pitäisikö meidän seurata Belgian esimerkkiä?

Koiran adoptoiminen on ollut uskomaton ilon lähde ja olet täysin piskisi fani? Tässä tapauksessa olet epäilemättä erittäin hyvä isäntä, tarkkaavainen ja tarkkaavainen eläimellesi. Valitettavasti tämä ei koske kaikkia… Koiran tai minkä tahansa muun eläimen toivottaminen kotiisi sitoo vuosia ja synnyttää monia velvollisuuksia, joita jotkut eivät ole valmiita kunnioittamaan. Joten aikana, jolloin Ranskassa yli 100 000 koiraa hylätään vuosittain, Belgia on valinnut ratkaisun, jonka pitäisi mahdollistaa hylkäämisen vähentäminen.

Mikä on lemmikkilupa?

Koira suutelee isäntäänsä
Tekijät: Pinkypills / iStock

Ehkä olet jo kuullut siitä? 1.1.2019 alkaenja Eläinsuojelulaki tuli voimaan Valloniassa (Belgia). Se antaa luvan lemmikin pitämiseen. Sana ”lupa” voi kuitenkin olla hämmentävä, koska sen saamiseksi ei todellisuudessa tarvitse suorittaa mitään muodollisuutta. Voimassa, jokaisella kansalaisella on se jo järjestelmällisesti. Lemmikkieläinten omistajat ovat tällaisia listattu tietokantaan. Tällä tavalla takavarikointia voidaan määrätä nopeammin omistajilta, jotka ovat väkivaltaisia ​​tai huolimattomia eläintään kohtaan, mikä voi johtaa tämän ”virtuaalisen luvan” peruuttamiseen. Tuomitut omistajat eivät siksi voi enää koskaan adoptoida eläimiä. Heitä uhkaa jopa 15 vuoden vankeus ja 10 miljoonan euron sakko. Hieno askel eteenpäin eläinten hyvinvoinnin puolesta!

Entä muut eläimet (luonnonvaraiset, maatila jne.)?

poni aidan takana
Tekijät: anna-avdeeva / iStock

Vaikka tämä lupa koskee vain lemmikkieläinten omistajia, Animal Welfare Code yleensä suojella myös kaikkia muita eläimiä. Esimerkiksi, Sisään THE sirkukset eivät saa pitää muita eläimiä kuin kotieläimiä. Jälkimmäinen ei siksi saa enää käyttää eläimiä, kuten leijonia, tiikereitä ja muita villieläimiä. Mitä tulee munivien kanojen kasvatukseen, häkkien asennus ja käyttöönotto on nyt kielletty. Lisäksi laitos teurastamoissa on järjestelmällistä. Lisäksi esityksiä mm meren eläimet kuten miekkavalaat tai delfiinit ovat kiellettyjä. Lopuksi, messuradat ovat nyt kiellettyjä.

Missä on Ranska eläinten hyvinvoinnin suhteen?

Rottweiler-koira sidottu
Krediitit: batuhan-toker / iStock

Tällä hetkellä Ranskassa lemmikkien pitäminen ei vaadi erityistä lupaa tai lupaa. Toisaalta 1. ja 2. luokan koiria koskeva lainsäädäntö on tiukka. Yhden näistä niin sanotuista ”vaarallisista” koirista (sekä puolustuskoira että hyökkäyskoira) adoptoiminen ei todellakaan ole kaikille sallittua, vaan se vaatii luvan. Siksi et voi saada lupaa pitää yhtä näistä koirista jos olet alaikäinen tai täysi-ikäinen holhouksessa, jos sinulla on rikosrekisteri tai jos sinulta on aiemmin riistetty koiran huoltajuus. Ennen kuin voit adoptoida tämäntyyppisen koiran, sinun on suoritettava koulutus. Vasta tämän jälkeen sinulle myönnetään väliaikainen lisenssi. Sen jälkeen on suositeltavaa arvioida eläimesi käyttäytymistä sen 8–12 kuukauden iässä. Lopullinen lupa myönnetään sinulle tämän arvioinnin jälkeen.

Ranskassa on myös tiukat säännöt muiden kuin kotieläinten, erityisesti villieläinten, pitämiselle. Maallamme on kuitenkin vielä pitkä matka naapuriin Belgiaan verrattuna puolustaaksemme parhaiten eläinten hyvinvointia…