Voitko matkustaa koirasi kanssa ulkomaille?

Lemmikin kanssa matkustaminen Ranskan ulkopuolelle ei ole niin yksinkertaista kuin voisi kuvitella. On todellakin monia muodollisuuksia, joita on kunnioitettava, ja mikä pahempaa, ne vaihtelevat määränpään mukaan. Mutta älä huoli, olemme antaneet sinulle pienen yhteenvedon nähdäksesi sen selkeämmin!

Kuinka matkustaa EU:n sisällä ja joissakin lähimaissa?

Sinun on täytettävä useita ehtoja. Ne koskea Euroopan unionin jäsenvaltiot, Islanti, Liechtenstein, Norja, Sveitsi, Vatikaani, Andorra, Monaco, San Marino ja Yhdistynyt kuningaskunta (31.12.2020 asti, Brexitin jälkeisen siirtymäkauden määräaika ja neuvottelut maan tulevaisuudesta Tila).

1. Tunnistus

Aluksi koirasi on tunnistettava. Se on tehtävä ennen kaikkia muita vaiheita, jotta ne ovat myös voimassa. Kaksi menetelmää hyväksytään:

2. Raivotautirokote

Silloin tarvitaan raivotautirokotus. Sitä voidaan harjoitella alkaen 12 viikkoa vanha. Ole varovainen, immuniteetin vahvistuminen kestää jonkin aikaa. Siksi rokotetta pidetään vain kelvollisena 21 päivää ensimmäisen injektion jälkeen. Joten ole valmis äläkä mene eläinlääkäriin viime hetkellä.

Eläimen tulee myös olla ajan tasalla muistutuksia. Sitä sovelletaan sen maan pöytäkirjaan, jossa rokote tehtiin. Riippuu myös käytetystä tuotteesta. Siten ruiskeet voidaan tehdä joka vuosi tai joka kolmas vuosi Tapauksen mukaan. Sinua koskeva kesto on se, jonka eläinlääkärisi on kirjoittanut koirasi passiin. Toisaalta takaisinkutsulle ei ole määräaikaa, rokotus katsotaan voimassaolevaksi heti, kun rokote on tehty.

3. Eurooppalainen passi

Piskosi tarvitsee myös eläinlääkärin myöntämän eurooppalaisen lemmikkipassin. THE asiakirja on todistettava, että raivotaudin tunnistaminen ja rokotukset on suoritettu hyvässä ja asianmukaisessa muodossa.

matkustava vieras koira
Tekijät: Damedeeso / iStock.

Irlanti, Malta, Yhdistynyt kuningaskunta, Suomi, Norja: joitain muita erityispiirteitä

Nämä viisi maata myös määräävät mato koirat ekinokokkimatoja vastaan. Se on tehtävä aikaisintaan 120 tuntia ja viimeistään 24 tuntia ennen saapumistasi heidän alueelleen. Eläinlääkärin tulee merkitä hoito lemmikkisi passiin.

Lisäksi Malta ja Yhdistynyt kuningaskunta edellyttävät, että et tule niiden alueelle veneellä tai lentokoneella. yksityinen. Sinun on käytettävä hyväksyttyä varustamoa.

Kuinka matkustaa muihin kolmansiin maihin?

Tämä tapaus voi olla hieman monimutkaisempi. On myös suositeltavaa ottaa yhteyttä eläinlääkäriin ja aloittaa prosessi vähintään kolme kuukautta ennen lähtöä, jotta ei ylläty. Jos matkustat edestakaisin, muista, että sinun on kunnioitettava alkuperämaan muodollisuudet (Euroopan unionin yhteiset säännöt) ET kohdemaasta.

Perusehdot palata EU:hun

Ensinnäkin koirasi on täytettävä kolme peruskriteeriä:

  • Olla rokotettu raivotautia vastaan.

  • Onko a eurooppalainen passi perustettu ennen liitosta eroamista. Se ei kuitenkaan ole enää voimassa, jos teet raivotautirokotteen tehosterokotteen kolmannessa maassa oleskelusi aikana. Tässä tapauksessa sinun on valittava toinen vaihtoehto: tämän toisen maan virkaeläinlääkärin on täytettävä a EU:n terveystodistus.

