tärkeimmät tiedot tästä hyvin vanhasta koirarodusta

Saluki on Lähi-idästä kotoisin oleva koirarotu. Ensimmäiset jäljet ​​sen olemassaolosta ovat tuhansien vuosien takaa. Nykyään tätä koiraa arvostetaan edelleen suuresti alkuperämaissaan, ja länsimaalaiset arvostavat sitä epätyypillisen mutta elegantin ruumiinrakenteensa vuoksi. Tässä artikkelissa kerromme sinulle kaiken, mitä sinun tulee tietää tästä upeasta rodusta: ominaisuudet, käyttäytyminen, ylläpito, kustannukset…

1. Kaukainen alkuperä

Varhaisimmat todisteet saluki-koirarodun olemassaolosta ovat peräisin vuodelta tuhansia vuosia au Lähi-itä kirjallisissa tileissä ja arabialaisia ​​runoja edelleen hyvin kuuluisa. Näissä maissa salukia arvostetaan ja pidetään erittäin arvokkaana. Muuten, tämän rodun koiraa on mahdotonta ostaa, koska se voidaan saada vain lahjaksi. Jos tämä rotu on vanha, se ilmestyi vasta hyvin myöhään Euroopassanimittäin sisään 1840. Tänä aikana rotu sai toisen nimensä: Persianvinttikoira tai Persianvinttikoira. Se on vain toisen maailmansodan jälkeen että Saluki saapui sisään Ranska.

2. Yllättävä mutta tyylikäs fysiikka

Saluki tai persianvinttikoira on pikemminkin suuri sen jälkeen korkeus vaihtelee yleensä 58 ja 71 senttimetrin välillä. Toisaalta se ei paina kovin raskasta a paino 15-25 kiloa. päällä kaapu itsessään voi vaihdella huomattavasti monta väriä vaihtelevat valkoisesta mustaan ​​kellanruskeaan tai jopa tuleen. Sen kanssa pitkät roikkuvat korvatses suuret soikeat silmätsisään kaareva häntä ja hänen kauniit hiukset, tämä koira on todella tyylikäs ja sillä on upea läsnäolo. Tietenkin Saluki vaatii huoltoavarsinkin pitkien hiustensa tasolla.

Saluki
Tekijät: Needpix.com

3. Tottelevainen hahmo

Tämä iso piski on yleensä miellyttävä. Monet jopa sanovat Salukista, että hänellä on unelmahahmo poikkeuksellisia ominaisuuksia, nimittäin kuuntelu, herkkyys ja lempeys. Se on koira seurallinen kykenevä asua lasten kanssa, vaan myösmuita eläimiä. On kuitenkin tärkeää, että lapset, mutta myös eläimet, joiden kanssa saluki joutuu asumaan, kasvatetaan siten, että sitä kunnioitetaan ja jätetään vähän tilaa.

4. Rotu, joka voi asua kerrostalossa…

Suuresta koostaan ​​huolimatta useimmilla Saluki-rodun koirilla ei ole ei ole vaikeuksia asua asunnossa. Tietenkin on välttämätöntä, että majoitus on riittävä tilava jotta hän voi kukoistaa. Toisaalta, jos koirasi on tottunut asumaan talossa, hänellä voi olla vaikeuksia muuttaa asuntoon. Siksi on suositeltavaatotuta koirasi siihen pienestä pitäen tähän elämäntyyliin ja kouluttaa häntä siten, että hän löytää paikkansa ja tuntee olonsa turvalliseksi tämäntyyppisessä asunnossa.

Saluki
Tekijät: Pixabay

5. mutta kenen täytyy treenata paljon

Kuitenkin, jotta saluki olisi onnellinen ja tyytyväinen, on välttämätöntä, että hän voi ponnistella fyysisesti. Joten älä epäröi mennä ulos useita kertoja päivässä puistoissa jotta hän voi juosta ja pelata miten haluaa. Voit tehdä hänet vieläkin onnellisemmaksi viemällä hänet a kynodromi jossa hän voi jahdata houkuttimia. Todellakin, se on kiistatta tämän rodun koirien suosikkiharrastus!

6. Tottelevainen koira, mutta altis tietyille sairauksille

Persianvinttikoiran ulkonäöstä huolimatta tämä koira on melko vankka koska hän rkestää melko hyvin erilaisia ​​viruksia et ilmastonmuutokset. Sitä vastoin rotu on alttiita tietyille sairauksille kuten spinaalinen lihasatrofia, joka kehittyy, kun eläin on pentu, sarveiskalvon stroomadystrofia ja ektropio, joka on silmäluomen ongelma.

7. Vaihtuva hinta lännessä

Lännessä Salukin hankkimiseksi on maksettava noin summa 950 euroa. Kuukausittain se kestää laskee noin 50 euroa terveelle koiralle.

saluki
Tekijät: Pixabay

Lähde

Pidät myös: