tärkeimmät tiedot tästä uskollisesta koirasta

Saksanpaimenkoira on erittäin vankka paimenkoira. Nykyään poliisikoirina, avuksi tai vartijaksi käytettynä tämä koira pysyy vakaana kaverina! Kiehtova tarina, voimakas ja hellä piski… tämä tekee saksanpaimenkoirasta ikonin koiraystävien keskuudessa.

1. Vankka paimen, jolla on paljon potentiaalia!

Saksanpaimenkoira syntyi 1800-luvulla käytettäväksi kaikenlaiseen työhön. Kapteeni Max Fréderic Emile von Stephanitz, Saksalainen kasvattaja ja rodun luoja halusi paimenensa olevan hyödyllisiä koiria, palvelemaan kaikissa tilanteissa. Tukeva ja älykäs, nämä koirat voisivat yhtä hyvin olla hyödyllisiä pelloilla, karjassa tai jopa ensimmäisen maailmansodan aikana. Tämän kauhean tapahtuman aikana saksanpaimenkoira palveli paljon partiolaisia, mutta myös pelastuskoiria.

2. Erittäin hyödyllinen koira ihmiselle

Vielä nykyäänkin saksanpaimenkoira on koirarotu, jota voidaan kuvata hyödylliseksi. Tämä rotu on erityisen hyvin läsnä armeijassa, poliisi- ja tullikoiraprikaateissa tai apu-, opas- tai opaskoirana. Tämä laaja edustus johtuu pääasiassa siitä, että nämä koirat ovat vankat, kestävät ja ovat älykkäimpiä koiria. Lisää tähän a vahva riippuvuus isäntästäänja saat koiran lähellä täydellisyyttä.

saksanpaimenkoira
Luotto: shelma25/Pixabay

3. Aktiivinen ja urheilullinen koira!

Ei ole turhaa, että nämä koirat ovat erittäin hyviä koirasotilaita. He ovat todellakin uskollisia herroilleen, joita varten he ovat todellista ihailua et rajatonta rakkautta. Mutta siinä ei vielä kaikki. Saksanpaimenkoira on myös koiria erittäin eloisa et urheilullinen. Heidän on harjoitettava paljon, joka päivä, ympäri vuoden. Asuntoelämä ei sovi heille.. He tarvitsevat tilaa ja omistajia, jotka myös pitävät liikunnasta.

4. Perättämätön uskollisuus herraansa kohtaan…

hyvin tottelevainen et älykäs, Paimenten koulutusta voi tehdä vain yksi henkilö: heidän omistajansa. Itse asiassa tällä koirarodulla on erityispiirre: se tunnistaa vain yhden mestarin! Ei ole harvinaista nähdä saksanpaimenkoiran tuotuna takaisin turvapaikkaansa, koska hänen on vaikea kuunnella uusia isäntiä. Hyvästä syystä hänen uskollisuutensa on rajaton ja voi voittaa suuren määrän koettelemuksia!

Tämä ominaisuus tekee siitä myös hyvän vahtikoiran. Muinaisena paimenrotuna saksanpaimenkoiralla on suojaava henki, ja pitää perhettään erittäin tärkeänä. Kun hän kiintyy lapseen, hän puolustaa häntä vanhuuteen asti.

© Pexels / Pixabay

5. Tarvitset hyvän koulutuksen ollaksesi onnellinen

Saksanpaimenkoirien, kuten kaikkien koirien, täytyy käydä läpi hyvä koulutus ollakseen onnellisia. Siksi opettajien pitäisi Ota tämä oppimisaika erittäin vakavasti. Sosialisointi on tehtävä hyvin nuorena. Heidän epäluottamuksensa tuntemattomaan kohtaan on erittäin suuri, se on välttämätöntä mahdollisimman pian ja säännöllisesti saattamaan heidät kosketuksiin muiden koirien, muiden eläinten ja erityisesti vieraiden kanssa.

On tärkeää huomata, että saksanpaimenkoirat kärsivät yleensä eroahdistus. Toisin sanoen yksinäisyys pelottaa heitä, ja kun he näkevät isäntänsä lähtevän, he ajattelevat, ettei hän koskaan tule takaisin. Jos mahdollista, tämän rodun koiran omistajan on liikuttava hänen kanssaan mahdollisimman paljon.

6. Suuri herkkyys kiinteässä kehossa

Paimenet ovat koiria, jotka voivat viettää helposti kaikki vuodenajat ulkona. Maakoiriksi tottuneet ja kasvatetut, mitä enemmän niillä on tilaa, sitä onnellisempia he ovat, mutta sillä ehdolla, että heidän isäntänsä eivät ole kaukana. Saksanpaimenkoiran omistajana sinun on oltava erittäin tavoitettavissa ja ennen kaikkea tarjoa koirallesi monia aktiviteetteja jotta hän kuluttaa itsensä. Muuten kaikki kodin esineet päätyvät hänen hampaiden alle…

saksanpaimenkoira vivros62/Pixabay
© vivros62 / Pixabay

7. Korkeat kokonaiskustannukset…

Saksanpaimenkoira, jolla on sukutaulu, maksaa välillä 600 ja 1200 euroa. Mutta sen ympärivuotinen huolto on hieman kalliimpaa, koska se voi nousta yli 1500 euroa vuodessa.

Lähde

Pidät myös:

Pyreneidenpaimenkoira: perusasiat tietää tästä suloisesta ja herkästä koirasta!

Tosi tarina Rintintin koirasta!

Parhaiden palvelukoirarodujen TOP 5!