tärkeimmät tiedot tästä koirasta suoraan Italiasta

Cane Corso on sydämeltään vahtikoira. Se on kuitenkin myös lempeä, hellä ja uskollinen eläin. Hän huokuu tiettyä italialaista eleganssia, joka on peräisin hänen esivanhemmistaan. Tässä on olennainen tietää tästä Välimeren koirasta.

Tämä rotu kuuluu ryhmään 2 ”Pinseri- ja snautserityyppiset koirat – molossoidit ja sveitsiläiset vuoristo- ja karjakoirat”, numero 343 (FCI).

1. Pieni tarina

Cane Corso on kotoisin Italiasta. Hän polveutuu muinaisista roomalaisista molossereista. Aiemmin rotu oli laajalle levinnyt koko maassa. Mutta nykyään sitä tavataan pääasiassa Etelä-Italiassa, Puglian alueella ja sen ympäristössä. ”Cane Corso” tulee latinan sanasta ”cohors”, joka tarkoittaa ” suojaava » et « maatilan pitäjä ”, rooleja, joita hän on kannattanut pitkään. Se oli myös erittäin hyödyllinen suurriistan metsästyksessä.

1900-luvun loppua kohti rodusta tuli yhä harvinaisempi. Hänellä jopa on lähellä sukupuuttoa. Mutta ryhmä harrastajia päätti ottaa asiat omiin käsiinsä ja pelastaa Cane Corson. Heidän hellittämättömien ponnistelujensa ansiosta rotu toipui nopeasti! Vuonna 1997 Fédération Cynologique Internationale tunnusti sen väliaikaisesti. Kesti kuitenkin vielä 10 vuotta, ennen kuin se lopulta hyväksyttiin lopullisesti.

2. Sydämellään vahtikoira

Cane Corsoa on käytetty pitkään vahtikoirana. Hän puolusti perheenjäseniään, heidän kotejaan ja karjaansa. Hänen ruumiinsa on suhteellisen hyvä vaikuttava. Se on keskikokoinen tai suuri eläin: urokset ovat 64-68 cm (45-50 kg) ja naaraat 60-64 cm (40-45 kg).

The joukko Cane Corson ulkonäkö on suorakaiteen muotoinen (pidempi kuin korkea). Rintakehä on hyvin kehittynyt ja laskeutuu alas kyynärpäihin asti. Kaula on puolestaan ​​pitkä ja vahva. Sitä jatketaan selkänojalla lihas ja erittäin leveä lantio. Raajat ovat joustavat ja paksut. Niiden päät päättyvät erittäin kompakteihin kissanjaloihin.

Lisäksi, vaientaa on tietysti lyhyt, mutta se on hyvin voimakas. Poskilihakset näkyvät selvästi. Hieman riippuvat huulet peittävät leveän ja paksun leuan.

Korsikan koira
Tekijät: Lucie-Malouin/Pixabay

3. Ripaus italialaista eleganssia

Tämä koira huokuu aavistuksen ihmisarvoa ja luokkaa italialainen tyyli. Hän vaeltelee pitkillä askeleilla pitkänomaisessa ravissa, joka antaa hänelle hyvin ainutlaatuisen vauhdin. Hän erottuu varmasta kävelystään, joustavuudestaan ​​ja suuresta ketteryydestään.

Hänen kallonsa on hieman kaareva eteenpäin. Otsassa on pieni keskivako joka laskeutuu harmonisesti kallon keskeltä pysähdykseen. Jälkimmäinen jatkuu syvällä ja suoraviivaisella kuonolla, joka seuraa kallon kanssa hieman lähentyvää akselia. Hänen silmänsä ovat tummat ja melkein soikea. Sopivat silmäluomet peittävät ne. Ulkonäkö näyttää älykäs et tarkkaavainen. Mitä tulee nenään, se on erittäin musta ja täydellisesti pigmentoitunut.

Hiukset on tuomioistuin et kirkas. Se on viimeistelty erittäin hienolla pohjavillalla. Turkki voi olla eri värejä: musta, lyijynharmaa, liuskekivenharmaa, vaaleanharmaa, vaaleankeltainen, tummanruskea, hirvenpunainen kellanruskea tai brindle. Joillakin koirilla on naamio musta tai harmaa kuono-osasta. Siellä voi olla myös pieni valkoinen täplä kuonoa, rintaa tai jalkoja kohti.

Korsikan koira
Tekijät: Sztrapacska74/Pixabay

4. Hyvä koulutus on välttämätön

Se on kuitenkin a mastiffiSiksi on erittäin tärkeää kouluttaa sitä oikein ja seurustella sitä varhaisesta iästä lähtien. Mestareiden on kyettävä hallitsemaan se kaikissa olosuhteissa. Se on itsepäinen eläin, joten sitä ei tarvitse päästää irti.

Kuitenkin, hyvissä olosuhteissa, Cane Corsosta voi tulla hyvä perhekoira. Hänellä on usein tasapainoinen luonne: ei aggressiivinen eikä pelokas. Suloinen, uskollinen ja hellä, hän miellyttää koko kotitaloutta.

5. Matala huolto ja edullinen hinta

Cane Corso on eläin maalaismainen. Se ei vaadi paljon huoltoa. Pieni kylpy ja harjaus aika ajoin riittää pitämään hiukset kunnossa. Lisäämme tähän perushoitoon, kuten hampaiden harjauksen kahdesti viikossa, kynsien ja korvien hoidon sekä säännöllisen hilseilyn.

Mitä tulee ostohintaan, se vaihtelee yleensä noin 800-1500 euroariippuen valitun karvapallon kasvatuksesta, sukutaulusta ja ominaisuuksista.

chiot cane corso
Tekijät: Winsker/Pixabay

6. Koira, joka tarvitsee tilaa ja liikuntaa

Tämä koira vaatii a tilava oleskelutila. Hän tarvitsee talon tai ison asunnon. niistä kävelykatuja säännölliset ovat myös välttämättömiä, jotta hän voi viettää itseään.

Cane Corso a paljon energiaa säästöön ! Luonteeltaan pelaaja, hän viettää kenttäpäivän koirien kanssa! Lisäksi hän mielellään seuraa sinua lenkkeilyn aikana. Erilaisten koiralajien harrastaminen hänen kanssaan on myös mielenkiintoinen vaihtoehto.

7. Melko vahva terveys

Cane Corson elinajanodote on 10-12 ans keskimäärin. Yleisesti ottaen hän on melko hyvässä kunnossa.

Kuitenkin, kuten monet suuret koirat, hän on taipuvainen lonkan dysplasia ja syndrooma mahalaukun laajeneminen-vääntö.

Tämä rotu on myös altisepilepsia välttämätön (ilman syytä löydetty) ja erilaisiin ongelmiin okulaarit (ektropion, entropion, niktitoivan kalvon éversio, makroblefaroni…).

chiot cane corso
Tekijät: Berruno/Pixabay

Pidät myös:

Tanskandoggi tai tanskandoggi: tärkeimmät tiedot tästä jättiläisestä!

Saksanpaimenkoira: perusasiat tietää tästä uskollisesta koirasta!

Boxer: oleellista tietää tästä energisestä koirasta!