vaihtoehto koiran moittamisen välttämiseksi

Kun koirasi tekee jotain typerää, olet todennäköisesti tottunut moittimaan häntä. Tämä on täysin luonnollinen refleksi, eikä siinä ole mitään vikaa. Kuitenkin, jos haluat yrittää kouluttaa koiraasi positiivisemmalla tavalla, on olemassa tekniikka, joka on todistettu monien koirien kanssa. Oletko koskaan kuullut positiivisesta kytkimestä? Siitä puhumme sinulle tänään!

Mikä on positiivinen kytkin?

Labrador on tehnyt jotain typerää
Laatit: Chalabala / iStock

Positiivinen kytkin saattaa olla vain paras tapa saada lemmikkisi huomio, kun he tekevät jotain, mitä he eivät halua. Itse asiassa, sen sijaan, että huutaisit koirasi nimeä, jonka oletetaan olevan jotain positiivista, tavoitteena on vangita hänen huomionsa toisella tavalla. Vältämme myös ”Stop! » tai « Ei! joilla on varmasti kielto, mutta jotka eivät ole lainkaan opettavaisia.

Konkreettisesti, välttääksesi koirasi moittiminen, yksinkertaisesti keskeytät sen hänen tekemisensä positiivisella tavalla. Se voi olla sana tai jopa melu, kunhan se on miellyttävää. Tavoitteena ei ole myöskään pelotella lemmikkiäsi. Tämän komennon tarkoituksena on estää koiraa aloittamasta käyttäytymistä, jota pidät ei-toivottavana. Tällä tavalla ehdit eläintäsi melulle, joka merkitsee hänelle ”Lopeta tekemäsi ja tule katsomaan minua”. Tämä on positiivisin ja näin ollen tuottavin tapa sinulle ja koirallesi harkiten. Tällä tavalla säilytät luottamuksen ja harmonian suhteen.

Miksi ja milloin sitä käytetään koirallesi?

Koiraa moititaan, kun hän on tehnyt jotain typerää
Krediitit: SeventyFour / iStock

Kun sanot ”Ei! eläimellesi, se on lopettaa kielletty käyttäytyminen, joka ärsyttää sinua, tai jopa siksi, että olet stressaantuneessa tilassa juuri tällä hetkellä. Koirasi ei kuitenkaan ole ehdollinen tähän ”Ei! jota esiintyy silloin tällöin päivän aikana. Se voi jopa saattaa lemmikkisi stressitilaan, koska et sen sijaan vaivaudu selittämään käyttäytymistä sille. Lisäksi koira yhdistää sinut rangaistukseen, mikä ei estä häntä aloittamasta uudelleen poissa ollessasi, koska et ole paikalla nuhtelemassa häntä. Tässä positiivinen vaihto on mielenkiintoinen. Pyydät koiraasi korvaamaan hänen tekemänsä ei-toivotun käytöksen jollain positiivisella tavalla.

Milloin positiivista kytkintä kannattaa käyttää koirassasi? No esimerkiksi estää häntä käymästä koiraa katsomassa ilman lupaasi kävelyllä, estää häntä ottamasta kenkiäsi aina kun tulet kotiin tai keskeyttämään hänet, kun hän alkaa hypätä naapurin päälle, joka ei kysynyt mitään. . Totta puhuen, ei-toivottavina pidettyjä käyttäytymismalleja on yhtä monta kuin koiranomistajia. Tiedät paremmin kuin kukaan muu syyt, miksi saatat hyväksyä positiivisen muutoksen.

Kuinka valita positiivinen kytkin?

Iloinen koira, joka antaa tassun emännälleen
Tekijät: Eva Blanco / iStock

Positiivisen kytkimen valitseminen, jota käytät koirasi kanssa, ei ole kovin monimutkaista. Ensinnäkin, sen on oltava jotain yksinkertaista, jotta koirasi integroi sen hyvin. Myös erittäin tärkeä, valitsemasi sanan on saatettava sinut positiiviseen tunnetilaan, kun sanot sen. Näin voit pysyä positiivisessa lähestymistavassa koirasi koulutukseen ja hän tuntee sen. Se voi olla hauska sana, josta pidät, tai suun ääni (suudelma) tai jopa pilli. Kaikki on mahdollista, kunhan se on nautinnollista sinulle ja koirallesi.

Tietysti kaikki ehdottelu vaatii työtä. Älä odota, että koirasi huomaa positiivisen vaihteesi heti! Jos haluat harjoitella, tässä on yksi menetelmistä, joita voit ottaa käyttöön.