Ranskan 20 suosituinta koirarotua vuonna 2020

Tykkäät leikkiä heidän kanssaan, hemmotella heitä, halailla niitä, ne saavat sinut nauramaan ja joskus jopa itkemään, kun he eivät voi hyvin… Yksi asia on varma, ranskalaiset ovat edelleen yhtä hulluja koiriinsa, tai jopa enemmän! Todellakin, vuonna 2020 havaitsemme 5 %:n lisäyksen rekisteröinnissä LOF-kirjassa (Book of French origins) kolmen vuoden rauhan jälkeen. Tällä tavalla sukutaulukoirien määrä ylittää nyt 2,5 miljoonaa yksilöä Ranskan 7 miljoonasta koirasta. Tutustu tämän vuoden 2020 voittajiin.

Ranskan puhdasrotuisten suosikkikoirien podium vuonna 2020

Tekijät: Anastasiia Cherniavskaia / iStock – Leoba / iStock – Zuzule / iStock

Jo kolmatta vuotta peräkkäin, Australianpaimenkoira voittaa jälleen päivän sijoittumalla listan kärkeen. Ranskan suosikki vuodesta 2018 lähtien Central Canine -yhtiö, Australianpaimenkoira jopa syrjäyttää saksanpaimenkoiran valtaistuimelta LOF-rekisteröityjen määrässä (16 782 rekisteröintiä ja siksi kasvua 14 % vain yhdessä vuodessa). Saksanpaimenkoira oli siihen asti ennätys 16 514 rekisteröinnillä vuonna 1980. Seuraavana on Staffordshiren bullterrierijoka tunnetaan yleisemmin nimellä ”staffie”, jossa on 12 221 rekisteröintiä (+8 % vuoteen 2019 verrattuna). Häntä seuraa tiiviisti Belgianpaimenkoira joka on kolmannella sijalla 12 144 rekisteröinnillä LOF:ssä.

Loput ranskalaisten suosikkikoiraroduista

kultainennoutaja ja saksanpaimenkoira
Kredit: iagodina / iStock – Bigandt_Photography / iStock

Neljännellä ja viidennellä sijalla kultainennoutaja ja saksanpaimenkoira. Yleisesti ottaen Huomaamme, että tämän vuoden sijoitus on lähes identtinen vuoden 2019 kanssa. Beagle ja spanieli saavat edelleen kaksi sijaa rankingissa. Toisaalta ranskanbulldoggi, joka on listan ensimmäinen ranskalainen rotu, menettää kolme sijaa. Shih Tzu nousi taas 19. sijalle syrjäyttämällä berninpaimenkoiran.

6 – Amerikkalainen staffordshiren terrieri

Staffordshiren terrieri meren rannalla
Tekijät: RugliG / iStock

Hänet tunnetaan myös nimellä Am Staff, ja hänet sekoitetaan usein henkilökuntaan, jonka kanssa hänellä on monia yhtäläisyyksiä. Ne ovat kuitenkin todellakin kaksi rotua, joilla on erilaiset standardit. Am Staff painaa kaksi kertaa Staffien! Amerikkalainen staffordshiren terrierillä on tänä vuonna 8 206 rekisteröintiä LOF:iin.

7 – Le Retriever du Labrador

Labradorinnoutaja makaa nurmikolla
Laatit: sanjagrujic / iStock

Erittäin älykäs ja kärsivällinen, labradorinnoutajan ominaisuudet tekevät siitä erinomaisen opas- tai avustajakoiran. Se laskee 7813 rekisteröintiä LOF:iin.

8- Cavalier King Charles

cavalier king charles makaa nurmikolla ja kukissa
Tekijät: Swanlake/iStock

Englannin aateliston suosikki Cavalier King Charles on erittäin tyylikäs pieni koira. Se laskee 6827 rekisteröintiä LOF: ssä.

9 – Beagle

kolmivärinen beagle katselee isäntänsä
Krediitit: bruev/iStock

Brittiläinen, tämä suloinen pieni koira on yksi suosikeistasi, sillä tänä vuonna hän saavutti 6536 LOF-rekisteröintiä.

