tärkeimmät tiedot tästä ainutlaatuisesta koirasta

Australianpaimenkoira on ulkonäkö ja luonne erittäin suosittu ranskalaisten keskuudessa, niin että se on yksi heidän suosikkiroduistaan! Ei ihme, sillä tällä koiralla on uskomaton viehätys ja älykkyys. Se on kuitenkin myös rotu, jolla on perustarpeet täytettävä. Australianpaimenkoira on alun perin työkoira, joten se tarvitsee paljon fyysistä ja henkistä liikuntaa! Ota nyt selvää, sopiiko tämä upea koira sinulle.

1. Baskimaalta peräisin oleva rotu

Kyllä, nimestään huolimatta australianpaimenkoira tulee Etelä-Euroopasta ja tarkemmin sanottuna Baskimaalta. Se sai lempinimen, kun Baskimaan paimenet lähtivät karjansa kanssa Australiaan. Lopuksi, rotu on kehittynyt erityisesti Yhdysvalloissa sen suuren potentiaalin ansiosta paimenkoirana. Ranska toivotti australianpaimenkoiran mailleen vasta 1900-luvun lopulla, ennen kuin rotustandardi tunnustettiin virallisesti vuonna 2007.

2. Koira, jolla on äärettömät fyysiset yhdistelmät

Australianpaimenkoira tunnetaan ulkonäöstään, jonka vuoksi kuolla! Sen pitkät tiheät hiukset ovat erittäin kauniita, mutta suojaavat sitä myös erittäin hyvin huonolta säältä. Turkki käy läpi kaksi sulkujaksoa vuodessa. Tästä syystä on suositeltavaa harjata australianpaimenkoira päivittäin. Karvat, joissa on usein valkoisia tai kellanruskeita täpliä, voivat olla värillisiä:

  • merle sininen
  • Rouge
  • Noire
  • Rouge merle

Nenän väri vaihtelee turkin värin mukaan. Tällä tietyllä piskillä voi myös olla oudot silmät, mikä tarkoittaa kahta eri väriä, tai sillä voi olla useita värejä samassa silmässä. Sininen, vihreä, keltainen ja ruskea ovat vaihtoehtoja.

australianpaimenkoiran pentuja
Tekijät: Jametlene Reskp/Unsplash

3. Koira, joka on yhtä älykäs kuin aktiivinen

Ei ole turhaa, että australianpaimenkoira on valittu johtamaan karjalaumoja kaikkialla maailmassa. Hänen luonnollinen luonne tekee hänestä herkkä ja määrätietoinen. Siksi hänen on ponnisteltava paljon. Jos haluat hankkia tämän rodun koiran, on parasta, että sinulla on suuri puutarha, jossa se voi viettää aikaa. Sinun on myös tarjottava hänelle stimuloivia päivittäisiä aktiviteetteja: pitkiä kävelylenkkejä, pelejä jne. Australianpaimenkoiran täytyy pystyä kanavoimaan kaikki energiansa! Jos hänellä on tylsää, hän voi kehittää käyttäytymisongelmia, kuten tuhoa ja haukkumista.

4. Hyvät selviytymistaidot ja ylitsevuotava kiintymys

Australianpaimenkoira sopii täydellisesti perhe-elämään, edellyttäen tietysti, että hänen kaikki tarpeet täytetään päivittäin. Hyvin uskollinen isännälleen, hän on pehmeä ja pehmoinen. Tämä koira rakastaa lapsia ja on hyvä leikkikaveri maalla ja vedessä! Hänen yhdistetty ilo de vivre ja hänen älykkyytensä tuovat onnellisuuden henkäyksen kotiisi. Muiden eläinten läsnäolo ei ärsytä australianpaimenkoiraa, päinvastoin. Siihen pitää kuitenkin tottua!

riippuu fyysisestä berger australiasta
Tekijät: Wolfgang Hasselmann/Unsplash

5. Sosialisointi, joka on suoritettava hyvin varhain

Koska australianpaimenkoira on herkkä koira, se on koulutettava varhaisesta iästä, eli 2 kuukauden iästä lähtien. Hänen isäntänsä on osoitettava kärsivällisyyttä ja paljon lempeyttä rakentaakseen ystävällisen suhteen koiraansa. Vastaavasti, jos hänen energiankulutustaan ​​ei kunnioiteta, kohtaat koiran tai koiranpennun, jolle tilauksesi eivät ole kovin kiinnostavia. Sinulla on täydellinen tilaisuus leikkiä australianpaimenkoirasi kanssa samalla kun opetat hänelle asioita! Älä kuitenkaan unohda kiinteyttä ja johdonmukaisuutta, sillä vaarana on, että piskisi menettää huomion.

6. Erityiset terveydelliset taipumukset

Australianpaimenkoira on melko vastustuskykyinen koira, mutta se ei välty rotunsa geneettisiltä sairauksilta. Näitä ovat epilepsia, kuurous, lonkkaongelmat ja joskus silmäongelmat. Jos huomaat outoja oireita, älä epäröi varata aika eläinlääkärille. Ensimmäisen tarkastuksen tekeminen adoption yhteydessä voi myös olla hyödyllistä. Lisäksi se auttaa sosialisoimaan koirasi ja totuttaa hänet säännölliseen käsittelyyn.

australianpaimenkoira lumi
Tekijät: Kameron Kincade/Unsplash

7. Vakaa keskihinta

Australianpaimenkoirasta joutuu maksamaan keskimäärin 1000 euroa. LOF:iin ilmoittautuneet ja kilpailuihin osallistuvat henkilöt maksavat 200 euroa enemmän.

Lähde

Pidät myös:

Tutkimus koirien älykkyydestä: rodut listan kärjessä!

Pyreneidenpaimenkoira: perusasiat tietää tästä suloisesta ja herkästä koirasta!

9 hyvää kysymystä, jotka kannattaa kysyä itseltäsi ennen koiran adoptointia