Uskomaton tarina Billystä, vinttikoirasta, joka ontua kuin isäntänsä

Viime tammikuussa tarina tästä koirasta, joka oli alkanut ontua matkimaan isäntänsä, oli herättänyt paljon reaktioita. Mutta pystyvätkö koirat todella matkimaan käyttäytymistämme? Ja miksi he toimivat näin? Tänään palaamme tähän uskomattomaan tarinaan yrittääksemme ymmärtää.

Hauska tarina kainalosauvoista

Tarina Billyn ontumisesta isäntänsä rinnalla kainalosauvoilla levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa ja mediassa ympäri maailmaa. Eräänä kauniina päivänä nelikymppinen lontoolainen Russel tajusi, että hänen vinttikoiransa Billy alkoi ontua, kun hänen jalkansa oli kipsissä. Brittisarjan kuvauksissa Aamu, hän selitti, että hän oli havainnut tämän käytöksen hyvin pian onnettomuuden jälkeen mikä sai hänet murtamaan nilkkansa. Russel ja hänen vaimonsa olivat huolissaan koirastaan, joten he menivät eläinlääkäriin tutkimaan hänet. Jos hän ensin epäili ongelmaa eläimen tassussa, eläinlääkäri ei lopulta löytänyt ei mitään epänormaalia.

Mutta mistä Billy kärsi?

Röntgenkuvat eivät osoittaneet mitään poikkeavuutta, joka voisi selittää Billyn ontuvuuden, joten mistä koira voisi kärsiä? No, eläinlääkäri teki uskomattoman löydön: dHeti kun hänen isäntänsä muutti pois hänestä, Billyn ontuminen katosi. Joten hän päätteli, että Billy vain matki isäntänsä askelta. Vaikka hän herätti myötätuntoa, on vaikea todella tietää syytä, joka pakottaa vinttikoiran toimimaan näin. Jos tarina siis päättyi hyvin, Russel joutui silti maksamaan 300 puntaa eläinlääkärin suorittamista tutkimuksista, kun hänen koiransa teeskenteli ontumista. Tämä tarina huvitti suuresti koko maailmaa ja vielä paremmin, koska sitä Russel halusi!

Voivatko koirat matkia meitä?

Itävaltalaisten tutkijoiden tekemän tutkimuksen mukaan koirat kykenevät matkimaan. Suoritetuista testeistä yksi oli herkkupalan saaminen. Kymmenestä koirasta puolet piti avata liukuovi samalla tavalla kuin isäntänsä, joka sai valita, avaako se kädellä vai päällään. Toinen puoliaika sai herkkupalan, kun he tekivät päinvastoin kuin isäntänsä oli tehnyt. No, vastoin kaikkia todennäköisyyksiä, kaikki koirat ovat matkineet isäntänsä vaikka se merkitsisi sitä, että ei saanut herkkua. Lisäksi ei ole harvinaista nähdä hauskoja videoita, joissa esimerkiksi pieniä lapsia matkivat koirat raahaavat itseään maassa. Sitä me kutsumme ”peilihermosolujen” vaikutus. Nämä ovat erityisiä neuroneja, jotka sallivat jäljitelmä. Tämä käyttäytyminen on täysin luonnollista.