Voinko antaa koiralleni vihanneksia ja jos voi, mitä?

Ihmisille suositellaan viiden hedelmän ja vihanneksen syömistä päivässä, mutta entä koiramme? Aikana, jolloin yhä useammat mestarit aloittavat koirankulhojensa kotitekoisen valmistuksen, on mielenkiintoista kyseenalaistaa vihannesten sisällyttäminen ruokavalioon. Ovatko vihannekset hyviä koirallesi, olipa kyseessä ainesosa sen omassa ruokakulhossa tai vain satunnainen herkku? Ja jos on, mitkä niistä valita? Näihin kysymyksiin yritämme vastata tämän artikkelin loppuosassa!

Voiko koirallemme antaa vihanneksia?

koira vihannesten kanssa
Krediitit: glenkar / iStock

Todellakin, koirasi on lihansyöjä, ja vihannesten antaminen voi tuntua luonnottomalta. Koirasi on kuitenkin nyt lemmikki, ja sen syömät nappulat eivät yleensä sisällä vain lihaa. Tästä syystä voi antaa hänelle vihanneksia mielenkiintoinen osana kotitekoista ruokavaliota, kuten BARF. Vihannekset ovat todellakin vähäkalorisia ruokia ja niissä on runsaasti vitamiineja, kuituja ja kivennäisaineita, jotka edistävät aktiivisesti koirasi ravitsemustasapainoa.

Toisaalta, jos piski syö kroketteja, ne ovat jo riittävän tasapainossa. Siksi sinun ei välttämättä tarvitse lisätä vihanneksia hänen ruokavalioonsa, paitsi satunnaisesti. ummetuksen tapauksessa esimerkiksi tai terveellisenä herkkuna. Koska kasvikset ovat vähäkalorisia, niitä voidaan käyttää myös hieman liian ahneen koiran kyllästämiseen ja liiallisen painon estämiseen.

Mitkä ovat suosituimmat vihannekset?

kasviskori
Tekijät: HQuality-Video / iStock

Kuten olemme nähneet edellisessä kappaleessa, on täysin mahdollista antaa vihanneksia koirallesi. Mutta mitkä? Vaikka jotkut vihannekset ovat hyviä koirallesi, toiset voivat olla myrkyllisiä. Nelijalkaisella ystävälläsi ei todellakaan ole samoja ravitsemustarpeita kuin sinulla ja liiallinen kuitu on pahasta hänelle. Tässä on ei-tyhjentävä luettelo vihanneksista, joita voit antaa koirallesi ilman vaaraa:

Porkkana

Tämä vihannes on, kuten meille, erinomainen ihon, mutta myös koirasi turkin terveydelle. Runsaasti antioksidantteja sisältävä porkkana auttaa alentamaan kolesterolia. Kun annat sen hänelle, on parasta kypsentää se hyvin ja tarjoilla häntä paloiksi leikattuna tai sekoitettuna ruoansulatuksen parantamiseksi. Jos hän sietää raakoja porkkanoita, voit antaa hänelle satunnaisen palan herkkupalaksi.

Vihreät pavut

Vihreät pavut sisältävät erittäin paljon vettä ja ovat siksi yksi kyllästyneimmistä ruoista koirallesi. Kuitua ja vitamiineja sisältävät ne ovat erinomaisia. Muista kuitenkin kypsentää ne hyvin, koska raakana, ne ovat sulamattomia ja jopa myrkyllisiä piskillesi.

Bataatti

Koiraystävillemme bataatti on vähäkalorinen, erittäin sulava ja tyydyttävä! Täynnä vitamiineja, antioksidantteja, vitamiineja ja aminohappoja, se on todellinen tiiviste hyviä asioita piskillesi. Aina hyvin kypsennettyse voidaan tarjoilla paloina tai soseutettuna.

Kesäkurpitsa

Kuten vihreät pavut, kesäkurpitsa sisältää paljon vettä. Se on siis kasvis vähäkalorinen ja erittäin täyttävä koiran puolesta. Lisäksi se on erittäin runsaasti C-vitamiinia ja kaliumia.

kurpitsaa tai kurpitsaa

Hieman makea, tämä vihannes ei ole kovin kaloripitoinen ja yleensä erittäin suosittu koirien keskuudessa. Kuten porkkanat, myös kurpitsatyyppiset vihannekset sisältävät suuren määrän beetakaroteenia, joka on hyväksi turkin terveydelle. Runsaasti kuitua, sinkkiä, kaliumia ja A-vitamiinia sisältävät ne ovat erinomaisia ​​koirasi hyvän terveyden kannalta.

Kurkku

Toisin kuin suurin osa vihanneksista, on parempi laittaa koirasi syömään kypsennettynä, kurkku voidaan antaa hänelle raakana. Erittäin vesipitoinen, sopii erinomaisesti kosteuttavana ja virkistävänä hoitona kesällä.

Vihreä salaatti tai lammassalaatti

Ole varovainen, vihreää salaattia ei saa antaa koirallesi raakana, siksi se on kypsennettävä. Koiraystävämme arvostavat sitä yleensä, se sisältää runsaasti kuitua, vitamiineja ja omega 3 -rasvahappoja.

Muistutuksena, tässä on luettelo ruoista, jotka voivat olla vaarallisia koirallesi:

  • Sipulia, valkosipulia ja salottisipulia
  • Purjo
  • Punajuuri
  • asianajaja
  • Peruna
  • Kaalit ja nauriit

Jos haluat lisätä vihanneksia koirasi ruokavalioon, suosittelemmeKeskustele asiasta ensin eläinlääkärisi kanssa. Jälkimmäinen voi kertoa sinulle, onko tämä tarpeen, ja jos on, kuinka paljon.