oleelliset tiedot tästä vahtikoirasta hellä sydämellä

Beauceron tai Berger de Beauce on vahtikoira, jolla on suuri sydän. Eloisa, energinen, vaikuttava ja uskollinen, hän suojelee perhettään enemmän kuin kukaan muu! Tässä on kaikki mitä sinun tulee tietää tästä kauniista eläimestä!

Tämä rotu on luokiteltu ryhmään 1 ”lammas- ja karjakoirat”, numerolla 44 (Kansainvälinen kynologinen liitto).

1. Pieni tarina

Se on koira Ranskan kieli kotoisin Pariisin altaan tasangoista. Termi « beauceron” ilmestyi vuonna 1809 Täydellinen maatalouskurssi isä Rozierista. Se määrittelee kaikki lyhytkarvaiset lammaskoirat. Pitkäkarvaisia ​​kutsutaan ”Brie-koiriksi”.« . Näistä kahdesta ryhmästä tuli omat rodut 1800-luvun jälkipuoliskolla: sitten niiden nimitys tehtiin viralliseksi ja niiden ominaisuudet määriteltiin selkeästi.

Beauceronin ensimmäinen virallinen esiintyminen tapahtui vuoden 1863 koiranäyttelyssä Pariisissa, jonka aikana esiteltiin 13 näytettä. Muutamaa vuotta myöhemmin, vuonna 1896, Ranskanpaimenkoiraklubi luotiin, ja sitä seurasi Le Club des Amis du Beauceron vuonna 1911. Nykyään tämä rotu on melko laajalle levinnyt Ranskassa, mutta se on edelleen paljon harvinaisempi ulkomailla.

2. Vaikuttava vartalo

Beauceron on melkoinen koira suuri. Urosten säkäkorkeus on keskimäärin 65-70 cm ja naaraiden 63-68 cm. Tämä paimen painaa 27-37 kg. Hänen pää on pitkänomainen, otsa ja kuono ovat samanpituisia ja hieman pysähtyneet. Sillä on tummat silmät ja terävät korvat, jotka voivat olla puoliksi pystyssä tai roikkuvat.

Hänen rintansa on leveä ja hänen vartalonsa hyvin lihaksikas. Kuten serkkunsa Briard, Beauceronilla on erittäin tyypilliset takajalat, joissa on a kaksinkertainen torajyvä. Sen häntä on kokonainen, matalalla ja päättyy ”J”-muotoiseen koukkuun.

Poika takki on kova, lyhyt (2-3 cm) ja viimeistelty untuvaisella aluskarvalla. Pukuja on eri värejä. On olemassa kaksi päätyyppiä:harlekiini ja sukat-punaiset. Ensimmäisessä on musta, tan ja harmaa turkki. Mitä tulee toiseen, se on kaksisävyinen musta ja ruskea. Punainen sijaitsee pääasiassa poskissa, silmissä, kurkussa, rinnassa, hännän alla ja jaloissa.

beauceron koira
Tekijät: christels/Pixabay

3. Lempeä ja rakastava vahtikoira

Beauceron on sydämeltään vartija- ja puolustuskoira. Hänen fysiikkansa vaikuttava, kiinteä, lihas et urheilullinen sopii täydellisesti tähän toimintoon. Sama pätee hänen eloisaan, dynaamiseen, rohkeaan ja valppaaseen luonteeseensa. yhdellä silmällä epäluuloinen, hän paikantaa tunkeilijat, tarkkailee vieraita ja vartioi kotiaan. Se on melko territoriaalinen eläin.

