Whippet, kääpiövinttikoira, jolla on suuri sydän

Whippet, lempinimeltään myös kääpiövinttikoira, on todella uskomaton eläin. Jos etsit koirastasi läsnäoloa ja eleganssia, Whippet on sinua varten! Vaikuttavalla lihaksistollaan hän on todellinen urheilija ja taitava urheilija. Suloinen ja älykäs, hän ei onnistu hurmaamaan sinua.

Whippetin tarina

Whippetin juoksu
Tekijät: Lilia Kulianionak / iStock

Vaikka hänellä on erittäin muinaista alkuperää (näyttää siltä, ​​että sen esi-isät olivat faaraoiden koiria), whippet on suhteellisen uusi rotu, koska se oli FCI tunnusti vuonna 1955. Monet rodut ovat syntyessään. Itse asiassa se olisi peräisin vinttikoiran, italianvinttikoiran sekä terrierityyppisten koirien, kuten kettuterrierien ja bullterrierien, sekoituksesta. Sen nimi tulee sanoista ”Pyyhi se! ”, englanninkielinen huutomerkki, joka tarkoittaa ”Jatka eteenpäin! ”. Ja hyvästä syystä tätä ilmaisua käyttivät Pohjois-Englannin kaivostyöntekijät, jotka kasvattivat whippet kanin metsästykseen ja myöhemmin koirakilpailuihin. Jälkimmäisellä ei ollut samoja keinoja kuin aateliston englantilaisilla, jotka halusivat kasvattaa vinttikoiria.

Whippet, tyylikäs ja terve koira

Whippetti kukkapellolla
Tekijät: Bianca Grueneberg / iStock

Whippet on koira, joka antaa paljon läsnäoloa. Sen elegantti pääkärry, sirot linjat ja voimakas lihaksisto tekevät siitä erittäin suositun koiran. Hänen hiuksensa ovat lyhyet ja hänen mekkonsa voi olla kaikenvärisiä. Sen pää on pitkä ja muuttuu hienostuneemmaksi kuonon tasolla. Hänen katseensa on erittäin ilmeikäs ja hänen silmänsä kimaltelevat. Hänen korvansa ovat melko pienet, ohuet ja roikkuvat. Aivan kuten vinttikoirien, hänen rintakehä on erittäin kehittynyt ja eroaa hänen ohuesta vatsasta. Whippetissä on pitkät, sirot jalat, jotka antavat sille erityisen tyylikkään ilmeen. Erittäin hieno, sen häntä on hieman kaareva ja matala kintereiden välissä. Toisin kuin luullaan, Whippet on terve koira. Kuten suurin osa lyhytkarvaisista koirista, hän pelkää pääasiassa kylmää ja huonoa säätä.

Whippet, pidättyväinen koira, mutta hyvin lähellä isäntänsä

Whippet halaa rakastajataraan
Tekijät: Zbynek Pospisil / iStock

Luonnostaan ​​erittäin rauhallinen, Whippettiä arvostetaan yleensä harkitsevaisuudestaan, sillä se haukkuu vain hyvin harvoin. Lisäksi, bVaikka hän on hyvin kiintynyt ihmiseen, kuten useimmat vinttikoirat, hän ei ole ei kaikkein osoittavin kiintymyksen suhteen, mutta hän haluaa miellyttää isäntänsä. Helppo asua ja myös kouluttaa, hän tulee hyvin toimeen lasten kanssa, vaikka ei olisikaan kovin leikkisä. Hän arvostaa elämää talossa ja asunnossa. Lopullinen kilpa-koira, hänen suosikkiharrastuksensa on juoksu, ja sinun on pysyttävä hengissä seurataksesi häntä kyydissä, koska hän voi saavuttaa 60 km/h!

Kuinka paljon whippet-koira maksaa?

Whippet LOF:n ostohinta on 700-1000 euroa. Tämä hinta on kuitenkin keskimääräinen ja se voi luonnollisesti vaihdella kasvattajan, koiran sukulinjan sekä sen iän ja sukupuolen mukaan.

Siinä kaikki, ihastutko Whippetiin? Älä koskaan unohda, että koiran adoptointi sitoo sinua useiksi vuosiksi. Joten mieti tarkkaan ennen kuin aloitat.