Tästä syystä koirat haistelevat yksityisiä osia

Nelijalkaiset ystävämme ja heidän ärsyttävä tapansa työntää kuononsa sukuelinten lähelle…. Tämä käytös voi joskus olla kiusallista, olipa heidän välillään tapaamisen yhteydessä tai naisten puvun alla.

Tästä syystä ystäväsi kiehtoo intiimialueen tuoksua.

Hajuaisti sallii koiran tunnistaa ja tulkita ympäröivää ympäristöä. Sen tryffelin sisällä on peräti 300 miljoonaa hajusolua, kun ihmisillä on 5 miljoonaa. Sitten ymmärrät, että koirat haisevat hajuja, joita emme tiedä! Tämä aisti on todellakin niin kehittynyt, että he voivat esimerkiksi tunnistaa sairauksia, kuten syöpää, elävistä saastuneista soluista tulevan hajun ansiosta.

Näin ollen koiralla on erityisen voimakas vomeronasaalinen elin, jota kutsutaan myös nimellä Jacobsonin urut. Se sijaitsee hänen kitalaessaan, etuhampaiden takana. Tämä aisti sallii koirien käyttäytyä asianmukaisesti kohtaa uuden yksilön, esineen tai vaaran ja puuttuu peliin, ruoan etsintään tai lisääntymiskäyttäytymiseen.

Todellisuudessa, kun koira tapaa sukulaisen, hän ei haista hänen peräaukkoaan vaan sen erittämää hajua. kaksi rauhasta, jotka sijaitsevat peräaukon ympärillä. Nämä rauhaset ovat tiedon kultakaivoksia koirien puolesta! He sallivat sen tutustua ottamalla selvää toisen tunnetilasta, sukupuolesta, ruokavaliosta jne. Siten koirat tulevat sisään haistamalla toistensa takaraajoja kemiallinen viestintä.

koiran haju peräaukon
Luotto: WilleeCole / Istock

Joten kun koira haistelee haaraasi, sen tarkoituksena ei ole saada sinut tuntemaan olosi epämukavaksi, vaan tunteaksesi sinut! Hän ei kuitenkaan saa kaikkea toivomaansa tietoa, koska meillä ei ole perianaalisia rauhasia… mikä sääli!

Mutta sukupuolielimesi voivat silti kiinnostaa kumppaniasi, varsinkin jos olet nainen. kuukautisvuodon aikana. Minkä vuoksi ? Koska sääntöjesi virtaus on runsaasti hormoneja, mikä tekee tuoksusta paljon houkuttelevamman hiuspalloillemme! Lisäksi se voi kiihottaa kastroimattomia uroskoiria tai tehdä naaraista aggressiivisia, koska he näkevät sinut kilpailijana, joka uhkaa heidän lisääntymistään.

koiran kuonon haju
Luotto:Koldunova_Anna / Istock

Varo isoja koiria! Kaikki ihmisen palveluksessa käytettävät koirat, olipa kyseessä sitten poliisissa laittomien tuotteiden havaitsemiseen, pelastusryhmissä kadonneiden ihmisten etsimiseen tai metsästykseen, ovat suuria koiria! Itse asiassa pitkillä koiraroduilla on usein pitkä nenä ja hajuaisti on paljon tehokkaampi kuin litteäkärkiset koirat. Lisäksi ne ovat sopivan korkeita… mikä lisää heidän haluansa työntää nenänsä intiimialueellesi!

Lähde

Pidät myös:

Covidog Strasbourgissa: koirat havaitsemaan Covid-19 julkisilla paikoilla?

Voiko koira muistaa menneisyyden ja projisoida itsensä tulevaisuuteen?

Tryffelijäljet: sormenjälkien koiraversio!