Vinkkejä halvan ja laadukkaan koiranruoan ostamiseen

Hyvää ruokaa terveydelle! Varmasti. Kaikki eivät kuitenkaan pyöri kultaa ja laadulla on hintansa… On kuitenkin vinkkejä erinomaisten nappuloiden ostamiseen halvemmalla. Ja toisin kuin luulisi, halvan luokan supermarket-ruoat eivät aina ole taloudellisin ratkaisu loppujen lopuksi. Hyvää ruokaa edulliseen hintaan: se on mahdollista!

Mikä on laadukas koiranruoka?

Kaikki kroketit eivät ole samanarvoisia. Jotkut ovat ”high end”. Nämä ovat niin sanottuja kroketteja palkkio ”. Parhaita brändejä ovat mm. Hill’s, Pro Plan, Royal Canin tai Virbac.

koira syö surullista
Luotto: ThamKC / iStock

Säästöjä syntyy ostamalla huippuluokan kroketteja

1. Vähemmän nappuloita annettavaksi

Halvat nappulat valmistetaan huonolaatuisista ainesosista (esim. eläinperäisistä sivutuotteista aidon lihan sijaan). Lisäksi ne prosessoidaan halvimmalla mahdollisella tavalla eli hajottamalla näitä ainesosia ja tekemällä niistä vieläkin köyhempiä kuin ne ovat (esim. liian korkeat lämpötilat). Tästä johtuen näillä kroketteilla on huono ravintolaatu ja heikko sulavuus (suuri osa päätyy suoraan ulosteisiin ilman, että koira, joka ei hyödy siitä lainkaan, imeydy). Siksi on tarpeen antaa suurempia määriä eläimesi ruokittavaksi.

Toisaalta korkealuokkaiset nappulat valmistetaan ensiluokkaisista raaka-aineista ja hyvistä valmistusprosesseista, mikä johtaa erinomaiseen lopputuotteeseen. Mestarit houkuttelevat halpahintaisten krokettien halvemmat hinnat, mutta loppujen lopuksi he eivät välttämättä säästä rahaa, koska heidän on ostettava paljon enemmän.

2. Pienemmät eläinlääkärikulut

Lisäksi ainesosien laatua ja valmistus prosessikolmas elementti on tärkeä eläimesi terveyden kannalta: la muotoilu. Se on tavallaan resepti: käytettävät ainesosat ja missä suhteissa saadaan aikaan koiran tarpeisiin mukautettu lopullinen ruoka (proteiini, hiilihydraatti, rasvatasot jne.). Eläinlääkärit ovat kehittäneet ensiluokkaiset nappulat, jotka vastaavat täydellisesti koirasi ravitsemustarpeita.

Eläimen, jolla ei ole hyvää ruokavaliota, terveys on hauraampi. Mikä tarkoittaa, että hänellä on enemmän taipumus kehittää kaikenlaisia ​​sairauksia. Ja eläinlääkintähoito on usein erittäin kallista… Ajattelemalla säästäväsi vähän ruokakustannuksissa, vaarana on menettää paljon terveyskustannuksia.

eläinlääkintä
Tekijät: Ridofranz/iStock

Vinkkejä laadukkaan nappulan ostamiseen halvemmalla

1. Osta suuria paketteja

Vältä pieniä 1,5 kg:n pakkauksia. Valitse sen sijaan esimerkiksi isot 12 kg:n pussit. Kun ostat nappuloita, älä katso pakkauksen hintaa, katso hintaa pari kg. Huomaat, että kilo kroketteja maksaa usein puolet isosta paketista.

2. Internet on ystäväsi!

On olemassa monia nettieläinkaupat. Yksi esimerkki on johtaja Zooplus. He myyvät myös korkealuokkaisia ​​kroketteja, mutta paljon halvemmalla kuin eläinlääkärin käytännössä. Lisäksi nämä merkit tarjoavat säännöllisesti erilaisia ​​alennuksia (-5%, -10%, lahjapisteiden kertyminen jne.). Ja sinun ei tarvitse maksaa toimituskuluja, kun tilaat suuria paketteja. Jotkut verkosta ostetut premium-nappulat maksavat alle 3 euroa kilolta, mikä on hyvin lähellä supermarketista ostetun pienen pussin halpoja nappuloita.

Kun lasket yhteen huippukrokettien valinnasta saadut säästöt (terveydenhuollon kulut, pienempi määrä) ja temppuja maksaa ne halvemmalla, huomaat, ettei se loppujen lopuksi ole aina kallein ratkaisu. Hyvän ruoan, hyvän terveyden ja hyvien hintojen yhteensovittaminen: se on mahdollista!

Pidät myös:

5 sääntöä, joita sinun on noudatettava koiran ruokkimiseksi oikein

Ruoan vaihto: miksi ja miten vaihtaa koirani ruokaa?

Koiran ruokinta: kroketit tai sose, miten valita?