Newfoundland, jättiläinen, jolla on suuri sydän

Jos hänellä on uskomaton voima, Newfoundland on lempeä jättiläinen. Todellakin, vaikuttavan kokonsa takana, jopa pelottava, kätkee todellisuudessa äärimmäisen ystävällisen koiran. Sekä hellä että antelias, tämä iso koira on vailla minkäänlaista aggressiota. Hänen voimansa ja rohkeutensa ovat peräisin hänen alkuperästään pelastuskoirana merellä. Kuten monet koirat, hänen pettämätön omistautumisensa tekee hänestä valmis vaarantamaan oman henkensä pelastaakseen ihmisensä.

Mikä on Newfoundlandin alkuperä?

muotokuva newfoundlandista
Krediitit: rzoze19 / iStock

Tämä koira on kotoisin Kanadan Newfoundlandin saarelta, josta se saa nimensä. Sen alkuperä ei kuitenkaan ole niin selvä. Tiedämme, että se syntyi Amerikan mantereella, mutta risteys, josta se tulee, on edelleen epävarma. Se olisi sekoitus alkuperäiskoiria ja suurta mustakarhukoiraa, jonka viikingit toivat 1100-luvulla, joka olisi synnyttänyt Newfoundlandin. Myöhemmin 1500-luvun englantilaisten kalastajien sanotaan hioneen rotua ottamalla koiria veneisiinsä. Newfoundland auttoi siksi kalastajia tuomaan sisään raskaat kalaverkot. Myöhemmin sillä oli monia toimintoja. Sitä käytettiin paimenkoira, metsästyskoira, vetokoira, huoltaja jne. Hän oli jopa postimies kotisaarellaan! Nykyään newfoundlandista on tullut seurakoira. Sitä käytetään myös vesipelastuskoirina.

Newfoundland, valtava nalle, jolla on nauhajalat

newfoundlandin koira vedessä
Tekijät: David-Gillis / iStock

Jos tämä koira on vaikuttava kokonsa vuoksi, se on myös turkin läpi! Sen paksu ja tiheä turkki vaatii siksi säännöllistä harjaamista kuolleiden karvojen poistamiseksi. Rotustandardeissa sallitaan kolme turkkiväriä: musta, suklaa ja kaksisävyinen (mustavalkoinen). Sen pää on leveä ja massiivinen, ja siinä on lyhyt kuono. Sen häntä on tuuhea ja sen pienet ruskeat silmät ovat melko kaukana toisistaan. Newfoundlandilainen huohottaa ja kuolaa paljon, minkä vuoksi on suositeltavaa puhdistaa suunsa joka päivä.. Sillä on myös nauhajalkojen ominaisuus, minkä ansiosta se on erinomainen uimari ja samalla erinomainen meripelastaja. Toisaalta, se ei kestä korkeita lämpötiloja. Kun lämpö ylittää 25 astetta, suosi lyhyitä kävelyretkiä.

Newfoundland, koira, jolla on poikkeuksellinen luonne

newfoundlandin koira lumessa
Krediitit: rzoze19 / iStock

Uskollisuudestaan ​​tunnettu newfoundlandilainen koira on ystävällinen ja kärsivällinen. Hän on myös erittäin lempeä ja suvaitsevainen lapsia kohtaan, joiden kanssa hän on yksimielinen. kun sen koosta johtuva pelko on ohi. Rakastunut ihmiseen, hän on koira, joka tarvitsee paljon seuraa ja joka vihaa yksinoloa. Kuitenkin, Hänen on oltava varhaisesta iästä lähtien tottunut olemaan ihmisten seurassa, muuten hän voi olla hyvin ujo. Hän on seurallinen kaikkien eläinten kanssa ja sopeutuu täydellisesti elämään koirien, kissojen ja muiden eläinten kanssa. Ei penniäkään aggressiivinen, vaan newfoundlandilainen voi toisaalta olla suojeleva ja puuttua asiaan, jos hän kokee ihmistensä olevan uhattuna. Hänen mahtavan koonsa lisäksi tämä on yksi syistä, jotka tekevät hänestä erittäin hyvän maalivahdin. Rauhallinen koira, kun hänellä ei ole mitään tekemistä, se voi olla erittäin aktiivinen ja ahkera!

Kuinka paljon Newfoundlandin adoptio maksaa?

nuori newfoundlandinkoira kukissa
Tekijät: Jennifer-McCallum / iStock

Kun otetaan huomioon sen vaikuttava koko, Newfoundlandin hinta on yhtä tärkeä. Jos haluat toivottaa tämän ison koiran tervetulleeksi kotiisi, joudut maksamaan 1100–1600 €. Tähän lisätään tietysti ruoka- ja hoitokustannukset.

Suuren kokonsa ansiosta, se vie tilaa lemmikkillesi menestyäkseen. Asumista kerrostalossa on siksi vältettävä. Joka tapauksessa Newfoundlandista tulee upea seurakoira koko perheelle!