mitkä ovat syyt ja miten ne korjataan?

Siinä kaikki, pikku pentu on vihdoin kotona ja hän alkaa tottua. Pelisessioiden aikana hän jopa alkaa purra tai nipistää sinua. Mutta pikkuhiljaa hän saa voimaa ja tämä voi osoittautua ongelmalliseksi… kuinka saada koiranpentu ymmärtämään, kun hän satuttaa sinua, ja opettaa häntä hallitsemaan voimiaan? Tätä tulemme näkemään heti!

Miksi pentu puree?

pieni pentu puree sormea
Tekijät: K_Thalhofer 2 / iStock

Joskus pennut purevat vain leikkiäkseen ja toisinaan syy voi olla vakavampi. Hänen hampaansa voivat esimerkiksi olla kipeät tai hän voi tuntea epämukavuutta tällä tasolla. Tässä tapauksessa hän voi menettää hallinnan ja purra hieman kovaa. Hän voi myös purra tai nipistää vain saadakseen huomiosi. Pelin tapauksessa on hyvä mahdollisuus, että se puree ketään, eikä se välttämättä miellytä kaikkia… Työstääksesi tämän, voit estää sen puremisen.

Mikä on puremisen esto?

Pentu puree isäntänsä kättä
Tekijät: Inna Skaldutska / iStock

Se viittaa koiran kykyyn hallita voimaa, jota se kohdistaa leuallaan. Usein pennut eivät ymmärrä purentavoimaansa ja purevat siksi hillittömästi. He eivät ymmärrä pureman saaneen herkkyyttä, olipa kyseessä sitten ihminen tai koira. Pennut yleensä oppivat mittaamaan pureman voimakkuutta leikkimällä muiden pentujen kanssa.

Kuinka opetat koiranpennullesi puremisen estoa?

Pennut leikkivät yhdessä nurmikolla
Krediitit: infinityyy / iStock

Anna koiranpennun ajatella, että hän satuttaa sinua joka kerta, kun hän puree sinua. Eläinten maailmassa, purevat pennut eivät lopu ennen kuin yksi heistä huutaa kivusta. Leiki pennun kanssa käsilläsi ja samoilla koodeilla. Kun hän puree sinua enemmän kuin on hyväksyttävää, anna kova itku tai vinkuminen, joka kuulostaa koiran aiheuttamalta. Jos se ei sovi sinulle, voit myös sanoa ”stop!” » Ole hiljaa tai « Älä pure! ”, Sitten lopeta pelaaminen hetkeksi. Jos pentu yrittää nuolla sinua tai lohduttaa sinua jollakin tavalla, palkitse hänet. Käynnistä peli uudelleen ja jos se alkaa purra uudelleen, toista sama toimenpide. Älä toista näitä vaiheita enempää kuin kolme kertaa noin viidentoista minuutin pelin aikana. Itse asiassa liian suuren tiedon lähettäminen hämärtäisi viestin selkeyttä.

Jos koiranpentu ei koskaan reagoi erityisesti tähän harjoitukseen, yritä liioitella reaktioitasi. Huijauksen lisäksi vetäytyä äkillisesti kertoaksesi hänelle, että peli on ohi. Jätä sitten koiranpentu huomioimatta noin 20 sekunniksi. Jos hän jatkaa puremista kaikesta huolimatta, nouse ylös ja jätä toiset kaksikymmentä sekuntia. Kun aika on kulunut, palaa koiranpennun luo ja leikkiä hänen kanssaan uudelleen. Yhteenvetona, Viesti perille on, että lempeä leikki palkitaan ja kova leikki rangaistaan. Vähitellen pennun pitäisi edistyä. Tässä tapauksessa hillitse reaktioitasi sen voiman mukaan, jonka hän asettaa leukaansa.

Varmista tietysti, että perheenjäsenesi ja ystäväsi toimivat samalla tavalla koiranpennun kanssa. Jos jotkut sallivat puremisen ja toiset eivät, se vain järkyttää koiranpentua ja vaikeuttaa sen kouluttamista.