tärkeimmät tiedot tästä vaikuttavasta ja suojaavasta koirasta

Jotkut koirarodut ovat vaikuttavampia kuin toiset. Tiibetinmastiffi tai tiibetinmastiffi on kokonsa ja pitkän karvansa ansiosta yksi vaikuttavimmista koirista. Löydä kaikki mitä sinun tulee tietää tästä koirarodusta, joka ei ole tunnetuin, mutta joka on kuitenkin uskomaton!

1. Kaukainen alkuperä

Kuten nimestä voi päätellä, tämä koirarotu on peräisin Kiinasta, erityisesti Tiibetistä. Tiibetinmastiffi on hyvin vanha, sillä vaikka se onkin kehittynyt tällä välin, sen ensimmäiset jäljet ​​ovat yli 3000 vuoden takaa. Alun perin tätä rotua käyttivät Himalajan nomadipaimenet karjojen kokoamiseen, mutta erityisesti sen pitämiseen poissa ympäröiviltä petoeläimiltä. Tiibetin kielellä tätä koiraa kutsutaan ” Do-khyi », joka tarkoittaa ”ovikoiraa”, koska sitä käytettiin myös luostarien vahtikoirana.

2. Mahtavat ominaisuudet

Jos tätä koiraa käytettiin paimenkoira, mutta myös vahtikoira, se johtuu sen fyysisten ominaisuuksien sallimisesta. Aikuisen tiibetinmastiffin pituus on keskimäärin 66 senttimetriä uroksilla ja 61 senttimetriä naarailla, paino vaihtelee yleensä 55-80 kilogramman välillä. Sen pukeutumisessa sen värit vaihtelevat kullasta mustaan ​​kaikkiin harmaan ja ruskean sävyihin. Hänen hiuksensa ovat aina erittäin pitkät ja paksut. Kuten arvata saattaa, tiibetinmastiffi ei ole koira, joka jää huomaamatta. Sen huolto on suhteellisen helppoa.

3. Itsenäinen koira

Vaikka tällä koiralla on ison nallekarhun ruumiinrakenne, hän ei ole yksi helläsistä. Todellakin, vaikka hän on hyvin uskollinen ja uskollinen perheelleen, hän ei aina ole tyyppiä, joka osoittaa rakkauttaan suudelmien ja halausten kautta.

Tiibetinmastiffi
Krediitit: iStock

Tiibetinmastiffi on todellakin hyvin itsenäinen. Siksi on välttämätöntä olla kouluttamatta sitä kuten muita koirarotuja, jotka vaativat paljon huomiota ja kiintymystä. Lisäksi tämä koira on hyvin pelokas vieraita kohtaan. Uuden henkilön tai muiden eläinten esittelyssä on oltava varovainen, koska tämä koira voi nopeasti hyökätä, jos sitä ei kouluteta oikealla tavalla.

4. Merkittävät älylliset kyvyt

Jos tiibetinmastiffi ei ole lainkaan tottelevaisimpien koirarodujen joukossa, se todistaa älykkyytensä toisin. Itse asiassa tämä koira on melko huomaamaton ja itsenäinen, joten sitä on vaikea verrata muihin rotuihin. Tämän koiran omistajat kiinnittävät erityistä huomiota sen tarkkaavaisuuteen, analyyttisiin ja suojaaviin kykyihin.

5. Vaikea kasvatus

Kuten olemme aiemmin todenneet, tiibetinmastiffia ei voida pitää ja kouluttaa kuten muita koiria. Tästä syystä tämä koira ei sovellu kaikille yksilöprofiileille. Sen vakuuttavan luonteen, itsenäisyyden ja suuren rakenteensa vuoksi sinun ei pitäisi reagoida aggressiivisesti tämän koiran kanssa, sillä vaarana on, että se on puolestaan ​​aggressiivinen. Siksi on välttämätöntä tietää, kuinka pysyä rauhallisena tämän eläimen kanssa.

Varmistaaksesi, että avoliitto sujuu hyvin, sinun on koulutettava Tiibetinmastiffi jo varhaisesta iästä lähtien. Siksi suosittelemme tottelemaan hänet erilaisiin ympäristöihin, ihmisiin ja eläimiin, kun hän on vielä pentu.

6. Rauhoittava läsnäolo

Ottaen huomioon historiansa Tiibetin luostarien vahtikoirana, tämä koira pystyy täyttämään tämän roolin omistajiensa kodissa. Tiibetinmastiffi pitää kovasti siitä, että hänelle annetaan tehtävä. Siksi se suojaa kotisi ilolla. Hän osaa varoittaa sinut vieraiden läsnäolosta haukkumisensa ansiosta, jota voidaan verrata karjumiseen, ja kuinka puolustaa sinua pelottamalla suoraan huonosti välittäviä ihmisiä.

7. Melko korkea hinta

Ranskassa sen hinta vaihtelee 1000 ja 1500 euron välillä adoptiosta. Tämän koiran ylläpito ja hoito maksaa kuukausittain noin 80 euroa.

Lähteet: Woopets, Me olemme

Pidät myös: