tärkeimmät tiedot tästä suloisesta ja herkästä koirasta

Tällä melko keskikokoisella koiralla on herkkä luonne, minkä vuoksi hän voi joskus olla pelokas. Kuitenkin, kun hän oppii tuntemaan sinut, hän muuttuu todelliseksi eloisan ja iloisen energian palloksi! Leikkisä ja hellä Pyreneittenpaimenkoira osaa tehdä perheensä elämästä todellista nautintoa.

1. Koira, jolla on mystinen alkuperä

Pyreneiden paimen on ollut ihmisten seurassa lukemattomia vuosia. Näin ollen meillä on hyvin vähän tietoa sen tarkasta alkuperästä. Sen pääsijainti on Pyreneiden alueet ja sen tehtävä lammaskoira Koska se oli hallitseva, sille annettiin nimi Berger des Pyrénées. Se on vähitellen levinnyt kaikkialle maailmaan, koska sillä on monia ominaisuuksia. Anekdootin mukaan 1800-luvulla Amerikkaan vietyjen eurooppalaisten lampaiden lähetykset sisälsivät mukanaan Pyreneiden paimenia. Samoin monet heistä seurasivat sotilaita WWI.

2. Vastustamattomat kasvot

Se on olemassa kahta tyyppiä Pyreneiden paimenkoirista, molemmat yhtä söpöjä kuin toisiaan. Se jota kutsumme ”pitkäkarvainen” Säkäkorkeus on 40-48 senttimetriä. Toinen, ”tasainen”, on korkeampi, koska se voi olla 54 senttimetriä säkäkorkeudesta. Molemmat tyypit eivät ylitä keskimäärin 8-10 kilogrammaa.

Pyreneiden paimen ajeltu kasvo
Lyhytnaamainen Pyreneidenpaimenkoira. Tekijät: Svenska Mässan/Flickr

Hänen hiuksensa pehmeä tee siitä todellinen elämän kokoinen pehmo. Sen turkin värit vaihtelevat: kellanruskea, harmaa, musta tai valkoinen… niitä on monia mahdollisuuksia. Hänen hiuksensa voivat olla jopa kirjavat! Sen pieni, lyhyt häntäpäästä kierretty häntä antaa sille erityisen viehätyksen.

3. Lisääntynyt herkkyys

Pyreneiden paimen tunnetaan parhaiten roolistaan paimen. Tämä vaisto tekee siitä sitten melkoisen järkevää ja niin epäluuloinen ulkomaalaisia ​​kohtaan. Jos haluat adoptoida tämän rodun koiran, se on erittäin suositeltavaa seurustella häntä pienestä pitäen, joko sukulaistensa, muiden eläinten ja kaikenikäisten ihmisten kanssa. Tällaisen luonteen omaava koira voi olla aggressiivinen tai päinvastoin erittäin ujo, jos sen sosiaalistaminen ei ole säännöllistä ja toteutettu riittävän aikaisin.

4. Erittäin aktiivinen maalaiskoira

Erittäin leikkisä, Pyreneiden paimen tuo paljon hyvää huumoria kotiisi. Hän tarvitsee harrastaa paljon liikuntaa kukoistaakseen. Siksi kaupungissa asuminen ei sovi hänelle parhaiten. Tämä pieni koira haaveilee suuresta talosta, jossa on a jardin, ympäristössä, joka suosii pitkiä kävelylenkkejä. Jos haluat tehdä sinä urheilet Berger des Pyrénées on iloinen mukanasi! Samoin aktiivinen perhe-elämä ei pelota häntä: hauskanpito lasten kanssa on hänen söpö syntinsä.

Pyreneiden paimenkoirarotu
Pitkäkarvainen Pyreneidenpaimenkoira. Tekijät: KeJa~commonswiki/Wikimedia Commons

5. Korkea älykkyys

Suuri herkkyys du Berger des Pyrénées ei suinkaan ole vika. Erityisesti kuuntelemallahänen koulutuksestaan ​​tulee todellinen nautinto, jos käytämme oikeaa menetelmää. Ystävällisyys, kärsivällisyys ja johdonmukaisuus ovat avainsanat, jotka tulee pitää mielessä, kun haluat opettaa asioita Pyreneiden paimenelle. Henkinen stimulaatio on välttämätöntä sen kehitykselle. Kerran luottamuksellisesti hän omistaa a uskollisuus ilman vikaa perheensä jäseniä kohtaan. Siksi tämä koira on täydellinen olla valppaana et suojele kotiasi. Pyreneidenpaimenkoira on sekä erinomainen seuralainen että valvontakoira, sillä siinä on todella kaikki!

6. Kiinteä kuin kivi

Tämä koirarotu on erityisen vankka. Hän on altis tietyille sairauksille, kuten lonkan dysplasialle, silmäongelmille ja epilepsialle. Niiden ulkonäkö ja kehitys ovat kuitenkin melko harvinaisia. Pyreneiden paimenkoiran elinajanodote ulottuu vuodesta 10-15 vuotta! Mitä tulee hänen turkkiinsa, huolto on erittäin yksinkertainen, koska se vaatii vain yhden harjauksen viikossa. Lopuksi, älä unohda tarjota tasapainoista ruokavaliota tälle pienelle koiralle niin ahne.

pyreneiden paimenkoiran pentu
Krediitit: jennynor/iStock

7. Alhainen hinta verrattuna muihin rotuihin

Kreivi 300-800 euroa Pyreneiden paimenen hankinnasta!

Lähde

Pidät myös:

Mäyräkoira: perusasiat tietää tästä koirarodusta!

Boxer: oleellista tietää tästä energisestä koirasta!

Mopsi: perusasiat tietää tästä ihanasta koirasta!