Top 10 koiraa, jotka rakastavat hauskanpitoa lumessa

Kun alkaa sataa lunta, onko piski melko kylmä vai täysin hullu? Koirat kestävät enemmän tai vähemmän kylmää rodusta riippuen. Loogisesti pohjoismaista tulevat tai paksuimman karvaisen turkkilaiset ovat parhaiten aseistautuneet kylmää vastaan. Tänään aiomme siksi esitellä sinulle valikoiman 10 koirarodusta, joille lumi on ihanteellinen leikkipaikka.

1 – Saint Bernard

Saint bernardin koira
Krediitit: dejet / iStock

Todellinen vuoristokoira, bernhardinkoira tunnetaan lumivyöryjen joutuneiden ihmisten pelastuskoirina. Sen legendaarista kylmänkestävyyttä ei enää voida todistaa!

2 – Samojedit

samojedi koira lumessa
Luottotiedot: AdamRadosavljevic / iStock

Sen paksun tahrattoman valkoisen turkin vuoksi epäilemme, että samojedit on suojattava hyvin kylmältä. Sitten riittää, että täsmennetään, että tämä koira on kotoisin Siperiasta ollakseen täysin vakuuttunut.

3 – Newfoundland

newfoundland lumessa
Tekijät: Sveta Elfimova / iStock

Newfoundland on koira, joka antaisi henkensä isäntänsä puolesta. Todellinen hengenpelastaja merellä nauhajalkojensa ansiosta, jotka tekevät siitä erinomaisen uimarin, ja Newfoundland on myös erittäin mukava kylmässä.

4 – Pyreneidenpaimenkoira

pyreneittenpaimenkoira
Laatit: castenoid / iStock

”Belle et Sébastien” -sarjasta kuuluisa rotu, jonka nimen yksinkertainen lukeminen viittaa siihen, että tämä koira on hyvin tottunut vuorten kylmään. Tätä lammaskoiraa, jota kutsutaan myös Patouksi, käytettiin paimentamaan karjaa Pyreneiden lumisilla korkeuksilla.

5 – Siperianhusky

siperian husky koira
Tekijät: JENNA1506 / iStock

Siperianhusky on nimensä mukaisesti kotoisin Kaukopohjoista. Hyperaktiivinen, kylmä ei vaikuta tähän koiraan millään tavalla.

6- Berninpaimenkoira

berninpaimenkoira lumessa
Tekijät: Photographer-and-Illustrator / iStock

Kylmä ei ole ongelma berninpaimenkoiralle, joka on par excellence -paimenkoira. Hän on kotoisin Sveitsistä ja pitää erityisen paljon lumesta.

7- L’Akita Inu

Japanilainen Akita Inu koira
Teot: Lunja / iStock

Alunperin Japanista kotoisin oleva ja monta vuotta lumessa karhunmetsästykseen käytetty Akita Inu ei aiheuta ongelmia kylmän kanssa. Sen hyvin varusteltu turkki antaa sille suuren pehmon vaikutelman.

8- Alaskanmalamuutti

Alaskan malamuutti lumessa
Tekijät: Cavan-Images / iStock

Husky-ilmansa ansiosta malamuutti on edelleen vaikuttavampi kuin serkkunsa. Hän on kotoisin arktiselta alueelta ja hänen erittäin paksu turkkinsa tekee hänestä lähes tuntemattoman kylmälle.

9 – Suden spits

susipystykorvakoira lumessa
Krediitit: bruev/iStock

Tätä Spitz-lajiketta kutsutaan myös nimellä Keeshond. Susimaisen ulkonäön ja vaikuttavan turkin ansiosta se tunnetaan kestävyydestään alhaisissa lämpötiloissa.

10 – Tiibetinmastiffi

tiibetin mastiffikoira
Tekijät: User7565abab_575 / iStock

Tiibetinmastiffi, jota kutsutaan myös Tiibetinmastiffiksi, on vaikuttava koira. Leijonan turkkillaan hän seurasi Himalajan nomadipaimenia ja vartioi tiibetiläisissä luostareissa. Kylmä ei pelota häntä ollenkaan!

Juuri tällä upealla rodulla on 10 parasta koiraamme, jotka kestävät parhaiten kylmää loppua. Tiedä, että on vielä monia muita rotuja, jotka tulemme varmasti löytämään tulevassa artikkelissa!