10- Englanninsetteri

Englanninsetterin muotokuva
Tekijät: Jane Faizullin / iStock

Englanninsetteri, ylevä metsästyskoira, on suurimman osan ajasta upea valkoinen turkki, jossa on musta tai ruskea pilkku, kuten kuvassa. Siksi se on sijalla 10 6 046 LOF-rekisteröinnillä vuonna 2020.

11- Englannin cockerspanieli

muotokuva englannin cockerspanieli koirasta
Tekijät: Bigandt_Photography / iStock

Englantilainen cockerspanieli pitkillä kiharakorvillaan sai sinut rakastumaan uudelleen viime vuonna, koska se yksin laski 6036 rekisteröintiä LOF:iin.

12- Ranskanbulldoggi

muotokuva ranskanbulldogin pennusta
Tekijät: Allan_Glanfield / iStock

Ranskanbulldogin hieman kiihkeän ilmeen takana on itse asiassa todellinen pieni iloisen ja lempeän turkin pallo. Tästä syystä tämä rotu on edelleen tämän vuoden rankingissa 5572 ilmoittautumisellaan LOF:ssä.

13- Brittany-spanieli

brittanyspanieli metsässä
Tekijät: ArmanWerthPhotography / iStock

Tyylikäs, vankka ja älykäs, Brittany Spaniel, toinen ranskalainen rotu rankingissa, sisältää kaiken! Vuonna 2020 LOF:ssa rekisteröitiin 5198 koiraa.

14- Chihuahua

pieni chihuahua käpertyi peittoon
Krediitit: thisislover / iStock

Niin pieni ja niin söpö Chihuahua on äärimmäisen rento koira! Niin paljon, että hän on listalla 14. 5185 synnytyksellä LOF:iin.

15- Cane Corsot

Korsikan koiran muotokuva
Tekijät: AsyaPozniak / iStock

Italialaista eleganssia ja laatua edustaa Cane Corso, vaikuttava italialaista alkuperää oleva molossilainen. Vuonna 2020 LOF:ssa rekisteröitiin 5055 koiraa.

16 – Siperianhusky

muotokuva siperianhuskysta
Krediitit: format35 / iStock

Kuinka ei hukkua Siperianhuskyn laguuninsinisiin silmiin? Kestävä koira ja kauneus, jota ei enää tarvitse todistaa, on täysin ymmärrettävää, että tämä rotu löytyy tästä luokittelusta! Vuodelle 2020 lasketaan LOF:ssa tarkalleen 4129 ilmoittautumista.

17- Mäyräkoira

pieni mäyräkoira metsässä puunrungolla
Teot: NORRIE3699 / iStock

Epätyypillisellä ja jopa huvittavalla fysiikallaan mäyräkoira, lempinimeltään ”makkara jaloissa”, ilmeisesti edelleen miellyttää sinua! LOF:lla on tosiaankin 3664 mäyräkoirarekisteröintiä.

18- Yorkshirenterrieri

Yorkshirenterrieri koiran muotokuva
Tekijät: Maxim Fesenko / iStock

Erinomainen pieni seurakoira, yorkshirenterrierillä on edelleen vahva luonne, joka tekee siitä vieläkin rakastettavamman! LOF:iin rekisteröitiin 3555 koiraa.

19 – Le Shih Tzu

muotokuva shih tzu koirasta
Luottotiedot: elenasendler / iStock

Jatkamme pienten koirien vauhdissa Shih Tzun kanssa. Tyylikäs ja huomaamaton, hän osaa silti antaa äänen, kun se näyttää tarpeelliselta! Vuonna 2020 LOF:ssa on rekisteröity 3488 pentua.

20 – Saksan spits

Saksan spitskoira juoksee kohti kameraa
Tekijät: PopoudinaSvetlana / iStock

Päätämme tämän sijoituksen viimeisellä pienellä koiralla, saksanpystykorvakkeella! Todellinen hiuspallo volyymiltaan, se näyttää muhkealta. Ehkä pidit siitä, koska vuonna 2020 LOF:iin rekisteröitiin 3428 koiraa.