Tee koirallesi joulukeksejä

Tänä juhlakautena ilahduta piskiäsi keksimällä hänen omat joulumurokeksit! Koiran keksien itse leipomisen tärkein etu on, että sinulla on mahdollisuus valita ainekset. Näin ollen sinä hallitset koostumusta ja voit siksi välttää kaikkia kemikaaleja, kuten väriaineita tai säilöntäaineita. Piskosi ansaitsee parasta, joten noudata reseptiä huolellisesti.

Tarvittavat ainesosat:

  • 150 grammaa kaurajauhoja
  • 100 grammaa omenakompottia
  • Muna
  • Puoli tl kanelia

Tarvitset myöspiparkakkuleikkuri.

kaneli murokeksi
© valentin-vlasov – Unsplash

Ohjeet :

1. Aloita vatkaa muna jotta valkuaisesta ja keltuaisesta tulee homogeeninen seos. Lisää 100 grammaa omenasosetta ja sekoita uudelleen.

2. Jotta kaneli sekoittuu tasaisesti seokseen, lisää se tässä valmistuksen vaiheessa eikä lopussa, kuten resepteissä usein tapahtuu. Tiedä, että kaneli on voimakas antioksidantti, joka tehostaa koirasi aivojen toimintaa. Se on myös loistava sienilääke. Ole kuitenkin varovainen, ettet anna enempää neljäsosa teelusikallista päivässä pienelle koiralle ja puoli teelusikallista isolle koiralle.

3. Lisää sitten jauhoja sateessa lyömällä, jotta ei muodostu kokkareita. Pikkuhiljaa taikinasta tulee yhä vaikeampi vatkata, silloin sitä joutuu vaivaamaan käsin. Vaivaa taikinaa, kunnes saat tasaisen seoksen.

4. Jauhota työtaso ja kauli taikinasi käyttämällä kaulinta. Leikkaa sitten keksit leikkurilla ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille.

5. Paista keksit 180°C:ssa noin 20 minuuttia. Tarkkaile niitä kypsennyksen aikana, sillä sen kesto riippuu kakkujesi koosta ja paksuudesta!