tärkeimmät tiedot tästä hienovaraisesta ja urheilullisesta koirasta

Basenji on hyvin vanha, kestävä ja dynaaminen koira. Sen lempeä ja rauhallinen luonne ilahduttaa ihmisiä, jotka etsivät rentoa koiraa. Lyhyesti sanottuna hänellä on monia ominaisuuksia, jotka löydät pian!

1. Pyhä koira

syntyperäinen AfrikastaBasenji oli erittäin kunnioitetaan ihmisten toimesta Egypti Muinainen. Löydämme hänen edustus joistakin kaatunut / faaraot, pyrkimyksenä mukana ja niistä suojella Sisään tuonpuoleinen elämä.

Hän on tulossa myöhään sisään Ranska1900-luvulla, jolloin se oli jo hyvin arvostettu sisään Euroopassa / Nord. Koiraksi pidetty ajojahtihän on myös erittäin hyvä koira yhtiö.

2. Urheilullinen vartalo

mittaa välillä Säkäkorkeus 40 ja 43 cm eikä ylitä 11 kgBasenji on totta urheilija. Hän pystyy juosta pitkäänjoka vastaa täydellisesti sitä metsästäjän vaisto.

Hänen rakenteensa on hieno et hoikka. Ses lyhyet hiukset älä putoa paljon äläkä putoa ei sula. Poika takki voi olla useita näkökohtia :

  • A kaapu tavallinen musta
  • Kaksivärinen mekko : mustavalkoinen, kellanruskea ja valkoinen, musta ja tan
  • Brindle mekko : mustat raidat punaisella pohjalla
  • Jalkojen ja hännän kärjet sekä rintakehä ovat aina valkoisia.

Hänen pienet mantelisilmät ja hänen terävät korvat saada hänet katsomaan ihana ! Joskus, varsinkin kun hän herää, pystyt erottamaan pieniä ryppyjä otsassaan.

päällä häntä on rullattu ylös täysin viehättävä hänen selässään.

basenji chien
Tekijät: fugzu/Wikimedia Commons

3. Erittäin aktiivinen koira…

Basenji tarvitsee kuluttaa paljon : voit vapaasti ota se mukaasi kun teet Urheilu ! Erittäin pelaajahän tulee myös hyvin toimeen lapset. Siitä huolimatta se ei ole ei kovin kärsivällinen lasten kanssa hyvin nuori. Perustaa säännöt niin että avoliitto on harmoninen.

Poika metsästäjän vaisto voi kuitenkin pakottaa hänet siihen asettaaksesi itsesi vaaraan kun vainoat saalista: varo päästämästä sitä irti vaarallinen ympäristö. Voit opettaa hänelle kanava cet vaisto rajoittamalla heittopelejä ja opettaa hänelle kuinka pysyä hihnassa. Myös palautusjärjestys on olennainen : todellakin, hän jopa tietää kiivetä puille!

4. … mutta myös hyvin rauhallinen ja hellä

Basenjit voivat hyvin elää asuntoedellyttäen että kävellä usein. Sillä on se etu, että ei ei haukkuasanotaan jopa olevan melkein mykkä. Itse asiassa se työntää eräänlaista hihittää kun hän on onnellinen.

Tämä harkintavaltaa itse asiassa ei yksikään hyvä valpas koira. Se on kuitenkin erittäin suojaava eikä epäröi tehdä murista jos hän näkee a ei-toivottu yksilö hänen kotonaan. Näin se on hyvin kiintynyt isännälleen, jonka kanssa hänellä on a fuusiosuhde. Yksinäisyyttä on vaikea sietää hänen puolestaan, muista olla läsnä useita tunteja päivässä kotiin häiritäkseen häntä.

5. Hän on itsenäinen ja joskus epäluuloinen

Vertailemme Basenjia kissan kohdalla koska hän tarvitsee hänen yksinäisyyden ja rentoutumisen hetkiä. hän on myös erittäin puhdas ja pesee itsensä. Tämä antaa meille mahdollisuuden sanoa, että se ei anna periksi paha hajutoisin kuin muut koirat yleensä.

Olemisen lisäksi riippumatonBasenji varo vieraita. Siksi hänet on opetettava seurustella pienestä pitäen koiraksi miellyttävävaikka se säilyttää sen arkuus au alku suhteesta. Koska on erittäin koira älykässinulla ei ole vaikeuksia kouluttaa häntä asianmukaisesti. Tarvitset paljon kärsivällisyyttä ja lujuutta.

chien basenji
Tekijät: fugzu/Wikimedia Commons

6. Vahva terveys

Basenjin elinajanodote on noin 14 ansmikä tekee siitä a vankka pieni koiranpala! Se on kuitenkin joillekin taipuvainen sairauksia tai vaivoja :

  • Fanconin oireyhtymäa geneettinen sairaus koskettamalla ohjaksetkuka voi olla tappava. On tärkeää tehdä des testit lähellä kasvattaja ennen Basenjin adoptoimista.
  • Lonkan dysplasia
  • Silmäongelmat
  • Nivustyräjoka vaikuttaa suolet ja virtsarakon

Varo myös viileät lämpötilatkoska Basenji ei siedä kylmää hyvin. Älä epäröi laittaa takki kun kävelet sitä talvi.

7. Kohtuullinen hinta

Verrattuna muut rodutBasenjin hankkiminen ei ole ei kovin kallis : hinta vaihtelee 500 ja 1000 euroa koiralle yhtiö.

chien basenji
Tekijät: fugzu/Wikimedia Commons

Lähde

Pidät myös:

5 asiaa, jotka sinun on tiedettävä koiran herkkyydestä

Chihuahua: perusasiat tietää tästä pienestä koirasta!

Cavalier King Charles: tärkeimmät tiedot tästä brittiläisestä koirasta!