Ovatko luut hyviä koirasi terveydelle?

Onko luun antaminen koiralle hyväksi sen terveydelle? Koirat ovat harjoittaneet aikojen alusta asti, luun pureminen on yksi heidän suurimmista nautinnoistaan. Vaikka kuulemme tässä suhteessa melkein kaiken ja sen vastakohdan, pureskelun tarve on olennainen osa koiran hyvinvointia. Lemmikkillesi tämä toiminta on siksi tärkeää samalla tavalla kuin kuntoilu, hajujen nuuskiminen tai jopa leikkiminen kanssasi.

Pureskelun merkitys koirilla

koira kalvaa luuta
© K_Thalhofer – iStock

Kuten johdannossa mainittiin, koirasi on täytettävä useita päivittäisiä tarpeita, ja pureskelu on yksi niistä! Hän on tasainen Hyvin tärkeä kun koiraasi ruokitaan nappulalla tai teollisella mäskillä. Itse asiassa tämäntyyppinen ruoka ei välttämättä vaadi suurta pureskelua, jotta se nielty kunnolla. Koirasi ei voi tyydyttää tätä tarvetta tällä hetkellä. Sen lisäksi, että se on toimintaa antaa lemmikkisi rauhoittua, Pureskelu edistää hyvää suun terveyttä. Hampaiden kitka luuta vasten mahdollistaapoistaa suuren osan hammasplakistaestäen siten hammaskiven muodostumista. Tämä ei tietenkään korvaa koirasi säännöllistä hampaiden harjausta, mutta voit silti siivilöidä hilseilykertoja eläinlääkärissä. Piskilläsi on myös parempi hengitys!

Varotoimet, joita on noudatettava, kun koiralle annetaan luuta

chihuahua luu suussa
© him13 – iStock

On mahdollista, että jotkut koiranomistajat kieltäytyvät antamasta heille luita terveyden suojelemiseksi. Sinun täytyy tietää se luut eivät ole huonoja koirille, jos noudatat muutamia perussääntöjä. Ensinnäkin, älä anna luita pennulle tai nuorelle koiralle, joka ei ole täysikasvuinen. Itse asiassa luut ovat runsaasti kalsiumia, ja tämän kivennäissuolan ylimäärä voi olla haitallista terveydelle. Jälkeenpäin älä koskaan anna keitettyjä luita koirallesi! Ne hajoavat liian helposti pieniksi teräviksi paloiksi, jotka voivat aiheuttaa suoliston perforaatioita. Vältä myös pieniä luita, kuten esimerkiksi kanan tai kanin luita, jos ne eivät ole meheviä. Toisin sanoen, anna koirallesi vain kanin jalka tai raaka kanan koipu, jossa on lihaa.

Lopuksi valitse sopiva luu koirasi leuan kokoon. Siksi unohdamme naudan reisiluun, jos se on Yorkshire, joka jakaa elämäsi!

Vältä: synteettiset luut

Labrador synteettisellä luulla
© Chalabala – iStock

Usein puristetusta puhvelinnahasta valmistettuja synteettisiä luita tulisi välttää. Itse asiassa niiden koostumus tarkoittaa, että ne eivät ole ei sulanut hyvin koirien toimesta. Nämä luut pehmenevät joutuessaan kosketuksiin kakkasi syljen kanssa. Ne voivat sitten aiheuttaa suolitukoksen, jos koirasi nielee palan. Lisäksi ne koostuvat hyvin usein haitallisista lisäaineista, joita on parempi välttää eläimen hyvän terveyden vuoksi.

Tietenkin on monia muita pururatkaisuja luiden vaihtamiseen. Esittelemme ne sinulle tulevassa artikkelissa!