Pitäisikö sinun kostuttaa koirasi nappuloita?

Nykyään nappula on koirien eniten syömä ruoka, eikä siinä ole mitään väärää! On kuitenkin tärkeää valita ne hyvin, jotta eläimesi hyötyy laadukkaasta ruoasta. Käytännöllisissä ja yleensä edullisissa kroketeissa on kaikki hyödyt koirasi päivittäiseen ruokkimiseen. Vaikka helpoin tapa on tarjoilla kroketit piskollesi sellaisenaan, muista, että voi olla mielenkiintoista käyttää aikaa niiden nesteyttämiseen. Selitämme miksi tämän artikkelin loppuosassa.

Kuinka rehydratoida nappuloita?

Menettely on hyvin yksinkertainen. Ensinnäkin, lämmittää vettä. Odota tarvittaessa hetki ennen kuin kaadat ne krokettien päälle, sillä sen ei pitäisi kiehua. Kaada vesi kulhoon, joka on täynnä nappuloita ja odota, kunnes ne jäähtyvät ja paisuvat kunnolla. Tarjoa ne sitten piskillesi! Ole varovainen, jos koirasi ei ole valmistellut kulhoaan seuraavan tunnin aikana, on parasta heittää se pois.

kiehuvaa vettä kaadetaan kulhoon
© showcake – iStock

Miksi antaa rehydroitua nappulaa koirallesi?

Koirallani on vaikeuksia tulla kylläiseksi

Luultavasti epäilit sitä, mutta kuivapala sisältää hyvin vähän vettä, enintään 10%. Tämä on myös niiden hyvän säilymisen salaisuus. Ongelmana on, että se tekee niistä erittäin epätyydyttävä koirallesi. Konkreettinen esimerkki: 1000 kaloria nappuloita painaa noin 270 g, mikä ei ole paljon. Kastelemalla saman ruokamäärän uudelleen saat noin kilon kulhon! Myönnä, että sillä on suuri ero. Tästä syystä on yleensä suositeltavaa kostuttaa ruokaa pyytävien koirien nappuloita. Niiden nesteyttäminen mahdollistaa kolminkertaistaa painonsa ja siksi tehdä niistä kylläisempiä. Koirallasi ei enää ole tätä jatkuvan nälän tunnetta.

Koirallani ei ole hyvä ruokahalu

Märkä nappula on tunnetusti vahvemman tuoksuisena ja siksi myös sellaisena paljon maukkaampaa. Onko piskilläsi ruokahaluongelmia? Onko hän haluton lopettamaan kulhonsa? Tätä voi siis kokeilla! Jos hän ponnisteluistasi huolimatta ei silti näytä pitävän nappulasta, sinun on varmasti harkittava sen vaihtamista ja mahdollisesti otettava yhteyttä eläinlääkäriin varmistaaksesi, että kaikki on hyvin.

Koirallani on virtsaamisvaivoja

Vaikka koirat juovat yleensä tarpeeksi vettä, toisin kuin kissat, jotkut eivät juo paljon. Valitettavasti tämä voi johtaa pitkällä aikavälillä virtsaamisongelmat, kuten kivet. Kostutettu nappula voi siksi olla hyvä ratkaisu auttamaan koiraasi pysymään riittävän nesteytettynä. Lisäksi tämä korkea vesipitoisuus auttaa laimentamaan virtsaa ja siksi hidastaa kivien muodostumista. Jos koirasi on kuitenkin altis tälle terveysongelmalle, on tärkeää keskustella siitä eläinlääkärisi kanssa, jotta voit tarvittaessa ottaa käyttöön hieman edistyneemmän mukautetun ruokavalion.

Koirallani on hammaskipu

Jos vanhempi koirasi kärsii hammassärkystä tai sillä on vain vaikeuksia pureskella, pehmennetty nappula riittää hyvin. auta häntä ruokkimaan kärsimättä. Tämä voi kuitenkin olla vain väliaikainen ratkaisu! Ei todellakaan ole normaalia, että koira, edes vanha, kärsii kivusta tällä tasolla. Tämä voi johtua monista asioista, mukaan lukien a suun infektio. Siksi on suositeltavaa kääntyä eläinlääkärin puoleen. Jälkimmäinen pystyy määrittämään diagnoosin ja jatkat koirasi ruokkimista kostuttamalla sen nappuloita hänen toipuessaan.

Vähentävätkö märät nappulat vatsan vääntymisen riskiä?

Tästä aiheesta on olemassa kaksi versiota. Ensimmäinen ehdottaa, että sinun ei pitäisi antaa koirallesi märkää nappulaa, koska se lisää mahalaukun vääntymisriskiä, ​​kun taas toinen vahvistaa päinvastaista. Jotkut uskovatkin, että märkä ruoka lisäisi painonsa vuoksi mahalaukun vääntymisriskiä. Kun tämä ruumis painaa raskaammin, koiran liikkeillä olisi enemmän seurauksia ja se voisi saada sen kaatumaan. Todellisuudessa, mahalaukun vääntyminen johtuu jälkimmäisen laajentumisesta. Tämä laajeneminen johtuu kuitenkin harvoin vedestä, vaan pikemminkin kaasusta. Kuiva nappula sisältää paljon ilmaa, ja se otetaan myös huomioon kaasua muodostava ruoka. Suosittelemalla rehydratoitua nappulaa vähennät koirasi vatsaan imeytyneen kaasun määrää ja samalla vääntöriskiä.

Tietenkään sinun ei tarvitse ehdottomasti rehydratoida koirasi nappuloita. Se on ennen kaikkea kysymys tottumuksesta ja mukavuudesta lemmikkillesi. Jotkut koirat ovat haluttomia syömään nesteytettyä nappulaa, koska ne ovat aina tottuneet syömään kuivaa nappulaa. Tämä päätös on sinun. Kuuntele ennen kaikkea koiraasi ja aseta hänen hyvinvointinsa etusijalle.