onko tämä käytös normaalia?

On täysin mahdollista, että olet jo saanut rakkaan piskisi kiinni syömässä ulosteita. Olipa kyseessä hänen omansa tai muiden eläinten, tämä koirien käytös on melko ärsyttävää ja erittäin epämiellyttävää. Vaikka tämä asenne ei yleensä ole vaarallinen hänen terveydelleen ja melko normaalia, tapahtuu, että se kertoo myös pienistä terveysongelmista.

Miksi koirasi syö omia ulosteitaan?

koira haistelee nappulaansa
Laatit: Chalabala / iStock

Sinun pitäisi tietää, että tämä käyttäytyminen on täysin normaalia. Aluksi ei siis ole syytä huoleen. Se on ruokintamuoto (jos sitä voidaan kuvailla sellaiseksi) enemmän tai vähemmän täydentävä, jota löytyy monista muista eläimistävarsinkin kani Esimerkiksi. Monet syyt voivat olla syynä tähän käyttäytymiseen, jota kutsumme koprofagia tai scatophagie.

Kasvatetussa tai osan elämästään laatikossa viettäneessä koirassa, se voi olla tapa, jonka hän otti ja säilytti. Koira voi myös syödä ulosteensa, jos se syö liikaa ja ulosteet eivät sula. Päinvastoin, hän voi myös käyttäytyä näin, jos hän on nälkäinen, jos hänellä on huono ruoansulatus ja hän pyrkii imemään ravintoaineita. Koirasi voi myös syödä ulosteensa tylsyydestään tai saada ne katoamaan, jotta se ei joutuisi moittimaan, jos talossa tapahtuu onnettomuus. On myös mahdollista, että hän yksinkertaisesti otti esimerkin yhdestä sukulaisistaan. Lopuksi, ulostetta syövä koira voi myös kärsiä matoista.

Miksi koirasi syö muiden koirien/eläinten ulosteita?

kaksi koiraa ja hevonen omistajansa kanssa metsässä
Tekijät: Sitikka / iStock

Kuten edellisessä kappaleessa selitettiin, Tämä koiran ruokintatapa on normaali ja sitä käytetään täydentämään sen perinteistä ruokavaliota. Tietäen, että ravintoaineita on kaikkien eläinten kaikissa ulosteissa, Tuntuu loogiselta, että koira ei syö vain omaansa… suureksi harmiksi! Koirasi voi kuitenkin myös alkaa syömään muiden eläinten ulosteita vain siksi, että hänellä on nälkä, mutta myös jäljittelemällä näkemällä muiden koirien tekevän sitä tai pitääkseen kiirettä ja pitääkseen hauskaa.

Kuinka välttää tämä käyttäytyminen?

nainen poimimassa koiransa jakkaraa
Tekijät: Kerkez / iStock

Vaikka se on luonnollista koirille, tätä käyttäytymistä voidaan rajoittaa noudattamalla muutamia perussääntöjä. Aloita valitsemalla jalostus, johon haluat viedä eläimesi. Kehitys- ja hygieniaolosuhteet on oltava hyvät. kylpyhuone, nÄlä koskaan moiti koiranpentuasi, jos se joutuu onnettomuuteen. Syötä sitä laadukasta ruokaa kyllästymään ja anna sen varastoida oikeat ravintoaineet. Jos koirasi helpottaa itseään puutarhassa, poista ne samalla kun menet joten hän ei voi syödä niitä. Lopuksi, Madota koirasi säännöllisesti.

Vaikka tätä asennetta ei ole kovin miellyttävä havaita, se on kuitenkin luonnollista. Joten sinun ei tarvitse huolehtia! Tarkista vain lemmikkisi matojen varalta.