Onko mahdollista kouluttaa koiraa missä iässä tahansa?

Haluatko adoptoida koiran tarhasta tai koirasi on jo muutaman vuoden ikäinen, mutta haluat opettaa hänelle uusia asioita? Vastoin yleistä käsitystä, kaikki koirat kykenevät oppimaan! Ajattelemme usein, että on tärkeää kouluttaa pentu kunnolla, koska sen jälkeen on liian myöhäistä. Tämä on väärin, aikuinen koira voi silti oppia, mutta koulutus on yksinkertaisesti erilainen. Tämän yritämme selittää sinulle tässä artikkelissa.

Kuinka kouluttaa aikuista koiraa?

makaavat koirat kuuntelevat emäntäänsä
© payamona / iStock

Ensi silmäyksellä aikuisen koiran kouluttaminen voi tuntua vaikealta, mutta kyse on johdonmukaisen asenteen omaksumisesta ja koirallesi räätälöidyn oppimistekniikan omaksumisesta. Aikuisen koiran kouluttaminen tai uudelleenkoulutus voi kestää kauemmin kuin pennun. Sinun on siksi varustettava itsesi kärsivällisyydellä ja motivaatiolla saavuttaaksesi tavoitteesi. Jos menetelmä ei toimi, älä jatka ja muuta tekniikkaa. Sinun on tarkkailtava koiraasi ymmärtääksesi, miksi yksi harjoitus tai menetelmä toimii paremmin kuin toinen. Näin voit löytää koirallesi sopivimman tekniikan. On myös tärkeää tietää, että kolme olennaista seikkaa, jotka voivat vaikuttaa koirasi hyvään ymmärrykseen, ovat käytetty tekniikka, ympäristö yhtä hyvin kuin sinun asenteesi.

Kun halutaan kouluttaa aikuista koiraa ja erityisesti tarhakoiraa, on myös olennaista ottaa huomioon hänen kokemuksensa, olivatpa ne hyviä tai huonoja, sekä hänen menneisyytensä. Itse asiassa pahoinpidelty koira voi vaatia erilaista lähestymistapaa kuin koira, jolla on ollut rauhallisempi elämä. Mitä tulee omaan koiraasi, sinun on tehtävä kyseenalaistamista. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, mikä oli vialla, jotta voit muokata koulutustapaasi.

Miksi aikuisen koiran kouluttaminen on mielenkiintoista?

aikuinen koira, joka antaa tassun
© Tetiana-Garkusha / iStock

Jos haluat adoptoida aikuisen koiran tarhasta, ota huomioon, että niitä on etuja. Ensimmäinen on tietysti koiralle, koska aiot tarjota hänelle kaunis elämä täynnä rakkautta ja hyväilyjä. Mutta muista, että näin voit myös välttää pottaharjoittelulaatikon läpikäymisen, mikä on melko käytännöllistä. Yleisemmin, aAikuisen koiran kanssa pystyt tekemään pidempiä työjaksoja kuin pennun kanssa, jonka keskittymiskyky on melko heikentynyt! Lisäksi on myönnettävä, että aikuisen koiran kouluttaminen on todellinen haaste, joka saa sinut ylpeäksi. Yhteistyö eläimesi kanssa vain vahvistuu.

Esteitä, joita saatat kohdata

koira hyppää ilmaan
© Vagengeym_Elena / iStock

Tietenkin, kuten koiranpennun kanssa, aikuisen koiran kouluttaminen ei ole pitkä rauhallinen joki. Saatat kohdata silloin tällöin vaikeuksia ja tuntea sinut masentunutmutta tärkeintä on luota koiraasi ja sisään kykysi. Pelkoja ja vanhoja traumoja voisi myös tulla häiritä koirasi koulutusta jos hänet adoptoitiin, koska on vaikea tietää kaikkea hänen menneisyydestään. Lopuksi, jos koirasi on harjoitellut vuosia ja siksi hyväksytty huonoa käytöstä, siitä voi olla vaikea päästää irti.

Joka tapauksessa sinun tulee olla optimistinen ja luottaa itseesi ja koiraasi. Jos näin on, lemmikkisi on mukana samaa energiaa kuin sinä ja on paljon helpompaa työskennellä yhdessä!