Pallon heittäminen koiralleni: miksi se on haitallista?

Leikki on erittäin tärkeä koulutustekijä koirallesi: se rikastuttaa suhdettasi eläimeen. Todellakin, pelin aikana koira yhdistää isäntänsä positiivisiin tuntemuksiin. Lisäksi kun puhumme leikistä koiransa kanssa, ajattelemme yleensä pallon heittämistä: isäntä heittää pallon, koira tuo sen takaisin; mikään ei ole helpompaa! Vain, tämä peli ei ole niin hyvä koirille…

Opi, miksi tämä peli ei ole niin hyödyllinen piskollesi, ja löydä muita pelejä sen tilalle!

Pallonheiton pelaaminen: miksi se ei ole haitallista koiralleni?

Se on kielteinen peli: se ei vaikuta ohjaajan ja koiran suhteeseen

Itse asiassa, vaikka tämä peli näyttää huvittavan koiria yhtä paljon kuin isäntiäkin, sillä ei ole opetuksellista panosta. Parhaimmillaan se opettaa kumppaniasi tuoda takaisin esine. Mutta ennen kaikkea hän selittää sen koirallesi huvinautinnon kohde on kaukana mestarista : mikä on vastatuottaja koska pelin päätavoitteen täytyy olla vahvistaa isäntä-koiran suhdetta.

Pallon heittäminen vahvistaa eläimesi saalistusvaistoa

Sitten tämä peli vahvistaa takaa-ajovaisto koirassa. Itse asiassa pyrimme yleensä vähentämään kumppanimme saalistusvaistoa. Tämä peli kuitenkin herättää tämän vaiston: tottelemalla koiraystäväsi jahtaamaan tätä palloa, hän voi myöhemmin innostu entisestään kaiken nopeasti liikkuvan jälkeen (polkupyörät, autot tai muut eläimet…).

Se on peli, joka tuottaa intensiivistä ja hallitsematonta jännitystä

Tämä on myös tämän pelin suuri haitta: koirasi tekee sen innostu hyvin nopeasti et erittäin intensiivisesti. Tämä jännitys on sellainen, että sinulla on erittäin vaikea rauhoittaa häntä. Tämä peli siis on haitallista hänen käytökselleen.

koiran juoksupallo jännitystä
Luotto: K_Thalhofer / Istocka

Mitkä pelit voivat korvata pallonheiton?

Voit parantaa pallonheittoa!

Tehdäksesi pallon heittämisestä opetuksellisesti mielenkiintoista, samalla kun rauhoitat koirasi jännitystä ja opetat häntä kanavoimaan, voit tuoda peliin pari pientä elementtiä.

Kokeile esimerkiksi pallon heittämisen jälkeen anna hänet odottamaan ennen kuin lähtee etsimään häntä. Kun olet onnistunut saamaan hänet odottamaan, toinen vaihe on sitten pyytää häntä lopeta juoksu puolivälissä ! Opettamalla häntä lopettamaan, pidät a loistava ohjaus koirallesi ja opeta häntä tottelevaisuus.

On kuitenkin ryhdyttävä joihinkin varotoimiin. Nämä pelit on oltava progressiivinen. Anna palaa varovasti et Älä laita koiraasi epäonnistuneeseen tilanteeseensiinä voi sitten olla tukos.

koiran köysipeli
Tekijät: Knarrhultpia / Pixabay

Valitse muita pelejä!

kaksi peliä voi olla erittäin mielenkiintoista koirasi koulutuksen kannalta:

  • Vetopelit: Tavoitteena on kiinnittää pallo köyden päähän. Kun olet valmis, pyydä koiraasi vetämään köyttä ja näytä hänelle innostuksesi. Sitten yhtäkkiä suoristu ja sano koirallesi ” LOPETTAA”. Tavoitteena on, että pieni kumppanisi on pystyy hallitsemaan itseään et rauhoittua yhtä nopeasti kuin innostui.
  • Hae pelejä: Nämä ovat myös erittäin mielenkiintoisia pelejä koirallesi. Tavoitteena on piilottaa lelu pyytämästä häntä etsimään sitä. parempia pelejä ei ole työskennellä oman tyylisi mukaan !

Lähde

Pidät myös:

Kuinka opettaa temppuja koirallesi: kaikki vinkkimme!

Palkitse koirasi ilman ruokaa: 4 tehokasta tekniikkaa!

Nauhassa kävely: 5 vinkkiä huipulla oppimiseen!