Ne ovat kuitenkin myös uskollisia, rauhallisia, rakastavia ja älykkäitä seurakoiria. Hänen suojaava vaistonsa ja hänen uskollisuus tekee siitä erinomaisen liittolaisen, joka suojelee isäntänsä hinnalla millä hyvänsä. Lisäksi poliisi ja pelastajat käyttävät sitä joskus. Hän auttoi myös armeijaa toisen maailmansodan aikana. Toisaalta Beauceron on myös paimenkoira: työssään rohkea, hän osaa auttaa maanviljelijöitä ja johtaa nauta- ja lammaslaumoja.

beauceron koira
Luotto: 947051/Pixabay

4. Eläin, joka tarvitsee tilaa ja liikuntaa

Hän on urheilija, jonka täytyy pystyä ponnistelemaan. of säännöllisiä pitkiä kävelylenkkejä ovat siksi välttämättömiä. Älä epäröi mennä lenkille tai pyöräilemään hänen kanssaan. Käytäntö urheilukanineja on myös hyvä vaihtoehto (agility…).

Mitä tulee elämänpaikkaansa, Beauceron ei voi asua lukittuna pieneen asuntoon. Hän tarvitsee tilaa. Iso puutarha on plussaa. Tämä parametri on tietysti tärkeä hänen hyvinvoinnilleen, mutta myös hänen käytökselleen, koska jos hän elää huonoissa olosuhteissa, hän voi muuttua temperamenttisemmaksi.

5. Hyvä koulutus on välttämätön

Hänen fyysinen voimansa vaatii a täydellinen koulutus sen hallitsemiseksi ja välttää ongelmia. Tällä koiralla saattaa olla taipumusta haluavat hallita, minkä vuoksi on erittäin tärkeää luoda selkeä hierarkia. Varo kuitenkin olemasta väkivaltainen: se on täysin haitallista. Lisäksi toinen tärkeä seikka on saada hänet tapaamaan muita koiria nuoresta iästä lähtien, jotta hän voisi sosiaalistaa hänet.

Lyhyesti sanottuna se vaatii koulutusta maatilatiukka mutta myös magneettinen et väkivallaton. Eläimestä tulee sitten tottelevainen, lempeä ja leppoisa. Siitä huolimatta hänen kypsyytensä on melko myöhässä, joten meidän on oltava kärsivällisiä tämän suuren lapsen kanssa.

beauceronin pentu
Tekijät: katy001/Pixabay

6. Helppo huolto ja edullinen hinta

Tämän koiran ylläpito ei ole kovin monimutkaista. Hänen lyhyet hiukset on helppo pestä ja harjata. Tavallinen kylpy riittää pitämään ne hyvässä kunnossa. Lisätään kynsien hyvä hoito, hampaiden harjaus vähintään kahdesti viikossa, säännöllinen kalkinpoisto ja voila!

Hänellä on kuitenkin a erittäin kehittynyt ruokahalu, mikä lisää ruokabudjettia (itse vaihtelee suuresti valitun nappulan merkin mukaan). Tähän on lisättävä tavanomaiset eläinlääkärikulut (rokotteet, loislääkkeet, mahdolliset sairaudet jne.) ja kauppahinta (750 € keskimäärin).

7. Vahva terveys

Vuosien valinta on tehnyt siitä eläimen kestävä ja kestävä. Sillä on elinajanodote 10-12 vuotta vanha keskimäärin. Mutta kuten monet suuret koirat, Beauceron on altis lonkan dysplasialle ja mahalaukun laajenemis-vääntöoireyhtymälle.

Joistakin on myös raportoitu muita taipumuksia : dermatologiset (esim. atooppinen ihotulehdus, dermatomyosiitti, värimutanttien hiustenlähtö), silmäongelmia (esim. entropiot), ortopedisia (esim. eosinofiilinen panosteiitti) tai lisääntymisongelmia (esim. vulvo-vestibulaarisen epämuodostuman aiheuttama dystokia).

Pidät myös:

Saksanpaimenkoira: perusasiat tietää tästä uskollisesta koirasta!

Labrador ja kultainennoutaja: yhtäläisyydet ja erot

Siperianhusky: perusasiat tietää tästä susimaisesta koirasta