tärkeimmät tiedot tästä suloisesta pienestä koirasta

Shih tzulle, jota kutsutaan myös krysanteemikoiraksi, on tunnusomaista sen epäselvät hiukset ja sen söpöt pienet kasvot. Vahvan luonteensa ja älykkyytensä ansiosta tämä koirarotu on monien ihmisten suosikki. Löydä kaikki, mitä sinun tulee tietää tästä koirasta: ominaisuudet, käyttäytyminen, huolto, hinta…

1. Flirttaileva fysiikka

THE alkuperää tämän rodun koirat ovat hyvin vanha. Todellakin, hän on ylityksen tulos Kiinan keisarillisessa palatsissa aikoinaan asuneiden koirien ja Tiibetistä peräisin olevan Lhasa Apson välillä. Kauan sitten Shih Tzu ajeltiin näyttämään leijonalta, buddhalaisessa uskonnossa kunnioitetulta eläimeltä, minkä vuoksi sen nimi tarkoittaa ”leijonakoira”. Shih Tzu on a pieni koira kanssa sisään Miehillä keskimäärin 24 senttimetriä ja naisella 23 senttimetriä. Poika paino vaihtelee toisaalta 4-8 kiloa. Tämä koira on ominaista pääasiassa sen pitkät, tiheät hiukset. Ottaen huomioon hänen mekkonsa värise on olemassa moniamutta hyvin usein valkoisia sävyjä.

2. Täydellinen kumppani

Jos hänen ulkonäkönsä on upea, niin on myös hänen luonteensa. Yleensä Shih Tzu on suloinen koira osaa antaa paljon kiintymystä herroilleen. Vaikka tämä koira vaatii paljon huomiotail osaa myös olla huomaamaton toisella kerralla. Shih Tzu on melkoinen sopii lapsille koska hän on erittäin pelaaja et lupsakka, mutta osaa pysyä lempeänä. Sen lisäksi tämä pieni koira on erittäin seurallinen eikä hänellä ole vaikeuksia olla vuorovaikutuksessa vieraiden, muiden koirien ja jopa kissojen kanssa.

3. Tottelevainen koira, mutta vahva luonne

Shih Tzu on a ihanteellinen ensimmäinen koira. Pienestä koostaan ​​huolimatta se todellakin osaa näyttää mahtavaa älykkyyttämitä helpottaa hänen koulutustaan. Tällä koiralla ei ole vaikeuksia kuunnella isäntänsä käskyjä ja oppia. Hänen kanssaan on kuitenkin osoitettava hieman kärsivällisyyttä, koskahän voi olla hyvin itsepäinen. Kyllä, Shih Tzu ei pidä pakotuksesta.

4. Eläin, joka vaatii paljon hoitoa

On selvää, että sen kanssa pitkät hiukset, Shih Tzu vaatii paljon huoltoa, vaikka se ei juurikaan vuoda. On tärkeää pitää huolta tämän koiran turkista harjaa niitä useita kertoja viikossa jotta ne eivät sotkeutuisi. Tämän lisäksi on suositeltavaa vie hänet hoitosalonkiin tehdäkseen hänet suhteellisen lyhyt leikkaus säännöllisesti.

Shih Tzu

Krediitit: Pxhere

On myös välttämätöntä pidä huolta silmistäsi, koska kyyneleet yleensä valuvat siitä. Siksi ne on puhdistettava päivittäin tai joka toinen päivä, jotta tämä ei aiheuta silmätulehdusta.

5. Hardy koiranrotu

Jos kuten kaikki koirarodut, Shih Tzu voi sairastua, tämä koira on pikemminkin vankka. Pienestä koostaan ​​huolimatta se nauttii a suhteellisen pitkä elinajanodote, 13 vuotta suunnilleen. On kuitenkin edelleen välttämätöntä pysyä erittäin valppaana hänen terveytensä suhteen ja suojella häntä siltä, ​​mikä voisi vaarantaa hänet.

6. Hinta, joka vaihtelee

Shih Tzun hinta vaihtelee eri kriteerien, kuten iän, sukupuolen ja alkuperän, mukaan. THE keskiverto Hinta tämän rodun eläimestä rekisteröity LOF:iin on 950 €mutta tämä voi mennä 2000€ asti.

Shih Tzu
Tekijät: Max Pixel

Lähde

Pidät myös: