Shetlanninlammaskoira, skotlantilainen maalivahti, jolla on suuri sydän

Shetlanninlammaskoiraa luullaan usein collieeksi, mutta se on todellakin oma rotunsa. Vaikka heillä molemmilla on sama alkuperä, Shetlanninlammaskoira on miniatyyri versio serkkustaan ​​colliesta. Hienon ja tyylikkään päänsä ansiosta tämä erittäin aktiivinen koira on erityisen hyvä agilitykokeissa.

Shetlanninlammaskoiran tarina

shetlanninlammaskoira
Tekijät: Andrea Brataas / Unsplash

Shetlanninlammaskoira on nimensä velkaa Skotlannin saarille jotka kantavat samaa nimeä ja joista hän on peräisin. Hyvin usein collieen sekoitettuna näyttää ilmeiseltä, että shetlanninlammaskoira on seurausta risteytyksestä rodun kanssa. oikea lammaskoira, hän oli lampaanpaimenten uskollinen seuralainen joka arvosti hänen suurta kykyään tehdä laadukasta työtä karjan kanssa jopa toisinaan vaikeissa ilmasto-olosuhteissa. Erittäin taitavahän ilahduttaa edelleen joitain skotlanninpaimenkoiria, vaikka hänestä onkin ajan myötä tullut ennen kaikkea seurakoira.

Shetlanninlammaskoiran fyysiset erityispiirteet

shetlanninlammaskoira
Tekijät: Krisztian Tabori – Unsplash

Shetlanninlammaskoiran ruumiinrakenne on hyvin tunnistettava, melkein samanlainen kuin colliella. Hänen hiuksensa ovat pitkät ja runsaammin jaloissa ja harjassa. Mitä tulee väriin, niitä on useita. Itse asiassa shetlanninlammaskoira voi olla kolmivärinen (intensiivinen musta, jossa on valkoisia ja ruskea merkkejä), mutta myös blue merle (se on vaaleanharmaa, hopeaa joskus pilkullinen mustalla) tai ”sapeli” (joka voi vaihdella vaaleasta tummaan). Sen pitkänomainen pää on erittäin tyylikäs ja hienostunut. Se on pieni koira: aikuinen uros voi olla 40 cm pitkä ja naaras 38 cm, sen paino vaihtelee 7-10 kg. Shetlanninlammaskoirarotu on tunnustettu vuodesta 1954. Se kuuluu FCI:n ryhmään nro 1: lammas- ja karjakoira.

Skotlanninpaimenkoira, jolla on suuri sydän

shetlanninlammaskoiran pentu
Tekijät: Krisztian Tabori / Unsplash

Shetlanninlammaskoira on uskomaton koira, joka omistaa kultainen hahmo. Itse asiassa tämä koira on hämmästyttävän lempeä ja suurta ystävällisyyttä varsinkin lasten kanssa. Erittäin leikkisä, hän tulee heidän kanssaan täydellisesti toimeen! Aktiivinen ja älykäs Shetlanninlammaskoira on erinomainen paitsi paimentamisessa. Se on todellakin myös erittäin lahjakas monilla muilla aloilla, ja erityisesti agilitytapahtumissa, joissa hän osaa erottua joukosta. Hän on kuitenkin hellä ja läheinen ihmiselle melko varovainen ihmisiä kohtaan, joita hän ei tunne. Shetlanninlammaskoira osaa myös olla itsepäinen ja vaatii siksi suurta huomiota koulutuksessaan.

Tiedät nyt melkein kaiken Shetlanninlammaskoirista, vaikka sinulla on vielä paljon hienoa selvitettävää tästä pienestä koirasta, varsinkin jos aiot adoptoida sellaisen!