Voiko koirani nauttia mansikkakaudesta?

Vaikka kevät on vakiintunut, kesä alkaa jo osoittaa nenänpäätään mansikoidensa mukana! Tämä kaunis kirkas ja mehukas punainen hedelmä nielee tuhansia. Ja hyvästä syystä, runsaasti C-vitamiinia ja kuitua, mansikat ovat erinomainen välipala meille ihmisille. Mutta voiko piski myös hyötyä siitä?

Voitko antaa mansikoita koirallesi?

Pieni koira katselee ikävästi pöydällä olevia mansikoita
Kredit: Bratislav Stefanovic / iStock

Joten kyllä, mansikat ovat hyviä koirille! Et ota riskiä antamalla sitä hänelle. TTiettyä annosta on kuitenkin kunnioitettava ja tietenkään sinun ei pidä ruokkia koirallesi vain mansikoita. Tämä hedelmä tulee antaa välipalana tai herkkuna. On mahdollista antaa koirallesi jopa 10 mansikkasarjaa painokiloa kohden. Esimerkiksi 10 kiloiselle koiralle voi antaa maksimissaan 100 grammaa mansikoita, mikä on jo hyvä määrä! Älä kuitenkaan tarjoa 100 grammaa mansikoita koirallesi suoraan kulhossaan yön yli. Ensin pitää testata hänen ruoansulatuskykynsä esittelemällä sen sellaisella tavalla erittäin progressiivinen normaaliin ruokavalioonsa.

Lisäksi, vaikka se on yksi vähiten makeista hedelmistä, mansikoita tulee välttää diabeetikoille ja ylipainoisille koirille.

Mitä mansikat tekevät koirallesi?

Mansikoita kulhoon
Laajuus: xamtiw / iStock

Mansikka on hedelmä, joka sisältää pääasiassa runsaasti vettä, ja siksi se ei ole kovin kaloripitoinen. Keskimäärin se tarjoaa 30-35 kaloria 100 grammaa hedelmää kohden. Siksi ne ovat ihanteellisia korvaamaan ajoittain klassisemman herkkupalan, etenkin kesäkaudella, jolloin ne voivat auttaa koiraasi sammuttamaan janonsa, jos se juo vähän. Se on myös runsaasti kuitua, C-vitamiinia ja antioksidantteja sisältävä hedelmä, joka voi todella osoittautua hyödylliseksi koirallesi.

Kuinka antaa mansikoita koirallesi?

Koira nuolee isäntänsä antamaa mansikkaa
Tekijät: Sanja Cokolic / iStock

Kuori ja huuhtele mansikat puhtaalla vedellä ikään kuin valmistaisit niitä itsellesi. Voit antaa niitä raakana ja kokonaisena lemmikkillesi. Silti mieluummin leikkaa ne neljään osaan, jos se on pieni koira. Tietenkin, kun sanomme valmistamaan ne ikään kuin ne olisivat sinua varten, vältä tomusokeria ja kermavaahtoa joka usein seuraa niitä jälkiruoaksi, koska se toisi liian paljon kaloreita koirallesi.