tärkeimmät tiedot tästä eloisasta ja seurallisesta koirasta

Niitä on kaiken kokoisia ja värejä, mutta jos kaikkia villakoiria yhdistää yksi asia, se on niiden ystävällisyys ja älykkyys. Tämä monien ranskalaisten perheiden suosikki, tämä kaunis kiharakarvainen koira, joka on yhtä pirteä kuin älykäskin, voi vain saada sinut rakastumaan… Tässä on mitä sinun tulee tietää villakoirasta.

1. Useita villakoiralajikkeita

Villakoiran paino ja koko vaihtelevat, ja hyvästä syystä: niitä on neljää eri lajiketta. Joten keskikokoinen villakoira mitat ovat 35-45 cm. THE iso villakoira näyttää paljon häneltä, hieman isommalla koosta: 45-60 cm. Lopuksi, jos pidät mieluummin pienikokoisista koirista, minivillakoira mitat ovat 28-35 cm, kun taas villakoira lelu tai minivillakoira on sijoitettu luokituksen alimmalle koolle 24 cm – 28 cm.

Yksi villakoiran suurimmista eduista on sen kaunis kiharat hiukset. Hän omistaa a yksivärinen joka voi olla valkoinen, musta, ruskea, harmaa jne. Se on pitkä roikkuvat korvat ovat myös olennainen osa sen viehätysvoimaa.

villakoira muotokuva
Tekijät: Pixabay / chili71

2. Tyypillinen ranskalainen uimakoira

Villakoira oli ensin a ankkojen metsästykseen erikoistunut koira. Kyseessä on siis kilpailu ranskalaista alkuperää erityisen mukava vedessä. Hänen nimensä englanniksi (villakoira tai uimari) ja ranskaksi (sama etymologinen juuri kuin sanalla ankka) muistuttavat myös sen ensisijaisesta käytöstä.

Villakoira on nykyään yksi koiralajeista, jota monet perheet kärsivät yleisin maailmassa.

3. Iloinen seuralainen

Villakoira on koira erittäin vilkas ja erittäin seurallinen. Tämä on todellinen energiapallo jolla on joskus vaikeuksia pysyä paikallaan. Erittäin taitava, hänellä on myös suuri uteliaisuus ja tutkimusmatkailijahahmo. Viehättävä, hän myös näyttää itsensä erittäin uskollinen isäntänsä puoleen eikä epäröi pyytää halauksia. Hänen täytyy tuntea olevansa rakastettu. Hän on seuralainen söpö ja leikkisä sekä aikuisten että lasten kanssa.

4. Erittäin korkea älykkyys

Villakoiralla on a loistava kyky ymmärtää ja hänellä ei ole ongelmia omaksua hänelle antamasi säännöt, käskyt ja harjoitukset. Sillä on kuitenkin luonne joskus herkkä ja siksi on oltava varovainen, jotta se ei häiritse sitä. Peli ja palkinnot edelleen paras tapa nostaa se niin positiivinen ja tehokas.

villakoira rusetti
Tekijät: Pixabay / Andretti

5. Koira, joka sopeutuu ympäristöönsä

Kaupunkielämä sopii villakoiralle varsinkin pienikokoisille. Suuremmat villakoiraat hyötyvät kuitenkin a ulkotilaa jossa he voivat pelata ja päästää höyryä ilman rajoituksia. Talo, jossa on puutarha, on siksi ihanteellinen, mutta se sopeutuu myös erittäin hyvin kerrostaloasuminenharjoittelun ehdolla säännölliset harjoitukset ja päivittäiset retket! The peliaika on myös erittäin tärkeä villakoiralle, jota pitää viihdyttää ja polttaa ylimääräinen energiansa pois.

6. Mitä sinun tulee tietää ennen adoptiota

Villakoiran elinajanodote vaihtelee 10-15 vuoden iässä. Se on koira erittäin tukeva jolla ei ole ei erityisiä terveysongelmia lukuun ottamatta otitisvaaraa ja taipumusta hammaskiveen hänen hampaisiinsa.

Villakoiralla tulisi olla a mukautettu ruokavalio päivittäiseen energiatarpeeseensa. Se menettää hyvin vähän hiuksia, mutta sen ylläpitoa ei silti kannata laiminlyödä. A päivittäinen harjaus Siksi suositellaan säännöllisiä käyntejä groomerilla. On arvioitu, että villakoiran vuosihuoltokustannukset ovat 1000 eurosta 1200 euroon.

villakoira juoksemassa
Tekijät: Unsplash / Joe Caione

Lähde

Pidät myös:

Tutkimus koirien älykkyydestä: rodut listan kärjessä!

Bichon Maltese: tärkeimmät tiedot tästä pienestä silkkikarvaisesta koirasta

10 hypoallergeenista koirarotua