Voitko estää koiraasi haukkumasta? Käyttäytyminen

Liiallinen haukkuva koira voi rasittaa hermojasi hyvin nopeasti. Sen lisäksi, että se ärsyttää sinua, se voi myös kiihottaa koko naapurustoa ja vieraannuttaa naapurisi. Valitettavasti koiran opettaminen haukkumatta ei ole helppoa…

Miksi koirani haukkuu?

haukkuva samojedi
Krediitit: infinityyy / iStock

Ensinnäkin, sinun pitäisi tietää, että koira ei hauku ilman syytä. Ennen kuin yrität rauhoittaa koiraasi, on siksi välttämätöntä ymmärtää, mikä on hänen haukkumisensa syy. On monia syitä, miksi koirasi saattaa haukkua. Ensinnäkin ilmaisemaan ilonsa. Jotkut koirat todellakin haukkuvat, kun niiden omistaja tulee kotiin juhlimaan. Koira voi myös haukkua, kun jokin huolestuttaa häntä tai puolustaa aluettaan. Kun saat selville, miksi koirasi haukkuu, yritä tarkkailla aikaa, taajuutta, paikkaa tai ympäristöä.

Tärkeimmät syyt haukkumiseen

haukkuva beagle koira
Laajuus: srugina / iStock

Koira voi haukkua, koska hän ei tunne oloaan turvalliseksi. Jos esimerkiksi huomaat koirasi haukkuvan jatkuvasti muille koirille tai ihmisille, joita hän ei tunne, tämä on todennäköisesti ilmaus itseluottamuksen puutteesta tai pelosta. Hyvin usein syy tähän epävarmuuteen tulee yksinkertaisesti mestarilta. Itse asiassa, kun hän ymmärtää koiransa reaktion muihin sukulaisiin, isäntä tulee ahdistuneeksi ja tämä ahdistus vaikuttaa hänen koiraansa.

Hyvin usein käy myös niin, että koira haukkuu yksinkertaisesti siksi, että hänellä on tylsää., onko hän yksinäinen tai ei tiedä kuinka hallita energiaansa. Esimerkiksi kun lähdet taloudesta, koirasi saattaa löytää itsensä yksin, ilman ammattia ja turhautuneena. Siksi hän luultavasti haukkuu poissa ollessasi ilmaistakseen tarvettaan ponnistella. On kuitenkin myös mahdollista, että hän haukkuu läsnäolossasi vain osoittaakseen läsnäolonsa ja saadakseen huomiosi.

Koira haukkuu myös vartiointivaistosta ja sen vuoksi reagoi pienimpäänkin epäilyttävään meluon tai tunkeutumiseen sen alueelle varoittaakseen sinut. Lopuksi, HS-HA:sta (yliherkkyys- ja hyperaktiivisuusoireyhtymästä) kärsivät koirat ovat erittäin alttiita häiritsevälle haukkumiselle.

Kuinka estän koirani haukkumasta?

Valitettavasti, ei ole helppoa pyytää koiraasi lopettamaan haukkumista, koska se on hänen tapa ilmaista itseään. Voit kuitenkin yrittää houkutella häntä herkuilla. Kun koirasi alkaa haukkua, pyydä häntä olemaan hiljaa. Käytä yksinkertaista ja selkeää järjestystä äläkä ennen kaikkea muuta sitä. Jos koirasi reagoi ja vaikenee, palkitse hänet. Hänen opettaminen lopettamaan haukkuminen toimii samalla tavalla kuin silloin, kun opetat hänelle tempun, kuten ”Tassu”.

Samojedi haukkuu rannalla
Krediitit: infinityyy / iStock

Haukkumista estävä kaulus auttaa sinua

Jos et vieläkään saa koiraasi lopettamaan haukkumista, on muutamia lyhytaikaisia ​​vinkkejä, jotka auttavat sinua: nmukaan lukien haukkumista estävät kaulukset joka ei tietenkään aiheuta haittaa kumppanillesi. Voimassa, on kaulapannat eri tekniikoilla, jotka estävät koiran haukkumasta. Toisista lähtee koiralle epämiellyttävä haju, kun se alkaa haukkua, toiset taas ultraäänellä. Joka tapauksessa tämän ratkaisun tulisi olla vain väliaikainen, jotta voit ohjata koiraasi.

Yhteenvetona, koira haukkuu, koska hän on kyllästynyt, impulsiivisen käytöksen, ahdistuneisuuden vuoksi, kommunikoimaan tai ulkoisten äänien tai visuaalisten ärsykkeiden vuoksi. Sinun on selvitettävä, mikä saa koirasi haukkumaan, ja toimimaan sen mukaisesti. Ennen kaikkea, älä epäröi olla eläinlääkärin tai käyttäytymisasiantuntijan seurassa.