ovatko ne oikeasti parempia koirallesi?

Ravitsemus on alue, jolla jokainen voi tuntea olevansa osaava. Itse asiassa koiran ruokkiminen näyttää olevan jotain melko vaaratonta ja luonnollista. Todellisuudessa koiran OIKEA ruokinta ei ole aina niin yksinkertaista. Varsinkin kun eläinlääkärien mielipiteet ravitsemuksesta voivat vaihdella. Tästä syystä voi olla vaikeaa löytää perille. Nykyään villitys on viljattomia kroketteja, joita myydään paremmin sulavina ja paremmin koiran alkuperäistä ruokavaliota kunnioittavina. Mutta ovatko ne todella parhaita koirille vai onko se vain yksi markkinointiargumentti?

Viljattomien krokettien edut: info vai intox?

Kroketit
Laajuus: jirkaejc / iStock

Valitettavasti, kuten monet trendit, tämä on vain muotiefekti, viljattomalla ei todellisuudessa ole ei ravitsemuksellista perustetta. Tämä suuntaus johtuu erityisesti BARF:n palaamisesta näyttämön etupuolelle, ruokatapa, joka puoltaa paluuta luontoon, ilman viljaa, ilman tärkkelystä jne. Luonnossa koirat eivät todellakaan syö viljaa.

Paitsi, että hyvän nappulan koostumuksen saavuttamiseksi valmistajat ovat kaikissa tapauksissa pakko käyttää tärkkelystä joita löytyy luonnollisesti näistä kuuluisista viljoista. Välttääkseen sen suoran käytön, he turvautuvat muihin tärkkelystä sisältäviin elintarvikkeisiin, kuten perunaa, bataattia tai palkokasveja. Mutta luonnossa koirasi ei myöskään syö linssejä, kikherneitä tai bataattia. Viljattomat kroketit eivät siis ole muuta kuin a uusi markkinointituotekoska ne kaikki sisältävät yhtä paljon tärkkelystä ja tuotteita, jotka eivät luonnossa sovi koiran ruokavalioon kuin perinteiset muroja sisältävät nappulat.

Mikä on hyöty-riskisuhde, jos annat koirallesi viljatonta nappulaa?

Koira syö nappulaansa
Tekijät: alex_ugalek / iStock

Viljapalat ovat peräisin 1950-luvulta, joten se on 70 ans palautetta tästä tuotteesta. Mitä tulee viljattomiin kroketteihin, tämä tekee vain 10 ans että ne saapuivat markkinoille Yhdysvalloissa ja noin 5 vuotta Ranskassa. Näkökulma näiden kahden tuotteen vaikutuksista ei siis ole sama. Kuitenkin viljattomilla me havaitsemme jo ruoansulatuskanavan intoleranssit : kaasut, ripuli jne. Todellakin, koska viljat korvataan usein herneillä tai linsseillä, se on vähän kuin jos koirasi söisi cassouletta joka päivä!

Toinen ongelma, jonka viljaton aiheuttaa: laajentunut kardiomyopatia, sydänsairaus. Itse asiassa palkokasvien sisältämät liukoiset kuidut voivat myös aiheuttaa tauriinin puutos johtaa sydänsairauksiin.

Sydämen vajaatoiminta koirilla

Lääkäri Charlotte Devaux, eläinravitsemusasiantuntija, selittää koiran tapauksen ruokittu viljattomilla kroketteilla (koostuu 21 % herneistä) hän saapui klinikalle sydämen vajaatoiminnassa erittäin laajentuneen sydämen kanssa. Läsnä olleet eläinlääkärit suorittivat sitten tarvittavan hoidon ja laittoivat eläimelle sydänruokaa (joka sisälsi viljaa). Muutamaa kuukautta myöhemmin koiralle tehtiin toinen ultraääni tarkistaakseen hänen sydämensä ja kävi ilmi, ettei hänellä enää ollut sydämen vajaatoimintaa. Tämän esimerkin tarkoituksena ei ole pelotella sinua, vaan yksinkertaisesti varoittaa sinua. Jos koirallasi ei ole gluteeni- tai muuta intoleranssiongelmaa, sen vaihtaminen muropohjaisesta nappulasta viljattomaan voi siksi olla vaarassa terveydelleen. Varsinkin kun on ei voittoa jotta koira korvaa viljat palkokasveilla, joten älä ota riskejä.

Suosittelemme silti keskustelemaan asiasta eläinlääkärisi kanssa. Tulevassa artikkelissa selitämme, kuinka valita oikeat kroketit budjettisi mukaan!

Lähde : podcast ”Koira kaupungissa”, eläinlääkärin ravitsemusasiantuntijan tohtori Charlotte Devaux’n väliintulo.
Lukea : ”Kroketit vai sose? 50 sai ideaa koirien ja kissojen ruokinnassa » Charlotte Devaux