Samojedi, iso nalle, joka tulee suoraan Kaukopohjoista

Tahrattoman turkin ja ainutlaatuisen hymynsä ansiosta samojedi on sekä energiaa että eleganssia. Sitä paitsi yhä useammat teistä ihastuvat tähän turkkipalloon ja ymmärrämme miksi!

Mistä samojedit ovat peräisin? Pieni tarina…

samojedi koira
Tekijät: PIUPIU-PICS / iStock

Samojedi on primitiivinen koiratoisin sanoen sitä ei ole koskaan risteytetty muiden koirarotujen kanssa. Se on kotoisin Siperiasta ja Pohjois-Venäjältä ja tulee täsmällisemmin samannimisiltä heimoilta, jotka ovat läsnä Kaukopohjossa. Nämä heimot käyttivät samojedeja metsästämään, vetää rekiä, mutta myös paimenkoiraksi porolaumoille! Nykyään samojedit pitävät siitä yhtä paljon sohvallasi, mutta tietysti sinun täytyy antaa sen valloilleen.

Samojedi, suuri puhdas hiuspallo

samojedi koira
Tekijät: Rem Rassat / Unsplash

Samojeedin ruumiinrakenne on hyvin tunnistettavissa. Hänen tahrattoman pitkät hiuksensa luovat ehdottoman vastustamattoman ”pörröisen” vaikutelman. Sillä on pienet, suorat, kolmion muotoiset korvat ja pylväs, kaareva häntä. Keskikokoinen samojedikoira on spitzityyppiä ja sen säkäkorkeus on 48-53 cm. Painolla mitattuna naaras voi painaa 15-22 kg, kun taas uros painaa yleensä 20-30 kg. Toinen tämän kauniin valkoisen koiran tyypillinen yksityiskohta: hänen huulikulmansa sijainti, joka antaa vaikutelman, että hän hymyilee koko ajan!

Urheilullinen koira ja hyvin lähellä isäntäänsä

samojedikoira meren rannalla
Krediitit: infinityyy / iStock

Samojedi on erittäin rakastettava ja melko rento koira. Kuitenkin, kuten kaikilla koirilla, hänellä on muutamia vaatimuksia: hän tarvitsee paljon hellyyttä ja leikkimistä. Hän on myös uskomaton koira lasten kanssa, koska hän osaa olla lempeä ja kärsivällinen samalla kun hän on leikkisä. Samojedi on myös erittäin urheilullinen koira. Alunperin rekikoira, hänellä on erittäin suuri tarve ponnistella. Hyvin lähellä isäntäänsä, uskollinen ja lojaali samojedi on erittäin seurallinen koira sukulaistensa ja muiden eläinten kanssa, jos hän on nuorena iässään tottunut olemaan niiden lähellä.

Samojedi, melko puhelias primitiivinen koira

samojedin pentu
Tekijät: Valokuvaus: Adri / iStock

Jos meidän piti löytää vika samojeedista, se on niin iso puhuja. Hän todellakin tykkää haukkua kaikesta ja kaikesta. Vaikka hän arvostaa omia pieniä hetkiä, Hän on koira, joka ei siedä kovin hyvin yksinäisyyttä. ja kuka ottaa riskin sisustaa sinut uudelleen, jos hän kyllästyy liian… Alkukantainen koira, hänellä on pieni luonne ja ei ole aina kovin yhteistyökykyinen koulutuksensa aikana. Siksi sen on adoptoitava sellaisen henkilön, joka tuntee rodun hyvin ja jolla on rautainen nyrkki samettikäsineessä. Jos mahdollista, ota kursseja koirankoulutusasiantuntijan kanssa.

Mikä on samojedin keskihinta?

samojedikoiran muotokuva
Tekijät: InnaVlasova / iStock

Kuten kaikilla sukutaulukoirilla, samojedilla on melko korkea hinta. Joten jos haluat adoptoida samojedin, sinun on maksettava 900€ ja 1300€ välillä kasvattajasta riippuen.

Samojedilla on ehdottomasti kaikki, ja on hyvin vähän mahdollisuuksia vastustaa hänen leveää hymyään ja unenomaista turkkiaan!