Suklaan antaminen koirallesi: onko se vaarallista?

Tuijottaako koirasi sinua suurilla, kirkkailla silmillä, kun syöt, etkä voi olla antamatta hänelle ”pienen” ateriaasi? Ei siinä ole mitään vikaa! Koira on varmasti lihansyöjä eläin, mutta hänen kehonsa pystyy sulattamaan hiilihydraatteja, jos niitä nautitaan pieninä määrinä. Yksi ruoka on kuitenkin vältettävä: suklaa. Tämä pieni makeus ihmisille on todellinen myrkky koirallesi… Kerromme sinulle kaiken!

Suklaa: myrkytetty lahja kumppanillesi!

Kaikki suklaan vaarallisuus tulee itse kaakaossa olevista aineista: la teobromiini, kofeiini ja teofylliini. Nämä aineet vaikuttavat niin paljon hermostoon kuin sydän- ja hengityselimiin.

Ongelma on, että sinun on odotettava 18 tuntia niin, että koirasi on eliminoinut jopa puolet näistä aineista (kun taas hänen isäntänsä tekee sen 2-3 tunnin sisällä)! Tästä syystä myrkytysriski on erittäin korkea. Ja kuolemanvaara säilyy 48 tunnin ajan nielemisen jälkeen.

Suklaamyrkytys: riskit ja oireet

Mitä suurempi kaakaon prosenttiosuus, sitä suurempi myrkytysriski. Siksi on tärkeää toimia, jos eläin on niellyt yli 2 grammaa tummaa suklaata painokiloa kohdentai 10 grammaa maitosuklaalle (valkosuklaa ei aiheuta riskiä, ​​koska kaakaopitoisuus on merkityksetön).

Ensimmäiset oireet ilmaantuvat yleensä 2-4 tunnin kuluttua nielemisestä. Ne ovat järjestyksessä ruoansulatus- (lisääntynyt sylki, oksentelu, ripuli jne.), sitten hermostunut (nopea hengitys, vapina, kouristukset…) ja lopuksi sydän-hengitys (sydämen kiihtyvyys tai lasku, hengityskiihtyvyys jne.). Joissakin tapauksissa kuolema voi olla äkillinenilman ilmeistä ilmentymää.

koiran unen rauhallinen myrkytyksen teko
Tekijät: CC0 Public Domain/Pxhere

Koirani söi suklaata: mitä tehdä?

Vaikka se on haitallista hänen keholleen,hän koira pitää kovasti makeisista. Siksi paras tapa suojella koiraasi teobromiinimyrkytysriskiltä on olla valppaana ja älä jätä suklaata ulottuvillesiauto ei ole vastalääkettä !

Jos kumppanisi on vahingossa niellyt sen, sinun täytyy vie hänet kiireesti eläinlääkäriin. Tämä arvioi päihtymyksen tärkeyden ja toimii sen mukaisesti. Aluksi se aiheuttaa a oksenteluajoskus mukana a mahahuuhtelu. Sitten kumppanisi nielee puuhiili et voidaan infusoida. Sitten eläinlääkäri voi määrätä lääkkeitä mukautettu hoitamaan hänen oireitaan.

Viitteet

POTHIAPPAN, P., RAO, V. Vaikunta, et SIVASUDHARSHAN, L. Suklaamyrkytys koiralla ja sen onnistunut hoito. Intas Polivet, 2011, voi. 12, nro 2, s. 227-228.

HUDD, Alison. Suklaamyrkytys koiralla. Veterinary Nursing Journal, 1997, voi. 12, nro 2, s. 54-55.