tärkeimmät tiedot tästä koirasta, jolla on erittäin pitkät hiukset

Leikkisä, pehmoinen, uskollinen, energinen, älykäs… Partacollie on koira täynnä ominaisuuksia. Kun hänen pitkät silkkiset hiuksensa peittävät kasvonsa, hänen viehätystään on vaikea vastustaa! Tässä on kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää tästä erittäin söpöstä koirasta.

1. Loistava turkki

Partacollien suuri voimavara on tietysti hänen pehmeä turkkinsa, usein valkoinen, harmaa, musta tai ruskea. Se auttaa häntä pysymään lämpimänä kylmällä säällä. On vaikea jäädä huomaamatta näin vaikuttavilla otsatukkailla! Kuitenkin, jos hän voi saada ison nallekarhun ulkonäkötämä keskikokoinen koira pysyy ennallaan erittäin ketterä. Partacollie mittaa 50-56 cm välillä ja painaa 20-30 kg välillä. Sillä on suuret silmät ja pitkät korvat, usein piilossa hiuskasan alle.

partacollie tête
Tekijät: Kaz / Pixabay

2. Sydämellään skotti

Nimi Bearded Collie viittaa siihen, että tämä pentu on ”täynnä turkista”. » Sitä kutsutaan joskus myös Partacollie tai Highland Collie viitaten sen skotlaiseen alkuperään 1500-luvulla, jossa sitä pidettiin lammaskoira.

3. Suojeleva ja leikkisä seuralainen

Partacollie on koira täynnä energiaa, aktiivinen ja pelaaja. hän on myös erittäin taitava. Tämä koira näyttää itsensä a lempeys ja äärimmäinen uskollisuus perhettään kohtaan, erityisesti lasten kanssa. Vartijakoiran luonteensa vuoksi hän voi joskus olla hieman vastahakoinen vieraita kohtaan. Se on hyvin tasapainoinen eläin, jota kohti voit olla erittäin helposti luottaa.

4. Älykäs mutta itsepäinen kakka

Partacollie voi joskus taipua ajattele vain itseään. Tästä syystä koulutus pehmeä ja kiinteä pakottaa itsensä heti saapuessaan. Erittäin taitavahänen on ymmärrettävä tilauksen hyödyllisyys ennen sen toteuttamista. leikkiin ja sosiaalisuuteen hänellä on tärkeä paikka hänen koulutuksessaan.

partacollie fleurs
Tekijät: Pixabay / missbeamy18

5. Aina täytyy päästää höyryä pois

Tämä koira on aktiivinen, impulsiivinen, leikkisä ja tarvitse kuluttaa. A talo puutarhalla on siksi ihanteellinen. Hänen isäntänsä on voitava seurata häntä ja siksi olla oma itsensä aika energinen. Asuntoelämää ei todellakaan ole tehty partacollielle, mutta jälkimmäinen pystyy sopeutumaan siihen vastineeksi pitkiä päivittäisiä retkiä ja säännöllistä liikuntaa. Ole kuitenkin varovainen nuorimpien pentujen fyysisen harjoituksen maltillisuudessa.

6. Mitä sinun tulee tietää ennen adoptiota

Partacollie on melko sitkeä koira, joka voi kuitenkin olla satunnainen infektio silmien tai korvien tasolla. Sen elinajanodote on 12-14 vuotta. Hänen kuuluisa pitkäkarvainen mekko kysyä ilmeisesti paljon huoltoa sen puhtauden ja hyvin käyttäytymisen varmistamiseksi. Tämän rodun koiran vuosihuoltohinnan arvioidaan olevan välillä 1250 euroa ja 1300 euroa.

partacollie-sohva
Tekijät: Pixabay / angel1301

Lähde

Pidät myös:

Bordercollie: tärkeimmät tiedot tästä tyylikkäästä koirasta!

Tutkimus koirien älykkyydestä: rodut listan kärjessä!

Saint Bernard: tärkeimmät tiedot tästä vuoristokoirasta!