mitkä ovat säännöt?

on koiria vaarallista, jopa erittäin vaarallista ihmisille. Tästä syystä luokat 1 ja 2 ovat olemassa. Näitä käytetään määrittämään, minkä tyyppiset koirat voivat aiheuttaa vaaraa. Ota selvää, mitä nämä koirat ovat ja mitä tiukat säännöt koskevat niitä Ranskassa. Näiden koirien kanssa on todellakin jo sattunut monia onnettomuuksia, minkä vuoksi tärkeitä toimenpiteitä on toteutettu.

Koiria pidetään vaarallisina Ranskassa

Ensinnäkin sinun tulee tietää, että koiria, joita ei ole rekisteröity maatalousministeriön tunnustamaan sukukirjaan, ja puhdasrotuisia koiria ei kohdella samalla tavalla. Luokka nro 1 kokoaa yhteen koirat, joiden morfologiset ominaisuudet ovat samankaltaisia ​​kuin alla luetellut rodut. Niiden myynti, hankinta ja lahjoittaminen on ehdottomasti kielletty Ranskassa. Luokka 2 kokoaa yhteen puhdasrotuiset koirat, jotka mainittiin hieman myöhemmin tässä artikkelissa. Niiden hankinta on tiukasti valvottua ja säänneltyä.

hänelle pitbull

Pitbull, Staffordshiren terrieri tai amerikanstaffordshiren terrieri on lyhytjalkainen, mutta erittäin massiivinen eläin. Tämän lyhytkarvaisen, massiivisen koiran sanotaan olevan vaarallinen kolossi. Itse asiassa se on erittäin voimakas. Oli aika, tätä eläintä käytettiin myös areenoilla taisteluun härkien ja karhujen kanssa. Pitbullia pidetään siksi hyökkäävänä koirana. Tämän rodun koirat kuuluvat luokkaan 2, kun taas koirat, joilla on samat ei-rotuiset ominaisuudet, kuuluvat luokkaan 1.

pitbull
Tekijät: Picryl

Ja boerbull

Boerbull tai mastiffi on isokokoinen koira, joka on kotoisin Etelä-Afrikasta. Se tekee vaikutuksen kestävyytensä ja kokonsa ansiosta. Aluksi tarkoituksena oli lähinnä valvoa laumoja ja suojella niitä pensaan villieläimiltä. Nykyään tämä koirarotu ja ne, joilla on samanlaiset ominaisuudet, kuuluvat luokkaan 1.

boer härkä
Tekijät: Pixabay

Tosat

Tämä koirarotu on kotoisin Japanista. Se on itse asiassa eri rotujen risteytys. Sille on ominaista suuri koko ja teho. Tätä eläintä käyttävät yakusat, japanilainen mafia, mutta myös eläintaisteluihin. Kun tämä eläin on merkitty maatalousministeriön tunnustamaan sukukirjaan, se kuuluu luokkaan 2. Muuten se kuuluu luokkaan 1, eli hyökkäyskoirat.

leikkaus
Tekijät: Needpix

Naura rottweileriä

Rottweiler on saksalainen rotu, jota alun perin käytettiin paimentamiseen, mutta myös puolustustarkoituksiin. Tämä upea peto on erittäin voimakas ja vankka. Ranskassa tämä rotu kuuluu luokkaan 2.

Rottweiler
Tekijät: Pixabay

Erittäin tiukat säännöt

Kuten aiemmin kerroimme, kategorioiden 1 ja 2 koiriin ei sovelleta samoja sääntöjä. Luokan 1 eläimet ovat yleensä ehdottomasti kiellettyjä Ranskassa. Luokan 2 koirat ovat tiukasti säänneltyjä.

Ensinnäkin jotkut ihmiset eivät voi hankkia luokan 2 koiraa millään tavalla, he ovat alaikäisiä, holhouksen alaisia ​​aikuisia, rikoksesta tuomittuja tai henkilöitä, joilta on jo poistettu koira kaupunginjohtajan päätöksellä.

Tukikelpoisten on suoritettava maksullinen yhden päivän koulutus. Sen lopussa lähetetään todistus koiran tulevalle omistajalle, mutta myös prefektuurille. Sitten sinun on haettava väliaikaista tai säilöönottoa sen mukaan, onko eläimesi alle 8 kuukauden ikäinen tai vanhempi. Mitä tulee koiraan, sen on suoritettava käyttäytymisarviointi sen varmistamiseksi, että se on vakaa. Kun kaikki nämä vaiheet on suoritettu, koiralla on käytettävä kuono-osaa ja pidettävä hihnassa jokaisen retken aikana.

Amerikkalainen staffordshiren terrieri
Tekijät: Pixabay

Jos unohdat jonkin näistä vaiheista, sinulla on riski jopa 3750 euron sakko ja 3 vuotta vankeutta.

Lähteet

Pidät myös: