rotu, jonka alkuperä on villi

Tämän koirarodun fysiikka on hyvin erityinen, koska se muistuttaa voimakkaasti susia. Tämä samankaltaisuus ei johdu sattumasta, koska tämän koiran ja susien välillä on todella yhteys. Se on kuitenkin todellakin koirarotu, joka on virallisesti tunnustettu vuodesta 1982. Löydä kaikki tiedot, jotka sinun tarvitsee tietää tšekkiläisestä susikoirasta.

1. Epätavalliset esi-isät

Tšekin susikoira on tulosta saksanpaimenkoiran ja karpaattien suden risteyttämisestä. Tämä ilmestyi Karel Hartlin ansiosta 1950-luvulla alueelle, joka oli entinen Tšekkoslovakian sosialistinen tasavalta, josta sen nimi. Vasta yli kolmekymmentä vuotta myöhemmin tämä rotu tunnustettiin virallisesti Neuvostoliitossa.

koira susi
Tekijät: Pixabay

2. Sen ominaisuudet

Tšekin susikoira on erittäin vaikuttava ruumiinrakenteensa, hyvin lihaksikkaan päänsä ja sen samankaltaisuuden ansiosta, joka on meidän kaikkien tuntemamme villieläin. Sen koko on yleensä keskikokoinen tai suuri, ja sen paino voi olla jopa 29 kiloa. Hänen mekkonsa vaihtelee harmaan/keltaisen ja harmaan/hopean välillä ja hänen hiuksensa ovat keskipitkät. Se kannattaa harjata säännöllisesti turkin kauneuden säilyttämiseksi, muuten huoltoa ei todellakaan tarvita. Hänen silmänsä ovat pienet ja mantelinmuotoiset, kauniin meripihkanväriset. Arvasit sen, tämä koirarotu on yksinkertaisesti upea!

3. Energinen koira

Villin alkuperänsä vuoksi tšekkiläisellä susikoiralla on elintärkeä tarve ponnistella. Itse asiassa, vaikka tämä eläin voi olla hyvin rauhallinen, se vaatii paljon liikuntaa. Siksi hänen hyvinvointinsa on välttämätöntä viedä hänet ulos useita kertoja päivässä suuriin tiloihin, joissa hän voi juosta ja leikkiä. Tšekin susikoira haluaa tuntea olonsa hyödylliseksi ja saavuttaa tavoitteita kuluttaessaan erityisesti metsästyshengensä ansiosta. Näistä syistä tätä koirarotua käytetään joskus armeijassa.

4. Tulinen luonne

Älä ajattele, ettet ota tšekkiläistä susikoiraasi ulos moneen tuntiin! Tämä voisi elää sen hyvin huonosti ja kuluttaisi sitten energiansa sisätiloissasi… Älä kuitenkaan odota kuulevasi tämän koirarodun haukkumista, edes vihassa, koska he eivät ilmaise itseään tällä tavalla. Nämä eläimet ilmaisevat todennäköisemmin tunteitaan puremalla. Tästä syystä kukaan ei voi adoptoida tätä koiraa. On todellakin suositeltavaa olla kokenut koira-alalla tšekkiläisen susikoiran kouluttamiseksi, varsinkin kun ne ovat vielä pentuja eivätkä ole tietoisia vahvuudestaan. Lisäksi nämä koirat eivät kouluta itseään samalla tavalla kuin muut rodut, koska ne kyllästyvät oppimiseen hyvin nopeasti.

koira susi
Krediitit: Pxhere

5. Itsenäinen eläin, mutta ei liikaa!

Kuten heidän esi-isänsä susi, tämän rodun koirat ovat melko itsenäisiä. He pärjäsivät todella hyvin ilman isäntänsä. Tästä syystä jotkut heistä yrittävät joskus paeta. Mutta nämä ovat yleensä hyvin rakastavia ja kiintyvät helposti ympärillään oleviin ihmisiin. Toisaalta he ovat yleensä hyvin epäluuloisia vieraita kohtaan.

6. Pakkaa Spirit

Tšekin susikoira tulee yleensä hyvin toimeen lasten, kissojen ja koirien kanssa, joita hän tuntee hyvin. Hän peri sudet, jotka eivät ole yksinäisiä eläimiä. Siksi hänellä ei ole vaikeuksia tukea yhteiselämää muiden eläinten kanssa, eikä hän ole kateellinen kuin muut rodut.

7. Hinta yhtä vaikuttava kuin peto

Tämän eläimen adoptiohinta voi vaihdella 900-2200 euron välillä riippuen sen sukupuolesta, vanhempien sukutaulusta tai rodun standardien mukaisuudesta. Tämän lisäksi sinun on lisättävä budjettiisi hoitoon, ruokaan jne., jotka ovat yleensä noin 50 dollaria kuukaudessa tšekkiläiselle susikoiralle.

Lähteet : Maailman puutarhanhoitoWamiz

Pidät myös: