viihtyvätkö kaikki koirat vedessä?

Kesä on täällä. Haluatko vilvoitella uima-altaassa, järvellä tai merellä kumppanisi kanssa? Hyvä idea. Sinun pitäisi kuitenkin tietää, että kaikki koirat eivät ole mukavia uida.

Teoriassa kaikki koirat osaavat uida siitä hetkestä lähtien, kun he tutustuivat siihen varhaisessa iässä. Lopuksi, ne ”melovat” vaistomaisesti pysyäkseen pinnalla. Mutta vaikka jotkut rodut ovat erittäin mukavia vedessä, toiset voivat nopeasti olla vaarassa.

Koirat, jotka ovat vaarassa vedessä

Kaikilla koirilla ei ole uimiseen sopivia fyysisiä ominaisuuksia. Jos kumppanisi on koira murskattu kuono tai lyhyt, tuo pelastusliivi! Itse asiassa näillä roduilla, joilla on hauras sydän, on enemmän hengitysvaikeuksia. Heillä on myös erityisen lyhyet jalat, jotka vaativat heiltä paljon enemmän energiaa pitääkseen päänsä veden päällä. Sitten ne väsyvät hyvin nopeasti ja ovat herkempiä hypotermialle.

koiran vedellä pesty
Luotto:toons17 / Istock

Ole siis erittäin varovainen Bulldogit, Mopsit, THE Chihuahat, mäyräkoirat jne. Mutta myös kanssa haavoittuvimmat koirat kuten pennut ja eläkeläiset. Koska heillä on vähemmän voimaa, he voivat nopeasti panikoida ja joutua virran pyyhkimään pois.

Parhaat uimakoirat

Kuten olet ymmärtänyt, mukavimmat koirarodut vedessä ovat isot koirat, terävä kuono ja vahvuus jaloissa! Bordercollie, Chesapeake Baynnoutaja tai amerikkalaiset ja portugalilaiset vesikoirat ovat rotuja, jotka ovat aina iloisia saadessaan hypätä syvään veteen!

Mutta he eivät ole ainoita. Jos etsit koiraa mukanasi kaikissa vesiretkissäsi, tutustu the 10 parasta koirarotua, jotka rakastavat uintia !

Tekijät: Murilo Viviani/Unsplash

Muista myös se jokaisella koiralla on oma temperamenttinsa. Tästä syystä on mahdollista, että kumppanisi ei yksinkertaisesti pidä vedessä olemisesta ja siitä riippumatta rodustaan!

Lähde

Pidät myös:

Koiran ruokinta: kroketit tai sose, miten valita?

Koirani ei suostu lähtemään kävelylle, miksi? Mitä tehdä ?

Lämpöhalvaus koirilla: oireet ja hoito