Pian pakollinen ”tietoisuustodistus” eläimen adoptoimiseksi?

Vaikka joka vuosi adoptoidaan yli 750 000 eläintä, Ranskalla on valitettavasti erittäin surullinen ennätys. Itse asiassa joka vuosi noin 100 000 lemmikkieläintä ja erityisesti koiraa ja kissaa hylätään. Taistellakseen pakollisia ostoja vastaan, jotka ovat näiden luopumisen taustalla, hallitus haluaa luoda asiakirjan. Jälkimmäinen tiedottaa mahdollisille tuleville omistajille eläimen adoptioon liittyvistä vastuista.

Lemmikki ei ole lelu

koira ja hänen emäntänsä, jotka näyttävät nauravan yhdessä
Tekijät: Kosamtu / iStock

Maatalousministeri Julien Denormandie sanoo: ”eläin ei ole kulutustavara eikä lelu; sen omistaminen on siitä vastuuta.” Näin sanottuna se on järkevää ja silti qKun näemme eläinten hylättyjen määrän joka vuosi, näyttää siltä, ​​että tämä väite ei pidä paikkaansa kaikkien kohdalla. On todella vaikea vastustaa lemmikkikaupoissa näkevien aivan suloisten pentujen edessä. Joten halkeilemme, sitten pentu kasvaa ja vie enemmän tilaa kuin olimme kuvitelleet. Se maksaa myös meille rahaa ja valitettavasti tiedämme lopun…

Siksi koiran ja minkä tahansa muun eläimen adoptoinnin tulisi olla harkittu päätös. Emme osta eläintä mielijohteesta tai ”coeur-vallankaappauksesta” kuten voisi tehdä vulgaariselle esineelle. Itse asiassa, toisin kuin uusin muodikas konsoli, joka ei välitä, jos et katso sitä muutaman kuukauden kuluttua ostosta, lemmikki luottaa sinuun koko elämänsä…

Mikä tämä tietoisuustodistus on?

tarhassa oleva perhe, joka vierailee koirien luona
Krediitit: davit85 / iStock

Kuten otsikko kertoo, Tämän todistuksen ensisijaisena tavoitteena on saada mahdolliset tulevat omistajat tietoisiksi eläimen adoptioon liittyvistä vastuista. Adoption tai ostajan on siksi allekirjoitettava tämä asiakirja turvakodin, kasvattajan, eläinlääkärin tai jopa lemmikkiliikkeen kanssa. Tällä tavalla, tuleva omistaja sitoutuu oppimaan, mitä eläimen adoptointi tarkoittaa ja mitä siihen kuuluu päivittäin. Käsitellään kustannuskysymyksiä sekä rokotuksiin, mahdollisiin sairauksiin, hoidon tarpeeseen ja tunnistamisvelvollisuuteen liittyviä terveyskysymyksiä. Sertifikaatissa käsitellään myös eläimen fysiologisia tarpeita sekä käyttäytymiseen liittyviä kysymyksiä.

Yhteenvetona, eläimen adoptointi on jokaisen omistajan omalla vastuulla. Tästä syystä on parempi, että jokainen henkilö on tietoinen velvollisuuksistaan, joihin hän sitoutuu, ennen kuin hän adoptoi eläimen lopullisesti.

Muistutuksena, lEläinten julmuudesta tuomitaan nyt 2 vuoden vankeuteen ja 30 000 euron sakkoon. Soveltuvat sakot vaihtelevat 450–1500 €. Valitettavasti, tällä hetkellä vain harvat oikeudenkäynnit onnistuvat. Nämä seuraamukset eivät siis ole varsinaisesti varoittavia. Tästä syystä hallitus aikoo tiukentaa eläinten hyväksikäytön vastaisia ​​seuraamuksia.