Pitäisikö sinun antaa koirasi ratsastaa sohvalla?

Olimme jo jonkin aikaa sitten miettineet, annammeko koiran nukkua sängyssä. Tänään kysymys kuuluu: ”Pitäisikö sinun antaa koirasi nousta sohvalle?” » No sanotaanpa heti: oikeaa vastausta ei ole! Itse asiassa se on ennen kaikkea jokaisen koiranomistajan koulutus- ja valintakysymys. Se tulee kuitenkin tehdä oikein, jotta koirasi ymmärtää, mitä odotat häneltä.

Ole johdonmukainen vaatimuksissasi

Koira makaa sohvalla ruudulla
Tekijät: Solovjova / iStock

Väliaikainen tai pysyvä kielto koirallesi, kuten sohva tai sänky, on täysin mahdollista. Tämä voi koskea esimerkiksi hygieniaa, ja se on täysin ymmärrettävää. Et ehkä myöskään halua käyttää aikaasi sohvan kankaaseen upotettujen karvojen imurointiin. Tämä syy on myös täysin ajateltavissa! Tällöin voit halutessasi kieltää koiraasi kiipeämästä sohvalle tai muuhun paikkaan.

Tämä vaatii kuitenkin koiraltasi oppimista ja vähimmäismäärää johdonmukaisuutta. Itse asiassa näyttää itsestään selvältä, että et voi antaa koirasi kiivetä sohvalle, jos se torjuu hänet joka kerta, kun hän kiipeää sille likaisilla tassuilla… Koirasi tarvitsee johdonmukaisuutta ymmärtääkseen, mitä odotat häneltä. On ok, jos annat lemmikkisi ratsastaa sohvalla, mMutta sen ei pitäisi olla turhauttavaa koirallesi. Hän ei voi ymmärtää, miksi hän ei voi nousta ylös tällä hetkellä T, kun juuri ennen kyytiä hän oli hyvin asennettuna sinne. Siksi on tärkeää omistaa koirallesi erityinen paikka. Tämän näemme seuraavassa osassa.

On tärkeää varata tilaa koirallesi

Pieni koira paikallaan sohvalla
Laajuus: ela bracho / iStock

Koirallasi, riippumatta siitä, saako se kiivetä sohvalle, on oltava yksinomaan hänelle varattu paikka. Vaikka hän rakastaisikin kanssasi olemista, koiran täytyy toisinaan eristyä ja olla häiritsemättä. Siinä tapauksessa, että koirasi on kielletty sohvalta, sille omistetun tilan perustaminen voi auttaa sinua suuresti. Järjestä hänelle suuri mukava kori talon hiljaiseen nurkkaan. Voit myös valita puiston. Se on sinusta kiinni, mutta sen on oltava tila, joka sopii hänelle ennen kaikkea.

Sinun on nyt opetettava koirasi menemään ”paikalleen”. Tällä tavalla hän tottuu siihen ja nauttii tilassaan olemisesta. Poissasi, jotta koirasi ei houkuttele kiipeämään sohvalle, voit aloittaa laittamalla sen leikkikehään. Jos sinulla ei ole sellaista ja huomaat, että koirasi kiipeää sohvalle poissa ollessasi, voit kokeilla tehdä tästä paikasta epämiellyttävän asettamalla sen päälle esimerkiksi sanomalehteä tai tekemällä siihen pääsy tuoleilla. Vaikka menetelmä oli aluksi hieman rajoittava, se on osoittautunut hyväksi. Jos sohvatilasta tulee epämiellyttävä alue, koirasi kääntyy todennäköisemmin tilaansa.

Joten vihdoinkin, voiko koirasi kiivetä sohvalle? Vastaus on kyllä, mutta lopullinen päätös on sinun. Ohjaa vain koiraasi, jotta hän voi tehdä sen, mitä odotat hänen tekevän oikein.