Valmista yrttiteetä hoitaaksesi koiraasi päivittäin

Yrttiteestä puheen ollen, voitko kuvitella tarjoavasi koirallesi höyryävän kulhon tulen ääressä kanssasi? On selvää, että tämä ei ole se, mitä emme tarjoa sinulle tänään! Kuten varmaan tiedät, kasvien voimaa ei enää tarvitse todistaa. Vuosisatoja sitten noidat hallitsivat täydellisesti kasveilla parantamisen taiteen, luonnollisella lääkkeellä, jota nykyään kutsumme fytoterapiaksi. Tässä artikkelissa suosittelemme, että käytät sitä koirasi päivittäisten vaivojen lievittämiseen!

Ohjeet :

kamomilla teetä
© ornella-binni – iStock

1. Aloita kiehauta vesi kattilassa tai kattilassa.

2. Sillä välin paikka kaksi ruokalusikallista kuivattua kasvia joka kiinnostaa sinua (katso kappale ”Mikä kasvi mihinkin ongelmaan?”) kuppiin tai kulhoon. Jos haluat käyttää tuoreita kasveja keräämällä ne suoraan puutarhastasi, tarvitset kaksinkertaisen määrän yllä mainittua määrää, eli neljä ruokalusikallista.

3. Kun vesi kiehuu, kaada vain 20 ml (tämä on noin kaksi ruokalusikallista) kasveilla. Se ei ehkä vaikuta paljolta, mutta itse asiassa se riittää kostuttamaan kasvin ja saamaan hyvän pitoisuuden sen aktiivisista molekyyleistä.

4. Anna sen jälkeen hautua kannen kanssa 10 minuuttiasekoita sitten hyvin ja suodattaa. Paina lusikalla saadaksesi maksimaalisen infuusion talteen kasvien läpi.

5. Anna infuusion jäähtyä jotta se on vähemmän vastenmielinen eläimellesi. Kylmä todellakin vaimentaa makua ja hajua. Voit säilyttää tätä yrttiteetä jääkaapissa 24 tunnin ajan. Voit myös pakastaa sen jääpalojen muodossa.

Mikä kasvi mihinkin ongelmaan?

nuori pentu nuuskimassa ruiskukkanippua
© Asset – iStock
  • timjami: kasvi, jolla on infektioita estäviä ominaisuuksia, se on tehokas hengityselinten ongelmiin, mutta myös ruoansulatushäiriöihin, kuten ripuliin.
  • Kamomilla: superkasvi vatsavaivojen varalta, mutta myös ruoansulatusta stimuloimaan ja kivuliaita kouristuksia lievittämään.
  • Sitruunavoide : rauhoittavien ominaisuuksiensa ansiosta se sopii erinomaisesti ahdistuneen tai kiihtyneen eläimen lievittämiseen. Sillä on myös antispasmodinen vaikutus (ripuli, kystiitti).
  • Plantain: siinä on 3 päätoiminta-aluetta. Pehmentävä ja yskää vähentävä kasvi sopii erinomaisesti hengityselimiin. Se on myös täydellinen kasvi kaikkeen pistelyyn tai muuhun ihoon kohdistuvaan vaivaan. Lopuksi se vaikuttaa ruoansulatusjärjestelmään.
  • Kukkien sekoitus: Mustaherukan lehdet ja luonnonvaraisten orvokkien ilmaosa yhdistettynä takiaisen juuriin sopivat täydellisesti kutinaan lievitykseen (yrttitee levitettäväksi suoraan koiran iholle).
  • Mustikka: voit käyttää sitä koiran silmien puhdistamiseen
  • Timjamin ja laventelin yhdistelmä: näiden kahden kasvin yrttiteetä voidaan käyttää ärtyneen alueen puhdistamiseen.

Tämä luettelo kasveista ei tietenkään ole tyhjentävä, ja silti on monia hyveitä, joista jokainen on uskomattomampi kuin seuraava.

Yrttiteen annostus

Jos noudatat ensimmäisessä kappaleessa annettua reseptiä, kasvien keskittyminen on niin tärkeää, että sinun ei tarvitse antaa paljon eläimellesi. Hyvin pienille koirille, kuten chihuahualle, antaa noin 1 ml yrttiteetä päivässä mieluiten pipetissä. Suurelle saksanpaimenkoiratyypille voi mennä jopa 10 ml:n annos päivässä.