Vinkkejä ja temppuja koiran nimen valintaan

On aina vaikea tehdä päätös, kun on valittava nimi uudelle karvapallolle. Hänen täytyy miellyttää meitä, miellyttää häntä… se ei ole helppo tehtävä! Lisäksi suositellaan tiettyjä kriteerejä, jotka helpottavat sinun ja kumppanisi välistä viestintää. Mutta älä panikoi, tämä artikkeli auttaa sinua valitsemaan koirallesi nimen!

1. Valitse lyhyt ja alkuperäinen nimi

Mieti ensin, että koirasi pitää nimensä koko elämänsä ajan. Varaa siis aikaa nimen valitsemiseen kenestä todella pidät ! Suosittelemme yhdistelmäsanoja yksi tai kaksi tavua. Tämän lisäksi koirasi ymmärrys voi vaarantua ja saatat olla kyllästynyt toistamaan pitkää nimeä koko päivän. Päädyt vaistomaisesti kutsumaan koiraasi lempinimellä tai lempinimellä sen sijaan, että käytät hänen liian monimutkaista oikeaa nimeä.

lumikoira valitse koiralle nimi
Tekijät: Jamie Street/Unsplash

Ihanteellinen on myös valita alkuperäinen nimi tai ainakin joka ei liity jokapäiväisiin esineisiin tai koirasi kouluttamiseen. Tämä voi hämmentää häntä ja vaikuttaa hänen ymmärrykseensä ympäristöstään. Toverisi kouluttaminen on tärkeä askel, joten asioita ei tarvitse monimutkaista.

2. Valitse nimi, jolla on sinulle merkitys tai arvo

Määrittääksesi valintasi, yritä tehdä luettelo asioita joista pidät. Se voi liittyä harrastuksiisi, makuusi, suosikkielokuviisi jne. Jos mikään ei sovi sinulle, anna muutaman päivän kulua, jolloin ymmärrät paremmin koirasi luonnetta. Sen nimen on vastattava sitä, ja siksi se voi viitata moneen asiaan:

  • The väri sen turkki, sen silmät tai nenä;
  • päällä rotu ja hänen alkuperä;
  • päällä morfologia:
  • Ses ominaisuuksia tai hänen oletusarvot ;
  • Hänen fyysiset ominaisuudet jotka tekevät siitä ainutlaatuisen (hännän kärki tai tietynväriset jalat jne.).

Emme voi koskaan sanoa sitä tarpeeksi, mutta älä epäröi lyödä vetoa omaperäisyydestä! Sinulla on valinnanvaraa korostaa fyysistä tai luonteenpiirrettä koirastasi liioittelemalla tai päinvastoin nimeämällä sitä päinvastoin kuin se on. Esimerkiksi pieni koira nimeltä ”Titan” on sekä huvittava että hämmentävä. Tai täysin musta koira, jota kutsut nimellä ”Snow”, ei puutu singulaarisuuteen.

Kuten olet ymmärtänyt, mahdollisuuksia on monia, ja se on ongelma! Tarkentamalla kriteerejäsi vähitellen löydät kuitenkin pian koirallesi ihanteellisen nimen. Älä epäröi suorittaa joitain testejä nähdäksesi kuinka tämä vastaa kun soitat!

3. Katso LOF:n säännöt

The Book of French Origins listaa ranskalaiset sukutaulun koirat ja niiden omistajat. Jos haluat, että koirasi on mukana, sinun tulee tehdä niin kunnioittaa aakkosten kirjainta virallinen koirasi nimen alussa. Tämä muuttuu joka vuosi, vuonna 2019 P-kirjain on valokeilassa. Vaikka et haluaisi, että piskisi rekisteröidään LOF:iin, noudata tätä konseptia auttaa suodattamaan nimivalinnat, josta on aina hyötyä.

Sinun tulee myös tietää, että kasvattajat eivät välttämättä rekisteröi koiriaan heti LOF:iin. Tämä tarkoittaa, että jos haluat tehdä sen myöhemmin, sinun on valittava hänen syntymävuoden kirjaimella alkava nimi rekisteröidäksesi hänet. Sille jo määrittämäsi nimi yksinkertaisesti otetaan huomioon kuten hänen käyttäjätunnuksensa!

koira kiitos kiitos kirja valitse koiran nimi
Tekijät: Howard Riminton/Unsplash

4. Vältä vaihtamasta sen jo tuntevan koiran nimeä

Koiran, joka on onnistunut omaksumaan nimensä, on suuria vaikeuksia tunnistaa itsensä, jos häntä kutsutaan toisin. Tämä koskee erityisesti aikuiset koirat jotka ovat turvakodissa: yleensä he tietävät jo nimensä. On kuitenkin tapauksia, joissa nimen vaihtamista ei voida sulkea pois. Esimerkiksi, jos koiralla on liian moniselitteinen tai naurettava nimi (sillä mielessä, että se väheksyisi sitä). Yritä sitten valita nimi kuulostaa samalta kuin alkuperäinen, jotta sen assimilaatio on helpompaa ja nopeampaa kumppanillesi.

Samoin, jos kasvattajan valitsema nimi rekisteröidäkseen pennun LOF:lle ei miellytä sinua, päätä niin pian kuin mahdollista uudelle. Kuten sanottiin, siitä tulee sen käyttönimi, ja LOF:n nimeä käytetään vain puhdasrotuisten koirien luetteloimiseen.

Joten, oletko onnistunut valitsemaan (tulevan) koirasi nimen?

Lähde

Pidät myös:

Koiran adoptointi: 5 hyvää tapaa ottaa käyttöön heti sen saapuessa

Top 10 koirarotua, jotka rakastavat lapsia

Näin pottailet pentuasi: 5 tehokasta vinkkiä!