tutustu reseptimme valmistaaksesi koirasi maussia

Tiedämme kaikki, että supermarketeissa myytävien pasteettien ainesosat eivät aina ole kovin terveellisiä koiraystävillemme. Siksi kannattaa kääntyä eläinlääkärin tai lemmikkikaupan tarjoamien ruokien puoleen, mutta niiden hinta ei ole kaikkien saatavilla. Jos haluat kunnioittaa koirasi terveyttä samalla, kun et tyhjennä lompakkoasi, miksi et valmista hänen aterioitaan itse? Annamme sinun kokeilla yksinkertaista ja nopeaa reseptiämme, josta koirat rakastavat!

”Kotitekoinen” ruokavalio ei tietenkään tarkoita sitä, että annat koirallesi kaiken, mikä roikkuu kotonasi, ja vielä vähemmän sitä, että annat hänelle kaikki ylijäämäsi. On välttämätöntä kunnioittaa eläimesi erityistarpeita. Siksi on tärkeää valmistaa juuri hänelle tehty ruokavalio laadukkaista, riittävästi energiaa ja kaloreita sisältävistä tuotteista.

Ainesosat

  • noin 5 grammaa/kilo valitsemaasi lihaa (maksimiannos päivässä)
  • pastaa tai riisiä
  • valitsemasi vihannekset (kurpitsa, vihreät pavut, porkkanat jne.)
  • 1 ruokalusikallinen öljyä
  • 1 rkl panimohiivaa
koira syö ulkona
Krediitit: iStock

Askeleet

1. Aloita kuorimalla valitsemasi vihannekset. Keitä ne samaan aikaan suuressa kattilassa kiehuvaa vettä.

2. Keitä samalla riisi tai pasta koirasi mieltymysten mukaan.

3. Halutessasi voit kypsentää haluamaasi lihaa samanaikaisesti. Ruoanlaitto ei kuitenkaan ole pakollista. Toisaalta on erittäin tärkeää, että tämä liha ei ole vanhentunut tai pilaantunut, koska se voi saada koirasi erittäin sairaaksi.

4. Sekoita astiassa voimakkaasti kaikki ainekset: vihannekset, riisi tai pasta, liha sekä öljy ja panimohiiva.

5. Anna mässin jäähtyä tai lämmetä koirasi tottumuksista riippuen. Kaada se sitten kulhoon.

6. Se on valmis, koirasi voi vihdoin maistaa kotitekoista rakkaudella tehtyä maussia ja nauttia!

Koirasi tyydyttämiseksi suosittelemme tekemään tämän reseptin muunnelmilla. Tämä voidaan tehdä vaihtamalla lihaa, vihanneksia tai jopa tärkkelyspitoisia ruokia. Näin koirallasi on mahdollisuus löytää uusia makuja joka päivä, eikä hän kyllästy ruokaan. Hän kiittää sinua!

Lähde

Pidät myös: