppo herättää. Jos tulet tähän, ota yhteyttä koiran käyttäytymisen tutkija.

Lähde

Pidät myös:

5 peruskomentoa koirallesi

Koirani juoksee usein karkuun: mitä minun pitäisi tehdä?

Miksi koirani ulvoo kuin susi?