Skyeterrieri, pieni koira suoraan Hebridien saaristosta

Alun perin Skotlannista kotoisin oleva Skye Terrier näyttää serkkultaan cairninterrieriltä, ​​jonka morfologia on basset-tyyppinen koira. Seurallinen mutta itsepäinen pieni koira, Skye Terrier on loistava seurakoira, joka varmasti ilahduttaa perhettäsi. Uskollinen, hän on hyvin kiintynyt herraansa ja vain tottelee häntä!

Pieni tarina Skye Terrieristä

Valkoinen skyeterrieri koira nurmikolla
Tekijät: DevidDO / iStock

Skye on Skotlannin saari, joka on osa Hebridien saaristoa. alkaen risteytys basset-koirien ja kelttiterrierien välillä Skyen saarella läsnä oleva Skye Terrier on yksi vanhimmista roduista jotka ovat peräisin tämän maan länsirannikolta. Sitä käytettiin vuosisatojen ajan suojelemaan koteja ja maatiloja rottia, mäyriä ja jopa kettuja vastaan. Sitten, 1600-luvulla, tämä koira ilmestyi Britannian kuninkaalliseen hoviin Elizabeth 1:n johdolla. Myöhemmin kuningatar Victoria rakastuu tähän pieneen eläimeen ja tekee siitä ylemmän keskiluokan koiran. Erittäin suosittu tuolloin, se löytyy myös monista lukuisia maalauksia kuninkaallisen perheen jäsenten rinnalla. 1900-luvulla skyeterrieri ei kuitenkaan ollut enää todella suosittu, ja niihin törmääminen on erittäin harvinaista Ranskassa!

Skyeterrieri, kaksi kertaa niin pitkä koira kuin se on pitkä!

Hyvin hoidettu musta Skye Terrier koira
Krediitit: volofin / iStock

Lyhytjalkainen Skye Terrieri on ns. bassetoid-tyyppinen koira: iOlen kaksi kertaa niin pitkä kuin se on pitkä! Sen säkäkorkeus on noin 25 cm ja se painaa keskimäärin 10-12 kiloa. Hänen hiuksensa ovat erittäin pitkät, koska niiden pituus on noin 15 cm ja se on erittäin runsas. Lisäksi siinä on kauniit hapsut korvien, kasvojen ja hännän tasolla. Mitä tulee hänen rekisteröitymiseensa LOF:iin, lhänen mekkonsa värillä ei ole suurta merkitystä, kunhan hänen nenänsä, korvansa ja naamionsa ovat mustia.

Hän on voimakas pieni koira, jolla on kaunis lihaksisto ja vahva luusto. Hänen selkänsä on suora ja pienet jalat lihaksikkaat. Hänellä on mustat tai tummanruskeat hieman mantelinmuotoiset silmät. Skyeterrierin katse on eloisa. Sen pää on pitkänomainen ja voimakas, ja sen korvat ovat matalalla tai korkealla. Pienestä koostaan ​​huolimatta se on erittäin vauhdikas ja harmoninen koira.

Skyeterrieri, omistautunut ja seurallinen koira

Status Scotland Skye Terrier Bobby
Laajuus: kyrien / iStock

Skyeterrieri on sosiaalisuudestaan ​​tunnettu koira. Hän tulee täydellisesti toimeen ihmisten kanssa, vaikka etäinen vieraiden, muiden koirien, mutta myös kissojen kanssa! Itsevarma, jopa itsepäinen, se on koira, joka on koulutettava rautaisella nyrkkillä samettikäsineessä. Sitä paitsi hän ei epäröi testata sinua. Mutta sikaluonteensa lisäksi hän osoittautuu erittäin uskolliseksi ja omistautuneeksi koiraksi ihmiselleen. Tämän osoittaa Bobby, Skotlannin kuuluisin Skye Terrier, joka isäntänsä kuoleman jälkeen vieraili haudassaan joka päivä Greyfriarsin hautausmaalla Edinburghissa.

Erittäin joustava, Skye Terrier mukautuu ilman ongelmia isäntänsä elämään. Lisäksi hän voi asua ilman ongelmia asunnossa, jos hän on ulkona hyvin säännöllisesti. Ketterä ja kestävä, se on mukanasi ilman ongelmia urheiluretkilläsi, kunhan et käytä sitä liikaa.

Mikä on keskihinta Skye Terrierin adoptoinnista?

Sinun pitäisi tietää, että on erittäin harvinaista löytää Skye Terrieriä Ranskasta. Jos olet kuitenkin täysin murtunut ja tarvitset tämän rodun, LOF:iin rekisteröidyltä Skye Terrieriltä kuluu keskimäärin 1 400 euroa. Tämä hinta voi tietysti vaihdella sen alkuperän, sukupuolen ja iän mukaan.