voiko vuokranantaja kieltää koirat?

Monet ranskalaiset siirtyvät vuokraamaan. Kun he omistavat karvapallon, herää joskus hankala kysymys: voiko omistaja kieltää koirat? Mitä laki sanoo? Selitämme sinulle eri skenaariot.

Useimmiten koiria ei voi kieltää

Jos kyseessä on asunto asuinkäyttöön, laki on selvä: omistajallasi ei ole oikeutta kieltäytyä koirista. Olipa kalustettu tai kalustamaton, pää- tai toissijainen asunto, onko huonekalut uusi tai vanha, kerrottiinko sinulle etukäteen vai ei, ovatko naapurit haluttomia vai eivät, sillä ei ole väliä, koirien kieltäminen on laitonta.

Jos vuokranantajasi on kuitenkin sisällyttänyt sen allekirjoittamaasi vuokrasopimukseen, älä panikoi, lain mukaan tämä lauseke on kirjoittamaton. Toisin sanoen sopimus pysyy voimassa, jätämme vain huomiotta koiria koskevan kohdan.

Omistajien ylilyöntejä…

Vaikka koiran vuokraamisen kieltäminen on laitonta, jotkut omistajat eivät tiedä sitä tai eivät välitä, ja tekee kaikkensa estääkseen eläimen tunkeutua heidän omaisuuteensa. Mutta he eivät voi tehdä sitä avoimesti ja laillisesti.

Siksi jotkut kieltäytyvät vuokraamasta koiranomistajille väittää muita syitä (esim.: ”Löysin toisen ehdokkaan paremman profiilin, paremmat takaajat, paremmat palkkalaskelmat, vakaampi tilanne…”). On monia muita melko subjektiivisia syitä, joiden vuoksi vuokranantaja voi valita yhden vuokralaisen toisen sijaan. Ja on hyvin vaikeaa todistaa, että tämä on vain tekosyy kiertää vuokraeläimiä koskevaa lakia.

Välttääkseen tällaisen laittoman syrjinnän jotkut mestarit eivät halua tehdä sitä kauheaa mahdollisille omistajille, että he omistavat koiran. Eikä se ole mitään laitonta. Laki ei todellakaan vaadi sinua kertomaan heille.

koira peiton takana
Tekijät: Alexander Puffer/Unsplash

Päällikkö on kuitenkin vastuussa kaikista haitoista

Joka tapauksessa siviililain 1243 §:n mukaan päällikkö on vastuussa eläimensä aiheuttamista vahingoista riippumatta siitä, onko se hänen hoidossaan, kadonnut tai paennut.

Materiaalivahinko

Jos vuokralaisen koira aiheuttaa aineellista vahinkoa, vuokranantajalla on siihen oikeus pidättää kulut talletuksestaan. Hänen on kuitenkin toimitettava hänelle todisteet kaikista veloitetuista korjauksista.

Yhteisomistuksen säännöt

Lisäksi rakennuksissa, sinun on kunnioitettava yhteisomistuksen sääntöjä mitä ikinä tapahtuu. Jotkut esimerkiksi kieltävät koirien vaeltamisen yleisissä tiloissa.

Melu

Jos eläin aiheuttaa lähiympäristön rauhaan vaikuttavaa melusaastetta (esim. haukkumista), omistajilla ja naapurilla on oikeus vaatia lopettamista. Tästä huolimatta, kaikki haukkuminen ei ole kiellettyä. Jotta ne olisivat tuomittavia, niiden on oltava toistuvia (esim. joka päivä), pitkäkestoisia (esim. koko päivän) tai voimakkaita (koira ulvoo kuoleman jälkeen). Näissä kriteereissä on kuitenkin subjektiivisuutta ja ne jättävät silti tilaa erilaisille tulkinnoille…

Naapurit yrittävät yleensä korjata ongelman ensin ystävällisesti puhua mestarille. Se on paras ratkaisu. Jos riitaa ei kuitenkaan saada ratkaistua, he voivat lähettää hänelle virallisen huomautuksen ja jos se jatkuu, soittaa poliisille, jotta he voivat nähdä ongelman ja kirjoittaa ilmoituksen. Lopulta heillä on oikeus haastaa oikeuteen metelistä. Rangaistukset vaihtelevat: 450 euron sakko, vahingonkorvaus, vuokrasopimuksen irtisanominen tai äärimmäisissä tapauksissa jopa eläimen takavarikointi.

haukkuva koira

Tekijät: Lianne Viau / Flickr

Poikkeukset

On olemassa muutamia erityistapauksia, joissa vuokranantajalla on oikeus kieltää eläimet. Niin, ensiluokkaiset koirat voidaan kieltäytyä. Nämä ovat vaarallisina pidettyjä hyökkäyskoiria, kuten mastiffi, tosa ja staffordshiren terrieri ilman sukutaulua. Tämä kielto ei kuitenkaan ole automaattinen, vaan se on kirjattava vuokrasopimukseen ollakseen voimassa.

Toinen poikkeus: asunnot luokitellaan ”kalustettuun matkailuun”. ”. Nämä ovat kausiluonteisia loma-asuntoja. Omistaja voi kieltää osan tai kaikki eläimet. Mutta jälleen kerran, hänen on täytynyt kirjoittaa se vuokrasopimukseen. Ja jos hän hyväksyy eläimesi, hänellä on oikeus vaatia korkeampi vakuus.

Kaikki nämä lait koskevat koiria ja muita ”lemmikkieläimiä” (kissat, fretit, hamsterit, kultakalat jne.). Niin, ”vieraat” eläimet voidaan kieltäytyä. Omistajilla on oikeus kieltää tietyt vaarallisina (esim. tarantulat, skorpionit) tai uhattuna (esim. siilit) pidetyt NAC:t ​​(New Pets). Toisin kuin ”kotieläimen” käsitteellä, käsitteellä ”lemmikkieläin” ei kuitenkaan ole selkeää oikeudellista määritelmää, joten se on joskus tuomarien tulkinnanvarainen.

Pidät myös:

Onko koirilla oikeuksia?

Koiran kanssa asuminen asunnossa: 5 mahdollista rotua!

Koirani haukkuu yöllä: miksi ja miten lopettaa se?