tärkeimmät tiedot tästä tyylikkäästä koirasta

Bordercollie on kaunis koira täynnä energiaa. Hänen pettämätön uskollisuutensa ja hänen suuri älynsä tekevät hänestä ihanteellisen elämänkumppanin. Tässä on kaikki, mitä sinun tulee tietää tästä brittilammaskoirasta…

1. Erittäin tyylikäs iso koira

Bordercollie ei ole pieni koira: sen paino vaihtelee 18-28 kg välillä kerran aikuisena. Joka tapauksessa se on koira ketterä ja erittäin tyylikäs kanssa urheilullinen kroppa ja an kiinteä pää. Se on nätti mantelin muotoiset silmät ovat hyvin usein värillisiä keltainenvaikka jotkut koiratB perivät yhden tai kaksi siniset silmät. Hänen hiuksensa, melko lyhyet tai puolipitkät, ovat blanc ja täynnä väriroiskeita musta tai ruskea.

bordercollie
Tekijät: Pixabay / 4924546

2. Britannian rajavartiolaitos

Bordercollie on a lammaskoira lähtöisin Iso-Britannia ja tunnettu 1600-luvulta lähtien. Sitä käytettiin sitten vartioi rajoja Englannin ja Skotlannin välillä. Sen nimi on osoitus sen alkuperästä, koska englanniksi ”border” tarkoittaa ”rajaa”, kun taas termiä ”collies” käytettiin yleisesti osoittamaan kaikkia lammaskoiria. Alkuperänsä vuoksi bordercollie pitää suuria fyysisiä ja moraalisia kykyjä ja työ- ja metsästyskoiran sielu.

3. Uskollinen ja energinen kumppani

Bordercollie on koira erittäin uskollinen joka tietää kuinka suojella perhettään ja aluettaan. hän on myös erittäin ketterä ja erityisesti jokki mikä antaa hänelle usein mahdollisuuden loistaa kilpailussa. Bordercollie on koira, jolla on trendejä hyperaktiiviset pitää aina liikkua ja harjoitella. Hän rakastavat leikkiä ja yleensä näyttää erittäin seurallinenvarsinkin lasten ja muiden koirien kanssa. Se on koira erittäin suloinen jonka täytyy tuntea isäntänsä rakkaus.

4. Tottelevainen ja älykäs koira

Chien hyvin oppivainen ja erityisen älykäsbordercolliella ei ole ongelmia kunnioittaa hänelle pyydettyjä määräyksiä. Vilkas ja erittäin tahtoinenon kuitenkin täytyy jatkuvasti päästää höyryä pois olla täysin tarkkaavainen. Jos hänen energiansa kanavoidaan huonosti, hänestä voi tulla aggressiivinenjoten se on koulutettava melko aikaisin.

bordercollie sonnit
Tekijät: Pixabay/825545

5. Suurien tilojen tarve harjoitteluun

Bordercollie on koira, joka tarvitsee suuret tilat ja valtavasti fyysisiä harjoituksia. Siksi se soveltuu erittäin huonosti asumiseen asunnossa ja tarvitsee mieluummin a suuri puutarha juosta ja päästää höyryä omasi lisäksi useita kävelylenkkejä päivässä et säännöllistä urheilutoimintaa. Hänen vaistonsa paimenkoira on edelleen erittäin tärkeä. Näiden erityisolosuhteiden lisäksi bordercollie on koira, joka osaa sopeutua erittäin helposti uusiin tilanteisiin. Peli on hänelle erityisen tärkeä.

6. Mitä sinun tulee tietää ennen adoptiota

Se on koira erittäin vankka joiden elinajanodote on 10 ja 14 vuoden välillä. On kuitenkin tarpeen seurata mahdollista ulkonäköä tiettyjä perinnöllisiä vikoja kuten verkkokalvon atrofia, lonkan dysplasia tai lääkeherkkyys. Stressi ja hermostuneisuus voivat myös johtaa epileptiset kohtaukset.

Cordercollien hygieeninen huolto onnistuu melko helposti a säännöllinen harjaus. Hänen ruokavalionsa pitäisi olla tasapainoinen täyttääkseen päivittäiset energiantarpeensa ja välttääkseen ruoansulatushäiriöt, joille hän joskus altistuu. Sen vuosihuoltokustannukset olisivat 1200-1300€ välillä.

Tekijät: Pixabay / Eskimokettu

Lähde

Pidät myös:

Top 10 koirarotua, jotka rakastavat lapsia

Tutkimus koirien älykkyydestä: rodut listan kärjessä!

Cavalier King Charles: tärkeimmät tiedot tästä brittiläisestä koirasta!