Suorita DNA-testi selvittääksesi koirasi alkuperä

Yleensä saat paljon kehuja piskistäsi, mutta kun ohikulkija kadulla kysyy, mikä hänen rotunsa on, huomaat olevasi hyvin avuton. Sitä paitsi sinäkin alat ihmetellä nelijalkaisen ystäväsi todellista alkuperää! Juuri tällaisissa tilanteissa DNA-testistä voi olla hyötyä.

Mikä on DNA?

Kaksi koiraa antavat tassun
Tekijät: Ksenia-Raykova / iStock

Vaikka tiedät varmasti vastauksen, pieni muistutus on aina tervetullut. Koska kyllä, SVT-kurssit eivät todellakaan ole eiliseltä… DNA on lyhenne sanoista deoksiribonukleiinihappo. Se edustaa geneettisen tiedon kantajamolekyyliä. DNA:n ansiosta geneettinen tieto ei katoa koskaan, ja se voidaan siirtää sukupolvelta toiselle. Tällä tavalla voit esim tietää tarkemmin koirasi rotu, mutta myös hänen sukujuurensa yhtä hyvin kuin hänen geneettinen terveytensä (perinnöllinen sairaus).

Miksi koirasi DNA-testi on tehty?

Koira työntää kieltään sivulle
Krediitit: suemack / iStock

Kun otat ei-LOF-koiran, kuten tarhoissa usein tapahtuu, sinulla ei ole paljon tietoa koirasi alkuperästä. Tässä tapauksessa testi voisi kertoa enemmän hänen genetiikastaan ​​ja erityisesti roduista, joista hän on kotoisin. Tämä voi auttaa sinua ymmärtämään paremmin sen käyttäytymistä ja vaistoja (saalistaminen, aggressiivisuus jne.)

DNA-testi voi myös sallia sinulle tietääksesi lisää koirasi esivanhemmista, joka mahdollistaa sinulle ennakoida mahdollisesti tiettyjä geneettisiä sairauksia. Voit myös oppia lisää piskisi herkkyydestä huumeille.

Kun koirasi tulee kennelistä, mutta a Kasvattajan rehellisyys on epäselvä, DNA-testi voi myös olla erittäin hyödyllinen. Jälkimmäisen avulla voit varmistaa koiranpennun sukulinjan ja hyvän terveyden.

Lopuksi DNA-testi voidaan tehdä mistä tahansa näistä syistä, mutta vain uteliaisuudesta ja halusta! Jos haluat tietää enemmän koirastasi, sen alkuperästä, roduista, joista se tulee… on täysin mahdollista testata koirasi. Sinun ei tarvitse ”pätevää” syytä voidaksesi tehdä sen.

Kuinka tehdä DNA-testi koirallesi?

Koiran suu työntää kieltään
Laatit: sanjagrujic / iStock

DNA-testit eivät vaadi erityistä pyyntöä. Ne ovat kaikkien saatavilla, oli kyseessä sitten koiraalan ammattilaiset tai koiranomistajat. Jokainen, joka on kiinnostunut lemmikkinsä genetiikasta, voi saada DNA-testin. Sinun pitäisi tietää, että sinun on tehtävä testi koirallesi. Älä kuitenkaan huoli, se on hyvin yksinkertaista ja täysin kivutonta lemmikkillesi.

Sarjat löytyvät helposti Internetistä. Kun testi on vastaanotettu, ensimmäinen askel on ottaa näyte koirastasi. Tämä leikkaus on erittäin nopea ja kivuton, sillä pieni näyte sylkeä riittää. Keräyksen jälkeen voit lähettää näytteesi erillisessä kirjekuoressa, jonka saat paketin mukana. Kun testi on vastaanotettu laboratorioon, se etsii koirasi DNA:sta rodut ja muut tiedot. Pääsääntöisesti saat DNA-testin tuloksen postitse tai sähköpostitse kolmen viikon kuluessa., mutta tämä vaihtelee laboratorioiden mukaan. Silloin koirallasi ei ole enää salaisuuksia sinulle!

DNA-testipakkausten hinnat voivat vaihdella, mutta ne ovat yleensä sadan euron luokkaa. Tämä summa ei tietenkään ole vähäpätöinen, Tämä testi voi kuitenkin olla todella hyödyllinen, jos haluat tietää enemmän lemmikistäsi.