Verikoe EU:hun paluuta varten tietyissä maissa oleskelun jälkeen

Tämä on ”raivotaudin vasta-aineiden seerumititraus”, joka on suoritettava hyväksytyssä laboratoriossa. Tällä testillä voidaan varmistaa, että raivotautirokotus on toiminut hyvin. Se on ainakin tehtävä 30 päivää viimeisen pistoksen jälkeen ja mieluiten ennen kuin lähdet Ranskasta. Itse asiassa, jos teet sen ulkomailla, sinun on odotettava 3 kuukautta ennen kuin voit palata Ranskaan. Tätä viivettä ei kuitenkaan tarvitse soveltaa, jos suoritat kokeen Ranskassa ja saat suotuisan tuloksen ennen lähtöäsi. Sen jälkeen sinun ei enää koskaan tarvitse harjoitella tätä koetta. Hän tulee olemaan voimassa eliniän loppuun asti koirasi tulee suorittaa kaikki raivotaudin vastaiset muistutuksensa ajoissa.

Jotkut kolmannet maat ovat vapautettu tästä muodollisuudesta : Antigua, Barbuda, Argentiina, Aruba, Australia, Bahrain, Barbados, Valko-Venäjä, Bermuda, Bonaire, Bosnia ja Hertsegovina, Kanada, Chile, Curacao, Yhdistyneet arabiemiirikunnat, Fidži, Gibraltar, Grönlanti, Hongkong, Ascension Island, Caymansaaret, Falklandsaaret, Färsaaret, Brittiläiset Neitsytsaaret, Jamaika, Japani, Malesia, Mauritius, Meksiko, Montserrat, Uusi-Kaledonia, Uusi-Seelanti, Ranskan Polynesia, Venäjä, Saint Kitts ja Nevis, Saint Eustatius, Saba, Saint Helena, Saint Lucia, Sint -Marteen, Saint Pierre ja Miquelon, Saint Vincent ja Grenadiinit, Singapore, Taiwan, Trinidad ja Tobago, Yhdysvallat, Vanuatu, Wallis ja futuna.

Varo raivoa!

lähettänyt Arkin eläinlääkäriklinikka päällä Tiistaina 7.7.2015

Kolmanteen maahan saapumisen ehdot

Useimmat vaativat myös tunnistamisen ja raivotautirokotuksen. Jokaisella maalla on kuitenkin omat säännöt ja muut lisätoimenpiteet ovat mahdollisia tapauskohtaisesti. Esimerkiksi päästääkseen eläimen sisään jotkut pyytävät a Terveystodistus alkuperämaasi virkaeläinlääkärin on täyttänyt tietyt yksityiskohtaiset säännöt.

Siksi matkustajia kehotetaan tarkistamaansuurlähetystö tai konsulaatti määränpäästään. Heidän verkkosivuillaan on myös paljon dokumentaatiota. Voit myös tiedustella omalta DDPP/DDCSPP, Ranskan valtion hajautetut palvelut. Toisaalta eläinlääkäreiden järjestys suosittelee sivustoa www.anivetvoyage.com saadaksesi lisätietoja maittain, mutta ei virallista (eli tarkistaa).

Kuinka monta eläintä saamme tuoda?

Kun matkustat ei-kaupallisesti johonkin Euroopan unionin maahan, voit normaalisti ottaa mukaan viisi petoja. Tästä säännöstä on kuitenkin mahdollista poiketa, jos:

  • Olet matkustamassa koiriesi vuoksi osallistuaksesi a samaa mieltäa näyttelya urheilullinen ilmentymä tai siihen liittyvää harjoitusta. Sinulla on sitten oltava kirjallinen todiste tästä.

  • Eläimillä on yli 6 kuukautta.

Poikkeukset

Ensinnäkin Ranska kieltää ensimmäisen luokan koirien maahantuonnin (”hyökkäys” : Pitbull, Mastiffi, Tosa ilman sukutaulua). On kuitenkin paikkoja (EU:n sisäinen ja ulkopuolinen), jotka sallivat sen. Ota yhteyttä sen konsulaattiin tai suurlähetystöön saadaksesi selville, onko jokin maa huolissaan.

Päätämme toiseen kohtaan, joka on myös Ranskan kielletty, mutta joissain maissa sallittu: tuonti alle 16 viikon ikäiset pennut, joilla ei ole voimassa olevaa rabiesrokotusta, tietyin edellytyksin. EU:ssa heidän on pyydettävä matkustajia antamaan vakuutus, että pennut eivät ole koskaan olleet kosketuksissa raivotaudille alttiisiin lajeihin kuuluvien villieläinten kanssa, tai heidän emänsä on matkustava heidän kanssaan ja että ne on rokotettu raivotautia vastaan. he syntyivät.