tärkeimmät tiedot tästä pienestä silkkikarvaisesta koirasta

Leikkisä mutta erittäin lempeä turkkipallo, Bichon Maltese on jokaisen mestarin etuoikeutettu kumppani. Pieni koira, joka on täynnä armoa ja hellyyttä, on erityisen seurallinen ja osaa sopeutua kaikkiin tilanteisiin. Tässä on mitä sinun tulee tietää tästä pitkäkarvaisesta koirasta.

1. Hyvin erottuva pieni koira

Malta on pieni, vankka ja erittäin majesteettinen koira. Hän omistaa a pieni pää leveä ja erittäin pitkät, kiiltävät, silkkiset hiukset. Hänen tumma ilme ja rapeita kuin hänen pitkät roikkuvat korvat, sen viehätysvoimaa on vaikea vastustaa! Sen turkki, aaltoileva ja notkea, on enimmäkseen valkoista tai kermanväristä tai harmaata ja joskus siinä on täpliä. Maltan toimenpiteet 20-25 cm välillä pitkä ja painaa 3-4 kg välillä.

bichon maltan vaippa
Krediitit: Pxhere

2. Ainutlaatuinen piski

Bichon-maltalaisten alkuperä on hyvin vanha. Tämä puhdasrotuinen koira olisi seurausta useita risteyksiä. Sen alkuperä olisi varmasti eurooppalainentarkemmin sanottuna italialainen tai ainakin Välimeren. Aristoteles määritteli jo antiikissa sanat ”canes melitenses” (maltalaiset koirat). Hän harjoitti myös viehättävä paikka renessanssin aikanajoka löytyy useista maalauksista (Rubens ja Goya) ja sen ajan mahtavien naisten kodeista, jotka halusivat hemmotella häntä hänen majesteettisen takkinsa vuoksi.

3. Älykäs ja seurallinen koira

Bichon Maltese on erittäin vilkas eläin ilman pelkoa. Tämä koira tietää sopeutua kaikkiin tilanteisiin. Se on koira erittäin älykäs. Hän osaa havaita todelliset vaarat ja haukkuu hyvin vähän päivän aikana. of erittäin rauhallinen luonnese on myös aina valmis pelaamaan ja viihdyttämään. Erittäin hellä, hän rakastaa lapsia eikä koskaan kyllästy heidän läsnäoloonsa. Erittäin seurallinenhän myös tykkää olla muiden eläinten ympäröimänä.

4. Tottelevainen mutta leikkisä seuralainen

Tämä pieni koira on eläin nöyrä ja erittäin älykäs joka ymmärtää nopeasti. Jos opetamme häntä nuoremmasta iästä lähtien, Bichonilla ei ole ongelmia pysyä rauhallisena. Positiivinen koulutus opettaa hänet määrittele ja kunnioita pelien ja halailujen tunteja.

auringon maltan bichon
Krediitit: Pxhere

5. Todellinen sisäkoira

Bichon sopeutuu kaikenlaisia ​​taloja ja asuntoja, sekä kaupungissa että maaseudulla. Hän ei saa ei ongelmaa asua sisällä, asunnossa. (Varo kuitenkin lukuisia hiustenlähtöjä!). Hän voi joskus olla hyvin energinen ja tarvitsee säännöllistä liikuntaa, mutta ei sen enempää. Tämä koira, erittäin mukava, on a täydellinen kumppani kaiken ikäisille, lapset ja vanhukset. Yhteenvetona Bichon ei ole kovin vaikea: vähän vettä, vähän ruokaa ja paljon rakkautta! Siinä kaikki !

6. Mitä sinun tulee tietää ennen adoptiota

Bichon Maltesen omistajan on oltava erityisen huolellinen hänen hygieniaansa ja hoitoaan. Pitkät silkkiset hiukset vaativat päivittäinen harjaus ja huolellinen huolto. Tämä on tukeva koira, joka vain kaatuu hyvin harvoin sairaana. Hän ei kuitenkaan pidä ei kylmä ja kosteusjoten sinun on oltava erittäin varovainen sen kanssa talvella. Hänen silmänsä ja hampaansa tulee myös seurata ajoittain infektioiden estämiseksi.

Bichon elää 12 ja 16 vuoden välillä. Tämän hämmästyttävän pienen koiran vuotuiset ylläpitokustannukset olisivat 800-900 euroa. Hänen ruokavalionsa pitäisi olla erittäin runsaasti kuitua sopeutuakseen sen kasvuun ja säilyttääkseen kiiltävän turkin.

mustavalkoinen maltan bichon
Tekijät: Pxhere / NickiMM

Lähde

Pidät myös:

Tutkimus koirien älykkyydestä: rodut listan kärjessä!

Koiran kanssa asuminen kerrostalossa: 5 mahdollista rotua!

Top 10 koirarotua, jotka rakastavat lapsia