Rhodesian Ridgeback, koira, jonka lempinimi on leijonakoira

Leijonakoiraksi kutsuttu Rhodesian Ridgeback on saanut nimensä sen käytöstä leijonanmetsästyksessä Etelä-Afrikassa, sen alkuperämaassa. Jos metsästys (erityisesti villisika ja suurriista) on edelleen yksi sen vahvuuksista, sitä käytetään nykyään enemmän sokeiden opaskoirana tai raunioissa pelastuskoirana. Tapaaminen monipuolisen ja älykkään seurakoiran kanssa, joka on vielä melko tuntematon Ranskassa!

Rhodesian Ridgebackin lyhyt historia

rhodesian ridgeback makaamassa nurmikolla
Krediitit: tkatsai / iStock

Rhodesian Ridgebackin historian ensimmäiset sivut kirjoitettiin Etelä-Afrikassa 1600-luvulla, jolloin eurooppalaiset uudisasukkaat veivät matkalaukkuihinsa eri rotuisia koiria: mastiffeja, vinttikoiria, Saint-Hubert-koiria… erityisesti metsästykseen. Nämä koirat kohtasivat kuitenkin nopeasti ankarit olosuhteet täyttääkseen tehtävänsä. Eurooppalaiset alkoivat sitten tehdä valintoja. Myöhemmin risteytettiin selkäharjalla varustetun koiran kanssa, jota khoikhoi-heimot (tai hottentotit) käyttivät metsästykseen. Näin syntyi Rhodesian Ridgeback, jonka tehtävänä oli nostaa riista- ja kulmakissoja, varsinkin leijona, jonka hän kiersi lauman muiden jäsenten seurassa. Sen alkuperäinen standardi laadittiin Rhodesiassa (Etelä-Afrikka) vasta vuonna 1922. Rhodesian Ridgeback -rotu oli FCI tunnusti virallisesti 21. helmikuuta 1955.

Rhodesian Ridgeback, koira, jolla on alkuperäinen ruumiinrakenne

Rhodesiankoira makaa takapuoli ylhäällä ilmassa järven reunalla
Tekijät: AsyaPozniak / iStock

Rhodesian Ridgebackillä on se ero, että sillä on selkäharja turkki kasvaa päinvastaiseen suuntaan kuin muu turkki. Jälkimmäinen alkaa olkapäiden takaa ja kulkee lantioon asti ja ohenee jatkuvasti. Tätä omaperäisyyttä lukuun ottamatta hänen hiuksensa ovat lyhyet, melko tiheät ja sileät. Sen mekon väri voi vaihdella vaaleasta vehnästä punaiseen kellanruskeaan. Rintaan tai jalkojen kärkiin saattaa tulla muutamia valkoisia täpliä. Sen pää on pitkänomainen ja sopusoinnussa muun kehon kanssa. Hänen korvansa ovat korkealla ja roikkuvat. Sen suuret, pyöreät silmät ovat yleensä mustia tai ruskeita. Sen häntä, paksu tyvestä, kapenee päätään kohti. Rhodesian Ridgeback voi painaa jopa 40 kiloa ja olla lähes 70 senttimetriä säkäkorkeutta!

Le Rhodesian Ridgeback, yksi moniarvoinen

Rhodesiankoira makaa meren rannalla emäntänsä rinnalla
Tekijät: Alas_spb / iStock

The monipuolisuus on sana, joka kuvaa parhaiten Rhodesian Ridgebackia. Samaan aikaan metsästyskoira, paimen, vartija ja seuralainen on kaikilla rintamilla. Hän on leikkisä ja lempeä seurakoira. Se vaatii vankkaa koulutusta, mutta aina lempeyttä ja tarkkuutta. Mitä tulee hänen asuinpaikkaansa, se sopeutuu yhtä hyvin taloon tai asuntoon, kunhan se on tarpeeksi ulkona ponnistellakseen. Todellakin, Rhodesian Ridgeback on todellinen korkean tason urheilija, jonka täytyy päästää höyryä urheilullisten retkien aikana. Sitä ei todellakaan ole tehty koko päivän makuulle.

Kuinka paljon Rhodesian Ridgebackin adoptoiminen maksaa?

Rhodesian Ridgebackin ostohinta on 1000€ ja 1500€ välillä. Tämä hinta on kuitenkin arvio, koska se voi vaihdella koiran linjan, sukupuolen ja iän mukaan.